Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 17 декември 2007 г.

Нужни са ни други управници, скъпи ми сънародници: що се правите на ударени че не разбирате това?!

Учителското съсловие беше по най-подъл начин излъгано, прецакано и унизено от "другарите" Желязко, Константин, Такева и Дмитриевич. У всички честни наблюдатели остана впечатлението, че синдикалните лидери предадоха учителите защото явно бяха подкупени: иначе внезапното им дезертьорство си остава съвсем необяснимо. Жалки и така подли нашенски нрави!

След това си видя, че Дмитриевич просто е лъгал когато заплашваше, че ако се пипне излишъка и се даде нещичко на учителите, ще настъпи хиперинфлация и края на света. Вижда се, че правителството в ударен порядък ето сега, в тия дни, прелива милиард и половина от излишъка в своите обръчи от фирми, и краят на света все пак не настъпва. Освен президент-лъжльо си имаме вече и премиер-лъжльо: да са ни честити!

Пита се обаче ето сега трябва ли учителите все пак някак си да реагират на тези безобразия, пък и не само учителите да реагират, ами и обществеността?! Защо мълчат като неми по този въпрос продажните медии и ни занимават с глупости, а пък ние все едно сме приспани не мръдваме срещу издевателствата?! Аз лично смятам, че учителите не само могат, ами и са длъжни поне да си защитят честта и да предприемат нещо, та да изобличат лъжльовците, които сме допуснали да са ни управници.

Обсъждаме тия дни какво наистина трябва да се направи и стигаме до убеждението, че може да се направи поне ето това. Понеже заради глупавия инат на Станишев-Вълчев по време на стачката учениците загубиха повече от една трета от учебното време, и министърът сега се спотаи по въпроса - пука му на образователния министър за образованието на учениците!!! - то учителите са в правото си да почнат протест поне по следния начин: като не пишат срочни бележки, като не завършат първия срок. И то с искане министерството и правителството да дадат най-точен отговор на стачните им искания, сиреч на престанат да се държат като магистрална героиня, която постоянно говори за морал. Това е удачна форма на нравствен протест против безсрамниците, които се гаврят с всички нас. И в мотива на протеста да се отбележи, че той е само предупреждение, и че след него ще следват и други мерки: да не си мислят "другарите" че ще ги оставим! И миг спокойствие не трябва да имат управници като нашите, които правят всичко друго, но не и да си вършат работата, за която са избрани.

Като в мащаба на страната тази акция - незавършване на първия срок - се подкрепи поне от 20-30% от училищата (а защо не и от повече, а защо не и от 70-80%!), то правителството ще се позамисли. Управниците, драги ми избиратели и граждани, са ни винаги в ръцете, ала в момента са се разгащили така, понеже ние не знаем това, не го съзнаваме, и не се ползваме от правата си. А те трябва да треперят постоянно от очакването на нашия гняв. Ние трябва да имаме доблестта да се възмущаваме от безобразията: иначе да не чакаме добро! Ако почнем да се възмущаваме и да излизаме по улиците, едва тогава нещо ще потръгне както трябва в тази страна. Крайно време е учителството пак да даде сигнала на всеобщото недоволство на нацията, който в крайна сметка да доведе до бърза реформа не само в образователната сфера, ами дори и в политическата сфера.

Нужни са ни други управници, скъпи ми сънародници-българи: що се правите на ударени че не разбирате това! И кучетата по улиците вече го знаят, а вие не - как така?! И то не са ни нужни чалга-политици кат бат ви Бойко, а съвсем истински: има такива политици, ама мнозинството и по този въпрос се прави на ударено. Нима трябва да чакаме още веднъж да разорят и ограбят до шушка страната и всички нас, та да скочим едва тогава?! А тия само това могат, те са мафия, те са мутри, червени и некадърни, ала много крадливи! И сега искат да ни метнат с медийния герой дон Бойко! Щото ни мислят за пределно прости, щото ни подценяват изцяло! А пък нахалството им стига до небесата: погледнете само самодоволната мазна физиономия на "народний титан" бат ви Бойко и ще разберете какво имам предвид!

Няма коментари: