Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 8 януари 2008 г.

"Ох, той ни запълни дупките!"

"Аз, драги софиянци, ви асфалтирах улиците!", "Аз ви запълних и дупките по улиците!" ("Ох, той ни запълни всички дупки!" - с трепет като ехо повтарят най-сексапилните софиянки и въздишат по невероятно силната мъжественост на Батето!), "Аз ви изчистих улиците от снега!" (Друго си е кметът да е такъв бабаит, че да може сам да изчисти улиците на един двумилионен град!), или пък, от друга страна погледнато и иначе казано "Аз няма да им платя на тия фирми, дето толкова калпаво асфалтираха улиците!", "Аз няма да платя на фирмите, които не изчистиха свястно улиците от снега!", "Аз ще платя еди-колко си милиона за еди какво си!", "Аз ви хванах Вальо Топлото, аме те не го набутаха в затвора!" - и пр., и пр., има ли смисъл да продължавам?! Нали се сещате за кой герой става дума и за чии невероятни подвизи говори същият този самохвалко?

Да де, обаче мен лично той повече не ме интересува, той за мен е ясен, той иначе не може, той едва ли нещо може освен да се хвали и перчи. Но мен ме интересуват вашите реакции на неговите думи бе, скъпи ми софиянци и българи! Ето там е проблемът, защото като слушат всеки ден тия бойкови простотии по всички възможни средства за информиране - като се почне от вестниците, и се мине през... ютиите, та се стигне до интернет! - по-голямото мнозинство от нас, софиянците и българите, не схваща, че този бабаит с тия си приказки всъщност постоянно обижда и софиянци, пък и всички българи, щото туй чудо иска да става кмет и на цялата ни родина. Не усещате ли къде е подигравката? Блазе ви. Но ще ви кажа аз - за всеки случай.

Кметът, скъпи ми съотечественици и съотечественички - да употребя любимите обръщения към народа на бай Тошо и на Гоце - е чисто и просто един чиновник, когото ние там сме турили да върши някаква работа. Кметът, иначе погледнато, е наш слуга - по същия начин както слуги на народа са и президентът, и министрите. Но ето че у нас слугите са станали много високомерни бе - ето, най-крещящ пример в туй отношение е бабаитът дон Бойко. Ние сме го турили да върши там някаква работа, а той всеки ден се тупа по гърдите и се хвали, че бил свършил (да допуснем!) работата, за която при това му даваме и заплата! И вместо да ни стане гадно когато същият почне да се хвали че бил свършил работата, за която му плащаме, ние изпадаме в едно перверзничко удоволствие, че си имаме за кмет такъв бабаит - ето от това аз най-вече се възмущавам! И тия, дето ахкат и охкат от чутовните подвизи на кмета, и търчат после като шебеци да гласуват за него, ето тези хора, понеже не съзнават, че те, бидейки народът, са господарите, а пък кметът и другите са ни слуги, та ето тези хора, повтарям, са резила на нацията, понеже на всичкото отгоре те не само охкат и ахкат от бат си Бойко, не само гласуват за него, ами и не усещат колко много този същият ги презира, как се гаври с тях, как всеки ден де факто плюе в лицата им, ама те не съзнават обидата, ами възприемат плюнките му като чистичка росица - ето това най-много ме възмущава мен! Възмущава ме това, че мнозина от нас наричат този самозабравил се слуга свой господар и скоро ще почнат да му се кланят така, както вече му се кланят подмазвачите от собствената му партия, както му се кланя Дудучко Бареков и друга такава, прочие, сволоч.

Е, има и хора, на които реакциите им са съвсем човешки и нормални и като го видят дон Бойко на екрана и като чуят нахалните му словца, се хвърлят към клозетните чинии да повръщат, защото просто им е гнусно - ето това според мен е съвсем естествената реакция когато човек види този самохвалко и чуе изхвърлянията и излиянията му. На останалите обаче лигите им текат и му се възхищават - и жалкото е, изглежда, че мнозинството от нацията ни е обезумяла или пък се е извратила по този толкова грозен начин.

Какво да направим, приятели, че да помогнем на тия хора да усетят и да видят бат си Бойко в истинския му облик, пък и не само него, ами и всички останали маскари, а?

7 коментара:

Анонимен каза...

Кучатата лаят, кервана върви. Няма да можете да спрете генерала. А в следващия парламент той ще има абсолютно дясно мнозинство! :-)

Анонимен каза...

"Дясно" мнозинство??:))

Хареса ми статията на Кандимиров от в. Про и анти - Нестихващият плач по дясното. Съвсем точно си го е казал човекът - бат' Бойко е десен, защото си го държи отдясно. :))

А на г-н Грънчаров мога да кажа само(с огромно съжаление) - нищо не можем да направим, не и за този народ.., в тези времена. Прогнозата е ясна.

Анонимен каза...

"Прогнозата е ясна", а диагнозата е категорична - умствена недостатъчност поради злокачествени комуноидни мутации и малформации, при множество новообразувания във вид на сърпове и чукове със най-лоша прогноза

Анонимен каза...

Една простотия може да я сразиш само с по-голяма такава или да я направиш за посмесище.

voxy каза...

Бойко Борисов Бойко Борисов Бойко Борисов Бойко Борисов Бойко Борисов Бойко Борисов Бойко Борисов Бойко Борисов Бойко Борисов Бойко Борисов Бойко Борисов Бойко Борисов Бойко Борисов Бойко Борисов Бойко Борисов Бойко Борисов Бойко Борисов Бойко Борисов Бойко Борисов Бойко Борисов Бойко Борисов Бойко Борисов Бойко Борисов Бойко Борисов Бойко Борисов
.................................

г-н Грънчаров едва ли не ви е писнало да пишете постоянно за един човек, явно нещо като мъченик го давате, но ако може да попитам какъв беше ефектът на местните избори от писанията ви??? саможертвата Ви е излишна, нито църквата ще ви провъзгласи за свети мъченик избавил народа от бате Бойко. Отделно има толкова гаври всеки ден те не ви ли вълнуват, че само Бойко та Бойко прекалено вманиачен сте и може би имате нужда от медицинска помощ за премахване на травмата Бойко заседнала толкова дълбоко във вас

Ангел Грънчаров каза...

Боже, колко мъка има по този свят, Боже! (По повод на последната реплика) Какво друго да каже човек?! :-)

Анонимен каза...

Абе за църквата незнам дали ще го провъзгласи, но за мислещия народ е сигурно.