Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 5 април 2008 г.

Кога ли ще пресекне хорската глупост?!

Пиша на едно място своя реплика, касаеща крещящите издънки на Румен Петков и ето какво ми отговаря един "умник":

Много прав е бил Буров когато е казал, че от политиците единствено Петко Каравелов не е откраднал и стотинка - поклон пред паметта му. Това важи и за сегашните. Иначе има ли някакво значение кой с какви главорези се е свързвал когато е крал? Най-окрадената държава в Европа.

Разбира се, ядоса ме този така наивен израз на една гадна, направо отвратителна нашенска психология, която е толкова изгодна за маскари като Румен Петков и останалата гмеж около него. Ето какво отвърнах на този наивен човечец:

Да кажеш "Всички наши политици са крадльовци и маскари" е равносилно на това да кажеш "Никой не е крадльо и маскара от политиците ни". Защото и двете са съждения без никаква стойност. По-добре нищо да не беше казал. Защо казвам това ли? Ето защо.

Когато някой краде, лъже или злоупотребява, и се установи това, той просто трябва да понесе отговорността. Но примиреността ни, че "просто сме случили, представете си, все на лоши политици", е всъщност най-голямото насърчение за злоупотреби от истински негодните и калпави политици. Защото такова едно глупаво отношение от наша страна им показва, че техните крещящи злоупотреби ще си останат безнаказани: щом се разводняват в това "Всички са лоши, маскари и престъпници, няма свестен политик под небето!". Точно по този твой крайно наивен начин и маниер се насърчава от години безнаказаността у нас. Тя се корени и се шири в съзнанията на наивното ни природонаселение точно благодарение на психология като твоята...

Надявам се, схвана моето възражение. Надявам се, бях пределно ясен. Моите думи са възражение спрямо политическия нихилизъм, на който ти си станал волна или дори неволна жертва. Подвел си се да мислиш така, или по-скоро някой те е подвел. Подвели са те тъкмо тези, на които им е крайно изгодно ти и останалите избиратели-лапнишарани да мислите по този начин.

Абе, мама му стара, нима е толкова трудно да се разбере, че крадльовците ще се уплашат и ще престанат да крадат едва когато всички ние престанем да говорим някакви оневиняващи ги и така изгодни им общи приказки?! И вместо това твърдо започнем да искаме сметка от ония, за които знаем, че са сгазили лука. Та ето че заради такива лейки като теб Дмитриевич Станишев стигна до безсрамието да заяви на последния вот за недоверие кажи-речи следното: "Да, ние може да крадем, сигурно крадем. Но какво от това: та и Иван Костов краде! Всички крадат! Да не сме само ний балами да не крадем?!". Каза това, и залата му заръкопляска неистово: схващаш ли сега защо така силно го аплодираха?! Ами защото момчето-чудо всъщност плю в лицето на такива като теб - не само плю, ами и се изхрачи!

Сиреч твърдо почнем да искаме сметката на такива като твоя любимец Румен Петков. И нещо повече: иска се да не мирясваме докато той не отиде където му е мястото. Друг начин да се оправим няма.

1 коментар:

Анонимен каза...

Нашите политици са крадльовци и маскари защото системата допуска само такива до властта. Борбата за граждански права у нас още не се е състояла.

Stanqo