Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 26 октомври 2007 г.

Велик почин: да подпомогнем икономическата стабилност на страната!!!

Днес, 26.10.2007 г., в Пловдив, в ресторант "Севън хилс", който е на площад "Шахбазян", от 10.00 часа ще се състои благотворителна изложба базар на изделия и ястия, приготвени от учители. Всяко училище участва със свой продукт. Събраните средства ще бъдат изпратени в министерство на финансите за гарантиране на икономическата стабилност на страната. Колеги, включете се!

Тази сутрин чета в имейла си и това съобщение, което публикувам, понеже наистина е крайно наложително да подпомогнем, кой с каквото може, икономическата стабилност на страната. Защото, както твърди премиерът таварищ Дмитриевич, ние сме изправени пред финансов колапс главно заради пословичната лакомия на учителството. Това безскрупулно съсловие, десетилетия живяло в мизерия, сега се е овълчило и иска да яде колкото се може повече от дефицитния и скъп хлебец на родината! Да, срам и позор заслужават учителите ни, дето искат да отнемат хляба от устата на малките дечица, на пенсионерите и на... политическия елит на страната, барабар с чиновниците. Да, скъпи ми дами и господа, прав е Дмитриевич, ние сме пред финансов и продоволствен крах ако им се позволи на нашите така яко гладясали учители да вземат малко повечко пари. Пък после да идат в МЕТРО, да напазаруват, да се отдадат на плюскане - и току-виж, икономиката на страната ни рухнала най-главоломно!

Ето защо требе да се пести, както ни учи умният ни премиер. Позволително е да се дават милиарди пари само за милицията, пардон, за полицията, за военните и за френските корвети(ни), за строене на братската българо-руско-беленска АЕЦ, за нашето героично чиновничество и, естествено, за нашия самоотвержен политически елит, дето работи неуморно за просперитета на родината ни. А пък учителството, читалищните деятели, учените, старите хора, децата и пр. да не се учат много да ядат, понеже наистина ще последва финансово-икономически хаос и апокалипсис, та да се чудим после как да се оправяме. Ще вземат да им се разширят стомасите ако сега им дадем малко пари, пък после да страдат - затуй, за тяхно добро е, нека да си стоят със стеснени стомаси, което, както и науката доказва, е по-здравословно даже.

От тази гледна точка требе да правим всичко, та да подпомогнем финансовата дисциплина и стабилността на родната ни индустрия. И ето, пловдивските учители най-напред излязоха с хубава, патриотична инициатива: да отделят от залъка си, и да пратят средствата на нашия толкова героичен млад премиер, водещ една наистина титанична битка за икономическа стабилност. Те ще му пратят своите жълти стотинки. Тази инициатива требе обаче да се подкрепи най-решително и повсеместно.

Затуй призоваваме и уважаемите български пенсионери, сирачетата от сиропиталищата, бабите и стринките от селата, блогърското съсловие, въобще целата ни ентелегенция и прочие, и прочие, да отделят от залъка си, да продадат кой каквото може, било тикви, било некой и друг буркан, било по едно пиле поне, и получените пари да пратим на премиера и на умния му финансов министър! Така ще спасим отечеството от финансово-икономически колапс и ще подпомогнем добруването на народа в едно по-отдалечено, но затова пък все по-светло и пълно с реално изобилие бъдеще!

1 коментар:

Анонимен каза...

Ами аз просто онемях! Нямама думи! Дали все още живея в България?