Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 21 януари 2008 г.

Гузен негонен бяга: протестите срещу националната измяна на управляващите били... "антибългарски"!!!

Българският министър на икономиката все по-често почна да ръси най-шантави простотии и има шанс да бие в това отношение всички социалистически министри от целия период на съвременната история на България. След като направи миналата година доста словесни гафове, тази година я почва ударно, със съзнанието на ненадминат шампион. Ето, прочетете, полюбувайте се - това го казва в интервю по националното радио:

"Министърът-социалист нарече "антибългарски" протестите на опозицията и на еколози срещу изграждането на петролопровода Бургас-Александруполис и посещението на руския президент Владимир Путин в София. Петър Димитров от БСП заяви в интервю за държавното радио БНР, че протестите, организирани от опозиционни партии и представители на неправителствени организации, както и обикновени граждани от района на Бургас по време на визитата на Путин в София са били "насочени срещу българските интереси" и са "антибългарски по своята същност"."

Мдааа, аз като твърдя, че тия са неспособни на поне минимална промяна, пък някои не ми вярват, ето сега сгоден случай да се уверят в правотата ми. Мисленето на тия - на нашите уж "социалисти" де, а всъщност най-дебелоглави и твърдоглави комунисти! - не може да се промени, то сякаш по дефиниция си е дефектно и извратено. Остава сега, след като министърът прави своите куриозни заключения, да обяви "българските антибългари" за врагове, и тогава просто трябва да се организира един по-големичък концлагер, където да бъдат натикани, та да мирясат най-после. Аз лично няма да се учудя на такъв ход на мислите на П.Д., който изглежда само от пусто приличие не смее да каже онова, което му е на сърцето. Още повече че не само той, ами и началникът му Дмитриевич, пък и самият Гоце Първанов са преизпълнени с възторг спрямо своя кремълски господар, който всъщност успя да ликвидира всяка опозиция, да вземе най-крути мерки срещу "враговете на Русия". По-крути и от тия, които П.Д. има в мечтите си: батюшка Путин, обектът на тия "социалистически" възторзи у нас, чисто и просто разстрелва или трови опонентите си (Политковская, Литвиненко и пр.). Ех, мечти, мечти: а, кво ще кажеш, Гоце? Или ти пък, Божо? Апропо, видяхте ли как дебелият Божидар Димитров, свит отдве пред таварищ-батюшка Путин, го развеждаше из музея: аз лично такова най-блюдолизническо и раболепно чинопочитание не бях виждал досега в живота си!

Но поставяйки проблема за "антибългарите", които протестират в защита на нашите национални интереси, П.Д. сам, без да иска, естествено - щото тоя, очевидно е, хептен не съзнава какво плямпа! - изобличи себе си и своите наставници тъкмо в... национално предателство. Помислете малко: "антибългарски" били протестите в защита на българските интереси, а тия, които подписаха договорите, в такъв случай какви са?! Национални предатели са, разбира се, и П.Д. сам най-наивно си признава това! Нищо че по стар комунистически маниер вика на бялото черно, а именно крещи: "Дръжте крадеца!", а пък крадецът, а пък предателят е той самият! Абе най-явна демонстрация на поговорката "гузен негонен бяга" е неговото. Ето сега как умният ни министър на икономиката показа, че хич го няма, горкият, в мисленето. Представям си какви икономически поразии върши всекидневно един толкова умен министър на икономиката, който не може да схване нещо толкова просто: как сам себе си изобличава за онова, което си мисли, че уж го е скрил. Самият факт, че за него "сделката за газопроводите е нашата Сталинградска битка" - да, наистина го е казал точно така! - показва най-красноречиво колко му е умствения багаж. И също показва нещо още по-важно: показва, че този човек не живее в нашия век, а в предишния, и то към средата му...

А иначе истината по огромния и крайно скандален гаф, който и Гоце, и Дмитриевич, и П.Д. сътвориха, за да угодят на своя кремълски господар, пред своя московски обект на преклонение и на толкова сервилни възторзи, се знае и се казва ако не толкова у нас, то поне по света. Ето какво казват специалистите:

"... Експерти пишат, че българският интерес, дори и да беше гарантиран в конкретна сделка, не може да оправдае загубата на доверие в България като съюзник, готов на първата година членство в ЕС с такава лекота да торпилира и без това трудната за съгласуване европейска стратегия за ограничаване на руската енергийна експанзия. Българските управници тихомълком бойкотираха тази стратегия още преди две години с отказа си да обсъждат на общ форум с бившите си сълагерници от соцлагера мерки за противодействие срещу прекалената зависимост от руски горива, отбелязва в свой анализ известен български журналист. Би Би Си написа още в петък, че България е подкрепила руските амбиции за експанзия в Европа и е нанесла удра срещу общия проект Набуко."

Ето защо тия, които извършиха такова открито и грозно антибългарско действие, погазващо дори и достойнството ни като нация - понеже споразуменията с Путин крещящо противоречат на най-дългосрочните стратегически интереси на България! - явно са толкова гузни, че без да искат, както виждате, се самоизобличават. И де факто сами признават вината си, но от глупост, не от съвест. Въпреки всичко радващо е, че те все пак по един сякаш животински начин предчувстват, че съвсем скоро ще им се наложи да отговарят за стореното. Все пак живеем в 2008, а не в 1946 година...

1 коментар:

Анонимен каза...

И пак да ви кажа:

Кой не тачи своя Цар е йдно животну и треби да живей у кочината, там да лочи помийа, дам да сире и да пикай! А кой люби своя Цар ша намери благодат и успокоенье!

Тъй е то, кат сти толкуз прости и не разбирати, че само Царя знай как да управлява, ша търпите! Ако сига Нашият Цар управляваши, нямаши да й така! Казвах ви аз, ама не слушати! И затуй ша си хапити задниците, ама ше й късно! Да са научити да слушати туй, дет ви учи баба ви Коконица!

Ето ви пак мойту йсе, тоз път хубуу гу прочитети:

СПОЛАЙ ТИ ЦАРЮ, СПОЛАЙ ТИ ЧЕДО!

В нашта махала преди много години имаши чешмичка. Народната власт я построи за народа, за да пие бистра вода до насита.

Да ама дойде костовашкото време и чешмичката пресъхна. После додоха едни булдозери и багери и ровиа, ровиа и сичко изпотъпкаха, а от чешмичката и помен не остана. Сигурно лично Костов ги беше пратил, за да не може народа да пий вода, а да купува бутилирана и да пълни гушата на Муравей, бял ден да не види дано!

Добре чи после Нашия Цар наново дигна чешмата, Господ да го поживи! На откриването Царя лично доде и ми каза:

- Бабо Коконице, пий бистра вода до насита, има и за теб, и за внучетата. Няма вече да купувате бутилирана. А господин Муравей Радев нека да си смени чипа. Пийте и бъдете здрави!

А аз му викам:

- Сполай ти Царю, жив да си ни! Че ако не си ти Костов пак ше доде да бутне чешмата, чумата да го тръшне дано!

И после му целувам ръка и му думам:

- Още сто години да си жив, бащице наш!