Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 29 декември 2007 г.

Кога ли ще се погнусим най-после от самите себе си? (22)

И ще презрем ли някога колосалната си наивност, а?! Ето веднага пример: по времето на жельовия сламен човек Беров цели две години най-мошенически беше управлявано с подменен вот на избирателя, който все пак в края на 1991 година избра СДС да води и урежда страната. А през 1993-94 г. управлява БСП и то с мандата на ДПС, което е същинска гавра с демокрацията, а да не говорим за това, че е потъпкване и на всякакъв морал. А като капак на всичко БСП успя да измами избирателите и да прехвърли цялата отговорност за безобразията в този период върху… СДС. Бива си ги "другарите" у нас, спор за това няма де, разбойници от класа са те...

Това стана, като БСП и хората на ДС, турили ръка върху медиите, упражниха най-натрапчив пропаганден натиск върху съзнанията на благодушните избиратели, та да им внушат, че Беров, бидейки човек на Жельо, ерго е човек и на СДС: следователно БСП не управлявала, ами било управлявало… СДС! Така старата лъжлива блудница БСП (комунисти) излезе чистичка като девственица от мръсното блато на беровото мафиотско управление. И на проведените през 1994 година предсрочни избори спечели пълно мнозинство и самостоятелно управление! Хак да ви е, драги ми наивници, дето гласувахте пак за червената напаст!

Ето в такива моменти на тържество на пошлостта, на измамата и на лъжата човек се пита що за народ сме ние, след като правим такива глупости: да доверяваме съдбините си на доказани мошеници, лъжци, убийци и разбойници?! Нима сме съвсем заспала или живееща сякаш в опиумно опиянение сбирщина от наивници и малоумници?! Нима мнозинството у нас е изцяло лишено от най-елементарна мислителна способност та се оставя така гадничко да го работят както си искат?

Ние, уважаеми дами и господа… съдебни заседатели на няколко пъти сащисахме света в тия така странни години на преход към свобода и демокрация. Направихме невероятни глупости, доказахме се като нация от пълни наивници и глупаци – непростимо е да се правят многократно все едни и същи грешки! Недопустимо е да те лъжат толкова много пъти все по един и същ начин и ти все да не се усещаш! Ето, в 1994 година мнозинството от нас избраха на власт пременената БСП, и начело на правителството туриха комсомолеца Жан Виденов – който след две години управление ще закопае тотално страната и нацията, ще доведе до цялостен крах и икономиката, и държавата, а също и до опоскване до шушка на благодушния народец! И какво от това, нима си извлекохме някаква поука, нима и сега комунистите у нас не са на власт?!

След известно отрезвяване през 1997 година, когато на власт дойдоха реформаторите от СДС, начело с Иван Костов, народът ни пак се остави да го излъже мадридския мошеник Симеон, доведен тук на власт от все същата вездесъща ДС. Европа и светът щяха да паднат: ние изумихме цялото човечество, туряйки начело на изпълнителната власт на една република един бивш цар и кандидат за престола! След безобразията и кражбите на Симеоновото управление, което изцяло съответства по допуснатия мафиотски ренесанс и цъфтеж на беровия период във властта, на изборите от 2005 година наивниците пак туриха на власт – и то в най-решаващия момент на приемането ни в ЕС! – не кой да е, ами партията БСП, която във всичките години на прехода най-упорито пречеше страната да се реформира, за да стане достойна за влизането в Европа! А пък в момента на влизането ни в НАТО – където пак ни натика, и то против желанието на руските шпиони у нас в лицето на БСП, омразният Костов! – ние се погрижихме да турим за президент антинатовеца агент Гоце Първанов!!! Е това вече ако не е пълно доказателство за национална шизофрения – сполай му кажи! Отвратително е, просто нормалният човек в такава ситуация няма думи вече! Аман от простотия – какво друго да каже човек?! Гадно ми е, не ми се пише вече! Аман! Срам и резил!

