Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 28 март 2008 г.

Невижданото безочие е симптом на предсмъртен гърч

Онемях като прочетох информация за това какво бил казал вече временно изпълняващият длъжността министър на вътрешните работи Румен Петков. Че това лице временно изпълнява тази длъжност вече го знаят и децата. Не го знае само премиерът Дмитриевич и самият Р.Петков. Или и те го знаят, ама крият, че знаят. Санким, правят се на "дипломатични", преструват се, че са "държавници". За резил станахме с тия, ама карай. Ето, и Барозу утре идва да се увери с очите си наистина ли стават тия неща, или то е само фантастика. А ето сега какво благоволил да каже "министърът-запалка":

Този цинизъм трябва да има някаква граница, каза вътрешният министър Румен Петков. Той отбеляза, че казаното за доц. Алексей Петров е отвратително и показателно за това докъде може да стигне политическата низост. Алексей Петров е работил с двама министри на МВР, изтъкна Румен Петков, който бе категоричен, че името на Петров не е трябвало да бъде огласявано. На срещата между мен, Алексей Петров, Христов и Галев имаше специални разузнавателни средства, които съм подписал лично. На срещата присъства и служител на МВР, посочи Петков. Според него е много непочтено изнасянето на името на Алексей Петров, защото така се застрашава неговата сигурност. Всичко, което става, е удар срещу МВР, каза още министърът. Според него ударите идват от хора в МВР, чиито интереси са засегнати. Той посочи ген. Ваньо Танов, който има и своя политически неуспех в местните избори в Русе и затова се стреми с всички лъжи да дискредитира МВР. Всички негови лъжи се възприемат като истина от обществото, отбеляза Петков. Вероятно има много хора в МВР, които не ме обичат. Моето седене в това министерство не е самоцелно и то ми струва много - и на мен, и на децата ми, подчерта министърът. Тези, които се опитват да намерят нещо за хвърленото за "Запалката", трябва да знаят, че ще стигнат до кривата круша, каза Румен Петков. Лично пред Ваньо Танов, докато работехме заедно, съм разказвал и много сме се смяли как съм човек, който много често губи запалки. Явно това е направило впечатление, обясни Румен Петков. Той потвърди, че има организирана престъпност в България и посочи за пример разпространението на наркотици и трафика на хора. (Източникът на тази информация)

Това е. Човек се чуди с коя ръка да се кръсти вече. Наистина нечий цинизъм трябва да има известна граница, но се оказа примерно, че цинизмът на самия Румен Петков няма никаква граница. Сиреч е безграничен и безпределен: този съвременен бай Ганю задмина дори и своя прототип, който изглежда незлоблив шегаджия в сравнение със "Запалкаджията". И задмина по нахалство и правешкия селяндур Тодор Живков, у когото явно е усвоил тия маниери и това нечувано дебелоочие или направо безочието си.

Румен Петков, разбира се, ще падне, но не защото ние, българите, кой знае колко сме се възмутили, а защото скандалът мина някои граници и вече не може да бъде потушен. Даже угодническите медии вече не могат да спасят не само одиозния вътрешен министър, но и самото правителство. Смятам, че комсомолецът Дмитриевич скоро ще падне, защото показва удивително безволие, което говори или за крайна умствена ограниченост, или пък показва, че ръцете са му изцяло вързани. Този комсомолец както я е подкарал, ще нанесе на столетницата такава дълбока рана, каквато и Жан Виденов не можа да и нанесе...

Гоце Първанов пък е на хаджилък, на Божи гроб, санким, той понеже стана много религиозен вече, та е в Йерусалим, дето плаче пред камерите, та да се трогнат поне евреите на неговата сантименталност. Нищо чудно и някой лов из пустинята да си спретне, знае ли се?! А иначе мълчи по скандалите, които тресат държавата, упорито мълчи, което е показателно за липсата на всякаква способност за гъвкаво реагиране. Което по моята скромна преценка на психолог - нищо че той, пък и съветниците му явно мислят, че това може да бъде оценено от наивната публика като "дълбокомислие" и "държавнически такт" - не е израз на нищо друго, освен на засилваща се, на прогресираща усилено дебилност.

Но това си е в реда на нещата: когато Бог подготвя някой за неминуемата му гибел, първом му взема ума. Това важи не само за патрона на това правителство, ами и за самото правителство: по-глупави реакции от тези, които те си позволиха досега, едва ли могат изобщо да бъдат изобретени. Което ми говори, че тия вече са обречени. Което пък, от своя страна, изпълва с оптимизъм сърцето ми. Защото щом сме достигнали дъното на нравственото падение като нация - защото на какво друго е израз това, че ги търпим тия безсрамници?! - то оттук-нататък не ни чака нищо друго освен нравствен подем. Иде освестяването ни и нещо не може да го спре...

(Забележка. За неминуемия обрат в настроенията и зараждането на обществена реакция свидетелстват форумите и блоговете в интернет: хората се възмущават масово. Вижте поне коментарите тук.)

Няма коментари: