Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 27 ноември 2007 г.

Разказ за холандската... "лесбокултура"

Нанасяхме се в ново жилище, когато една красива жена излезе от съседната врата и като ме видя ми се усмихна приветливо и побърза да ми се представи. Ще живеем врата до врата и нека се запознаем още сега. Живее с приятелката си, купили скоро къщата. Поканиха ни на кафе.

Когато бяхме на гости и разговаряхме на най-различни теми, съвсем непринудено в разговора разбрахме, че те не са лесбийки генетично. И двете са имали приятели, не един, но всичко е било разочарование след разочарование и огорчения. Двете са били приятелки от детските години, общували си с огромно удоволствие и когато станали на по тридесет и пет години, на едната и хрумнало да заживеят заедно. Другата приела с удоволствие. Регистрирани били в общината като двойка, живееща на семейни начала, с всички права и привилегии на законното семейство.

След време забелязах, че една от жените е бремена. Тя побърза да задоволи любопитството ми, четяща го в погледа ми - решили, че няма да са нормално семейство, ако нямат дете. Решили са коя ще е биологичната майка на детето, извършено е било изкуствено осеменяване, като дарителят е бил съученик, в който тя е била влюбена навремето. И който се е съгласил да бъде биологическия баща, с подписан договор, че няма да има бъдещи претенции към детето, но ако то пожелае като порасне, ще го срещнат и запознаят с него.

Сега момченцето е на почти две години, отглеждат го с голяма любов и то все още не се сеща да им задава неудобни въпроси. Като порасне ще му разкажат всичко коректно и честно, което тук е съвсем нормално.

Семейната двойка е уважавана от всички в махалата, двете жени са любезни, усмихнати, приветливи и услужливи съседи, гостуваме си често. През лятото им оставяме ключовете от нашата къща да събират пощата и поливат цветята. Никой от комшиите не показва каквото и да било особено отношение към тях.

Познайте разликите с родината...

(Разказано от читател в коментарите къв темата за гей-културата.)

Няма коментари: