Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 27 март 2008 г.

Народ, заслепен от мутри, ланци, цици и евро-фондове

Някога, в дълбоката древност, по нашите земи живеели траките. Те създали изключително богата откъм духовен живот култура и после били наследени от славяните и познатите днес българи в своите представи за смисъла на човека, за отвъдния свят и за цикълите на природата. В зората на пролетта те празнували края на мрачното и студено време, пречиствали се от натрупаната умора и се отдавали на бурно веселие с първите цветя.

Българската държава по-късно приела християнството и под негово влияние езическите нрави придобили нова окраска, но запазили посланията на дедите ни и мистериите продължили да се изпълняват под формата на църковни празници и фолклорни ритуали. След това османската власт сложила край на държавата, но до голяма степен оставила населението да води своя обичаен духовен живот. Постепенно българите се осъзнали като европейски народ и се отскубнали от османската държава.

За кратък период се развила европейска култура в България, но бързо след това дошли комунистите...

Как комунизмът турцизира и циганизира България?

Първо, той изби интелектуалния елит на нацията ни.

Второ, сведе оцелялото население до нивото на трудовашка пасмина.

Трето, забрани изконните ни традиции.

Четвърто, забрани религиозността и свободата на възгледи.

Пето, наложи една уродлива форма на соцреалистическо изкуство.

Шесто, наложи една уродлива марксистко-ленинска идеология за обяснение на света.

Седмо, възпита идеология, че работникът може да се сравнява с философа, че дори го превъзхожда.

Осмо, въздигна до управници на държавата румени овчари и техните роднински села.

Девето, извади цялото национално богатство извън страната и го върна като инвестиции.

Десето, създаде условия за безпрецедентно и арогантно разюздване на задници в анцузи, смачкали всякаква достойна самооценка в населението;

Единадесето, властта в държавата даде шуробаджанашкия урожай на пълната продажност и корумпираност, съчетана с липса на всякакъв усет за администрация.

Дванадесето, създадоха се най-луксозните и показни прояви на разкош в чалга-ритъм, който изрита всякакви други форми на забавление и наложи гюбека като народен мотив.

Тринадесето, укрепи на върха на държавата номенклатура, която нито може, нито желае да прокарва каквато и да било духовност или нравственост, защото тези потребности са били систематично изстръгвани до достигането на “дванадесетата точка”.

Ето как комунизмът превърна българския народ от пазител и наследник на хилядолетна мъдрост, в смърдящ от кебабчета и китайски джапанки панаир. И във време, в което трябва свещенодейно да прогонваме злото, до моите уши достига чалга, а навред се плющят голи шкембета!

(Автор: flyDragon)

3 коментара:

Анонимен каза...

Ами, и аз мисля точно като Вас. Много е хубаво, че не всички са тъпи чалгари като 85% от населението в БГ. Истината е че има и свестни хора, колкото и малко да са те. Надеждата остава в децата, защото те нищо не знаят още от живота и при добро напътствие от страна на родителите могат да поемат по правилният път. За съжаление идиоти възпитават идиоти, както и цигани възпитават цигани. За това положението никак не е розово и тук идва моят призив към всички истински Българи: Раждайте деца и им кажете кое е правилно.
Това е единственият начин да се съхраним като нация. Иначе скоро турци и цигани ще станат повече от българите.

Анонимен каза...

Hubavo pi6e6, ama ako mahne6 muzikata na bloga si 6te e mnogo po-priqtno...

The Black Corsair каза...

...току-що разгледах Блога ви...
...има много Истини тук,и Мъдрост и Болка...
...и аз съжалявам,че България се задави и разболя от Комунисти,Малоумници,Мошеници и Наглеци...
...трудно е да се живее в общество,когато институциите умишлено не работят ...