И като капак на всичко сега, след кратък възход на палячото Сидеров, който се появи на сцената, вдъхновен от руски пари, сега нашата нация от доказани наивници и глупаци се гласи да повери съдбините си не на кой да е, ами на бившия гавазин на Тодор Живков и на Симеона! Именно гласи се да се остави в ръцете лъжливия медиен херой, на самонадеяния каратист-пожарникар-пишман-генерал Бойко Борисов! Да се оставят в ръцете на един доказан мафиот – авторитетното американско списание "Конгрешънъл Куотърли" доказа тази истина, но кой ли ти помни?! - това вече е непростимо! Дали изобщо някога ще се спасим от глупостта и от простотията си, а, как мислиш ти, драги ми читателю?!

Станахме за резил в очите на децата си, на собствените си деца в очите паднахме все едно сме нация от непоправимо увредени! Да го оставим светът, който е свикнал с какви ли не идиотизми, но ние в очите на децата си се излагаме. Как ще гледаме в очите децата си след като правим глупост след глупост, заради което им завещаваме една бедна, една опоскана отвсякъде и унизена, сякаш разпъната на кръст, страна?!

Ние, разбира се, постоянно си плащахме и още дълго време ще си плащаме за глупостта: тия неща не се прощават ей-така! Ние сега сме най-бедни в Европа и дълги години още ще си бъдем такива! И вместо да отрезвеем, вместо поне малко да прогледнем, продължаваме като видиотени хазартни играчи да залагаме на мошениците, поверявайки им съдбата си все едно че сме нация от най-перверзни идиоти-мазохисти! Аз се питам какво още трябва да се случи та да прогледне най-после този заспал и прогизнал от навност, от слабост и от малодушие народ?!

Пиша тия неща, които някой може да схване като “хулене на българската нация”, пиша ги обаче с болка в сърцето. Не зная дали го усещате, но е така: много ми е мъчно че сме такива! И постоянно се питам какво ли трябва да се случи та да отрезвеем най-после? Нещо е сгрешено изглежда в националния ни характер, или къде, знам ли?! Това обаче не е нормално: цяла една нация да се оставя да бъде най-систематично прецаквана и обирана до шушка от все едни и същи разбойници! Подвизаващи се обаче с различни имена: БКП, БСП, ДПС, БББ, НДСВ, АТАКА, ГЕРБ… Кой ли ще намерят после, дали не е ред на… Стоичкова да поверим съдбините си най-после, когато падне и се сгромоляса титанът бат ви Бойко?! Като падне от власт гавазинът Бойко, да се готви конярят му ли?! Или тогава да поканим… Далай Лама да ни “оправя”?! Или да вземем да поканим пенсионирания Путин, не се сещам повече, помогнете ми, изнемогвам!!!

Трябва обаче да се бърка в раната колкото и да боли – та белким болката да помогне на малодушниците да отрезвеят най-после. Ако си мислим, ако се самозаблуждаваме, че сме най-добрите, че сме нация, съставена все от най-големи хитряги и пичове, явно спасение от глупостта ни няма да настъпи никога! Тия, които, подобно на неизмеримо великия пич бат ви Бойко, се мазнят така на “великия български народ”, с това само показват, че се гласят за пореден път да преметнат този народ, съставен в мнозинството си сякаш все от такива непоправими наивници! А тия, дето имат доблестта да казват истината, и то “право куме в очи”, точно тия милеят за народната съдба и участ, точно тия страдат и търсят някакъв изход. Но ние точно тях най-силно мразим: защо не ни се мазнят, защото не ни величаят, защото не ни лъжат! Гнус, пълна гнус е това! И не съзнаваме, че са ни нужни точно такива хора, които говорят само истината, понеже от тях ще почне повратът. Колкото и малко да са те, толкова повече са ни нужни точно такива правдиви и правдолюбиви хора…

Прощавайте че се отклоних. Време е да се върна при задачата си. Какво стана в 1994 г. ли? Ами стана тя каквато стана…

