Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 29 ноември 2007 г.

Коледен подарък за душата

Коледна психодраматична група: пътешествието на Героя в нас

Да изпратим старата и да посрещнем новата година като се свържем с архетипите на Мъдреца и Магьосника у нас

Новогодишните празници са много неща..., включително и време за равносметка за тези, за които е важно как “вървят” през живота си. В тихата нощ на Рождество Христово или шумната заря на новогодишната нощ една година от живота ни си отива и една нова година се задава. В забързаната суета на подготовката за празника не винаги успяваме да се свържем със смесените чувства, които този преход провокира - да дадем имена на опита, който междувременно ни се е случил и да се свържем с истинските нужди на сърцето си. Този психодраматичен уикенд отваря пространство, в което това да се случи. Чрез средствата на изкуството – театъра, рисуването, творческото въображение и игра, осъзнаването на този преход не само открива достъп до думите, с които да осмислим изминалия период, но и до образи, които изненадват с послания, за които не подозираме, че са там – на границата на осъзнаването – чакащи да бъдат чути и разпознати.

Първият ден от уикенда е посветен на осъзнаване и интегриране на опита от изминалата година. Чрез техники и игри за рефлексия и ретроспекция картините от изминалата година ще оживеят, за да се свържем с мъдростта от преживените трудности или успехи и я положим в основата на следващия отрязък от пътя ни. На езика на архетиповете, така както е представен от Каръл Пирсън, това ще е работа с архетипа на Мъдреца – този, който “превежда” преживяванията в “напътствия” и всички аспекти на опита намират своята ценност в изминатия път.

Вторият ден на уикенда ще обърнем погледа напред – към предстоящата година и ще изследваме какъв път ни чака – какви са предизвикателствата и наградите, към които съзнателно ще се стремим. Ще изследваме разликата между “искам” и “нуждая се”, за да се свържем с истинските желания на душата си и да “посеем тяхното семе” в зимната почва на коледния сезон. На езика на архетипната психология това ще бъде работа с архетипа на Магьосника – който се свързва с енергията и мъдростта на Вселената, за да привлече подкрепата на синхроничността по пътя ни.

Двата архетипа – Мъдрецът и Магьосникът, са архетипите, които ни помагат да се научим да изразяваме своята истинска Цялостна личност – първият с дара на истината, а вторият – с дара на преобразяването. Те са подаръци за риска, който поемаме, като осъзнато се посветим на индивидуационния процес.

Направете си коледен подарък за душата – заповядайте на психодраматичното загряване за новогодишните празници! Осъзнаването е най-големия дар за душата, а помъдряването може да бъде приятно и забавно дори.

Броят на участниците е ограничен! Такса за участие: 55 лева

Водещ: Камелия Хаджийска: психодрама-терапевт, провеждане: 8-9 декември 2007 г., за записване: телефон 0898 710030, e-mail ka_hadjiiska от yahoo.com

Няма коментари: