Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 27 март 2008 г.

Дали Джон Маккейн няма да стане нов Роналд Рейгън?

Прочетох нещо, което ме накара да си задам горния въпрос. Ето информацията, която силно ме впечатли:

Русия трябва да бъде изключена от Г-8, смята кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Джон Маккейн.

Според него тази мярка трябва да бъде предприета заради "отдръпването на Русия от демокрацията". Същевременно той смята, че развиващите се в икономическо отношение държави Бразилия и Индия трябва да бъдат поканени в организацията.

Изявленията на Маккейн бяха направени днес в речта му на заседанието на Съвета по международните въпроси на Лос Анджелис.


Така, ето нещо, което отдавна трябваше да бъде казано от Америка, но поради мекушавостта на сегашната администрация по-специално по отношение на Русия, беше премълчавано най-дипломатично. Но компромиси с най-великите ценности на западната цивилизация не бива правени. В изявлението на сенатор Джон Маккейн долавям онази твърдост и принципност на позицията, която беше характерна за президента Роналд Рейгън. Радвам се, че се възражда тази безкомпромисна рейгънова политика в лицето на сегашния кандидат на Републиканската партия за поста президент на САЩ. И ако по времето на Рейгън благодарение на една такава твърда ценостно основана политика доведе дотам, че Америка успя да разруши и победи комунизма, то сега подобна политика е крайно необходима, за да не се позволи на света да се върне към едно отречено вече предишно състояние на света.

Именно затова се радвам, че десният кандидат в Америка все повече има всички шансове да застане начело на най-свободолюбивата нация в света. Което ще доведе до благоприятни последици за човечеството. Защото ще спомогне за поставянето на мястото му на руския имперски експанзионизъм, подклаждан от все същата руска авторитарност и от робското преклонение на руснаците пред тиранията.

2 коментара:

Анонимен каза...

Pro4etoh statiata Vi za jenata, koiato rabotela kato kamerierka.
Porazena sam ot lipsata na
4ovenost, no v sa6toto vreme o4akvah podoben otgovor.
V momenta sam v Sa6t, ne sa6toto iskam da sam tuk, a za6toto v Balgaria mladite, misle6ti hora ne mogat da prosperirat.
Raboteh na mnogo mesta, no navsiakade ne biah udovletvorena ot horata i usloviata na trud. Taka 4e ot 6 godini sam izvan darjavata.
Svidetel sam na bezrazli4ieto kam 4oveka i tuk. ....

Анонимен каза...

Русия ( Россия ) - враг №1 на българщината
Захари Стоянов за Русия:”Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели, са биле против официална Русия.”



“Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….”Русчук, 1-й Март 1886 г.З.СтояновИз предговора към статията на Георги С. Раковски “Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите”, публикувана във в.”Дунавски лебед”, 1859 г.0 Захари Стоянов, статия “Русия и българската криза” пише: “С безобразните си военни действия през 1804, 1807, 1828 и 1854 тя опожари страната, погуби населението и в крайна сметка я остави на произвола на поробителите. Трябва да се отбележи, че тези войни не се вдъхновяваха никога от интересите на България, чието име не бе дори произнасяно. Не е ли Русия тази, която разруши градове като Свищов, Русчук, Силистра, Сливен, Стара Загора, Разград, Варна и т.н.” Коментар: Разгледана в по-широка перспектива, тази политика на Русия към България (а и не само към нея) е “дообогатяване” на панславизма, същността на който се изразява главно в непризнаването на отделни славянски нации и тяхното разглеждане като различни групи от един и същ народ, предопределен да се обедини под скиптъра на руските императори. Точно в този дух е прекроена и цялата история на българо-руските отношения.


“Всяко тържество на България е смърт за Русия”, пишеше в един брой на “Русь” покойний екзалтиран славянофил Аксаков, за когото се проляха толкова сълзи в Софийското книжевно дружество. “Какви са тия Крумовци, Симеоновци и Борисовци? Разве не можеше и без тях?”… пишеше същий тоя Аксаков на княжеската прокламация към българските солдати, в която се казваше: “Вие, синове и потомци на Крума и пр.” Виждате доколко е жесток бил горещий славянофил. Негова милост желаял, щото ние да се не обърщаме към нашето минало, да заместиме името на Крума, и Симеона с Иван Грозний и с Екатерина Вторая.

Захари Стоянов


=======================================================================================================

На 5 и 6 декември 2006 г., в Страсбург се проведе редовно заседание на Комитета на постоянните представители на Съвета на Европа. На него се обсъдиха въпроси, свързани с контрола по изпълнението на решенията на Европейския съд по правата на човека, включително изпълнението на решението на Европейския съд по правата на човека по делото ОМО “Илинден” - ПИРИН. По време на заседанието Русия и Сърбия поискали от България да регистрира въпросната организация, което не изненадва. Голямата новина е, че благодарение на ветото на Гърция и Кипър руско-сръбското искане е пропаднало. Така в рамките на 48 часа дипломацията ни получи една добра и една лоша новина. Лошата е, че Русия и Сърбия не са наши приятели по македонския казус. Добрата е, че Атина и Никозия са наши съюзници (поне засега) в битката срещу македонизма.