Лъжльовците от БСП, подкрепени от цялата медийна пропаганда, заблудиха нацията, че СДС било управлявало по времето на Беров. Нищо че през тия години СДС беше единствена и най-решителна, дори отчаяна опозиция на мафиотските безобразия на властта! И благодушният народец, изпитвайки състрадание към БСП, която уж била далеч от властта толкова години, й подари цялата власт! Признавам си, че нито аз, нито кой да е, не е очаквал такъв смазващ резултат в полза на комунистите! Вярно е, имахме известни предчувствия, че може да се случи най-лошото, ама не вярвахме, не искахме да повярваме. Ала не би – стана най-лошото, комунистите победиха и се юрнаха на празнуват победата с хора по площадите, където цвърчаха скари с кебапчета, и където се лееше червено вино, а пък оня противен чалгаджия-комунист (Маринов ли се казваше?) пееше гадната си песен за хубавото вино, което било само червено. Той беше цанен от столетницата да забавлява червените бабички по митингите и да събужда мили чувства в сърцата им.

Спомням си последният предизборен митинг на СДС, проведен в Пловдив, в синята столица на България. Беше ужасно време, декември месец трябва да е било, сух студ и мъгла, а на площада имаше доста хора, но не колкото очаквахме. Отдавахме го на гадното време. Пяха Богдана Карадочева, Васил Найденов и Вили Кавалджиев, говориха в студа доста оратори, между тях и пловдивският кандидат-депутат Иван Костов. Лидерът на СДС Филип Димитров (след поражението той ще си даде оставката и лидер на СДС ще стане Иван Костов) също се изказа. Опитваха се да внушат на оределите си привърженици някаква надежда, ала във въздуха витаеше предчувствието за поражение, на което се мъчехме да не повярваме. Покрай митингуващите се нижеше огромния поток от забързани за топлото на дома и увити в шалове хора – и малцина се отбиваха да видят какво става и кои са тия нещастници, дето реват в студа за някаква си там демокрация и свобода! Тогава забелязах, че познавам повечето от хората около мен – до такава степен бяха оредели привържениците на СДС дори и в Пловдив. Но се мъчех да си го обяснявам този факт с… гадното и така противно зимно време.

След два дни се проведоха изборите и БСП победи с пълно мнозинство. Почнаха да празнуват победата със смръдливи кебапчета, извиха се кръшни хора от дружно подскачащи червени бабички и старци, лееше се алено вино и се свиреше щипеща в сърцето заради погубената младост прочувствена чалга! Голямо рипане беше, от радост, че “партията” пак е на власт: сякаш лиги им течаха от предчувствието за новите кражби. Разбира се, крадоха народа така, както само комунисти могат да го окрадат. Виденов пък, комсомолецът с гьобелсова осанка, изпъчен сякаш е глътнал бастуна на някоя задрямала червена бабичка, стана премиер. Народът скача и рипа на ръчениците и на хората по площадите, пък се прибра, за да чака най-смирено участта си, която сам си беше избрал. И тя не закъсня: разгромът и пълното опоскване на България ще се случи точно след две годинки! От ума си патим, не от друго…

(Следва продължение, а всички предишни есета от тази поредица са ето тук.)

9 коментара:

Анонимен каза...

Ангелчо, ти хубаво ма разкритикува бабиното, че се идно и също повтарям и че трябвало повече да мисля. И аз са замислих, бабиното, дълго мислих и разбрах по кво си приличаме ний с теби.

Аз, като правя тиквеник на внучетата поръсвам пудра захар, и то обилно. Ша си изядат пръстите миличките, ядат!

И ти, бабиното, многу обичаш пудра захар. Ръсиш, ръсиш върху краткия курс по историята на сьедьесету, та чак са забравяш. Ама то толкуз сладко не й хубаво, бе баби! Амчи от тая пудра захар диабет ша фаниш накрая! То затуй ти са гади и повръщащ, я!

Ама ти, Ангелчо, тъй и не каза нищо за за туй как комунягите фалшифицираха изборите през 1990, и то с помощта на Димитър Попов, дету беши тогава секритар на ЦИК. Същия дет навремито осъди на смърт едно момче младо, задето зацапало с боя барилефа на Людмила, та Тати и на Партията мила; същия дет го напраиха комунягите министър-председател и ни каза "За Бога, братя, не купувайте".

А ми то много мъдра мисъл ни казал, бе баби. Сигурно Свети Ванко Костов му я беши подшушнал, нали беши тогава министър на финансиите, знаи той!

И кога, се пак, ша обясниш, Ангелчо, защо Ванко стана тогава министър, а? Нещо премълчаваш, момченце младо, хитруваш, бабиното, пак хитруваш!

И за Нефтохима пак мълчиш кат пукал (или кат партизан на разпит, ако тъй повеч ти харесва). Комунистическиа копелдак Жан не го дади на Путен, а Иван го дади, и то без пари. Що така бе Ангелчо?

Ама то само туй да беши...

То затуй престанаха да ходят хората на митингите на сьедьесето, не щот не обичат свободата, а щот са погнусиха от разни лъжци, мошеници, тарикати, и гаражни курветини, дет се громят комунягита, ама само на ужким...

Ама нищо бабиното, ръси пудра захар, ръси повечко, та да ни са усеща вонята на онуй дет твоите аверчета са го изходили. Можи и да ти са фани някой на въдичката...

Ангел Грънчаров каза...

Бабке, пак си почна твоята, се срещу Костов си баеш, ама бай си, то кой ли ти обръща внимание де... а сега кажи, ти рипа ли хоро когато Жан стана премиер, ама си признай, честно, а?! :-)

Анонимен каза...

Не само срещу Костов съм, Ангелчо, не само срещу него, а срещу сички комуняги и също комунистически агент-провокатори, дето ни докараха на това дередже.

Ни съм рипала на никакво хоро, щото Жан е едно комунистическо запартъче, а баба ти мрази таквизи. Баба ти има непоносимост към всекакви комуняшки теории и практики, петилетки, ленински съботници, насрещни планове, и прочее комуняшки дивотии, дето вий, костунгерите многу обичате.

Баба ти обича тоз, който според Търновската Конституция е държавен глава, а вий, комунягите и костунгерите, се кланяте само на Путенг и му харизвате квоту си поиска.

Ангел Грънчаров каза...

Разбрах те, бабке, обичаш "царо", дето е доказан агент на КГБ и на ДС, и мразиш Костов, оти не е такъв! Сега те разбрах прекрасно, ясна си ми напълно: заради такива кратуни като теб сме на това дередже! Не се обиждай, ама обичам истината и затова трябваше да ти го кажа това, та белким ти уври някога главата!

Анонимен каза...

Да, баба ти Коконица обича Царя, и то не само щото построи чешмички, а щото разби комуняшкия заговор - във властта да са редуват комуняги с костунгери (пак комуняги, ама по-зализани и по-гадни).

Кой го доказа, бе Ангелчо, че Царят бил агент на КГБ и ДС? Че то ако имаши какъвто и да й документ нали твойте приятелчета - весникарчета щяха да го публикуват на първите странички на техните парцалчета! Ама няма и затуй пускат клевети по стар комуняшки табиет.

Ни са обиждам аз, бабиното, ако истината търсиш, ама дали си я намерил? И дали изобщо я търсиш? Да не би нещо друго да търсиш, а? Баба ти не й вчерашна, отдалеч подушва.

Ти, Ангелчо, ако истината търсеши, нямаши да ми викаш червена бабичка и кратуна (не чи са обиждам, то за теб ми й жал), а щеши да отговориш на въпросите, дет ти зададох, и дет са правиш, че не си забелязал. Ама хитринките ти пред мен не минават, баба ти не й вчерашна, отдалеч подушва...

Та пак та питам, мило дете, защо ни Ванко, ни кой да е седесар или костовак не пожела да се разследва фалшификацията на изборите през 1990?

И защо любимия ти Ванко беши министър в кабината на Димитър Попов?

Хайде, отговори, господин философе, или пак ша ма наричеш искуфяла червена бабичка, патка, кратунка или нещо подобно.

Анонимен каза...

Мило бабче Коконица (от милите хора),
ама ти си най-обикновен поръчков червен политически спамър, със букет сърпове и чукове в сърцето си.
Ама баби, не се напъвай толкова, че току виж, взела, та си се споминала,
знаеш, че си отдавна столетница.
А ако все още ти е останало нещо в изкуфялата глава и можеш поне малко да мислиш, вземи и прочети, че бат' ти Иван Костов приватизира по най-прозрачен начин бургаския нефтокомбинат и той стана собственост на далия най-добра оферта. За съжаление тогава никоя голяма западна компания не пожела да закупи съоръжение, "зделано" да работи само със съветски петрол.
И не прекалявай толкоз със сланината и свинската пача, съвсем ще оглупееш. И да знаеш, работиш срещу интересите на собствените си деца и внуци, ако да си откраднала "достатъчно" за три поколения напред.

Поздрави,
дедо Ташко (кръстен на дедо си Мъдиу).

Анонимен каза...

Хахаха :)

Съвсем искрено си признавам, че до днес мислех, че въпросният малоумник (може и от женски пол да е, не знаем точно), явно лишен от каквото и да е чувство за хумор (някак не му се получава иронията, която търси), нещо ни гъбарка с това за Царо... Обаче какво се оказа, а?! „Според Търновската конституция“ еди-си-какво...

Абе, кратуно, какво питаш за Ванко и защо не разследвал изборите от 1990 г.? А твоят Цар що не разследва своите (уж) отколешни врагове комунягите, които убиха чичо му и го изгониха от родината му, след като му отнеха и властта, гарантирана му от твоята така любима Търновска конституция. А защо те не разследват сделките на неговото правителство, както обещаха (и, разбира се, излъгаха) да направят преди изборите през 2005 г. Дали не е, щото в момента са се гушнали здраво в уютна коалицийка, която трябваше да докаже и на последния глупак какъв ченгесарско-крадлив тип и пръв приятел на комунягите е Царо. Е, ти, кратуно, май си от най-последните глупаци в тая страна.

Анонимен каза...

Баби Коконице, пак съм аз, дедо ти ТАШКО. Питаш защо бат'ти Иван Костов беше министър при правителството на Попов. Сега, опитай се да мислиш, ако можеш да се съсредоточиш, гледай умно само в една точка, може нещо и да чатнеш..
Та питала ли си се, защо бившия зам. председател на СДС е министър на финансите на вашето КУЦО правителство ?? То, баби, когато си свикнал само да краднеш и тук-таме да "поутрепваш",
що ти разбира главата от финанси на омразния капитализъм, дето се бяхте активни борци против него.
Сега пробвай да са сяташ, давам ти да мислиш по въпроса няколко седмици...
Пак поздрави от дядя ти ТАШКО(кръстен на дядо си МЪДИУ)

Анонимен каза...

И к`ва стана тя? Ангелчо извика аверчитата си от костовашката дружинка, щот ни можи сам да са справи с идна ... баба.

Ангелчо, и вий костунгерчета, поздравявям ви с мойто есе

"Сполай ти Царю, сполай ти чедо!"

Читети и бъдети здрави!

"В нашта махала преди много години имаши чешмичка. Народната власт я построи за народа, за да пие бистра вода до насита.

Да ама дойде костовашкото време и чешмичката пресъхна. После додоха едни булдозери и багери и ровиа, ровиа и сичко изпотъпкаха, а от чешмичката и помен не остана. Сигурно лично Костов ги беше пратил, за да не може народа да пий вода, а да купува бутилирана и да пълни гушата на Муравей, бял ден да не види дано!

Добре чи после Нашия Цар наново дигна чешмата, Господ да го поживи! На откриването Царя лично доде и ми каза:

- Бабо Коконице, пий бистра вода до насита, има и за теб, и за внучетата. Няма вече да купувате бутилирана. А господин Муравей Радев нека да си смени чипа. Пийте и бъдете здрави!

А аз му викам:

- Сполай ти Царю, жив да си ни! Че ако не си ти Костов пак ше доде да бутне чешмата, чумата да го тръшне дано!

И после му целувам ръка и му думам:

- Още сто години да си жив, бащице наш!"