Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 3 април 2008 г.

Последни новини около развитието на политическата криза у нас

Докладът на временната комисия за изясняване на случая “Куйович” не отговаря на въпросите, поставени от Народното събрание. Затова ДСБ няма да подкрепят този доклад. Лидерът на ДСБ Иван Костов определи доклада “Куйович” като напудрен и скриващ истината.

От парламентарната трибуна Иван Костов заяви, че докладът на комисията “Куйович” избягва да отговори на един ключов въпрос – дали и кой е позволил на Будимир Куйович да осъществява наркотрафик в България. От мнозинството нямат желание да поставят тези въпроси, заяви Иван Костов. Той бе категоричен, че в доклада е указано, че има допуснати нередности, но не се упоменава кой кога и защо ги е допуснал. Има информация за наложени “своевременни наказания”, но от доклада не става ясно за какво са наложени тези наказания.

Според Костов в доклада не се посочва каква е причината за скандала “Куйович”. Лидерът ДСБ посочи, че временната анкетна комисия е отказала да направи проучване на наркопазара и производството на амфетамини у нас, но е “събрала смелост” да каже, че няма чадър над наркотрафика у нас.

“Това е прикриване, а не разкриване на една дейност”, категоричен бе Костов. Той отбеляза, че през 1999 година е имало дело срещу Куйович, което е завършило с най-голяма до момента глоба срещу него. Иван Костов съобщи, че издаването на местожителство на Куйович у нас е свързано с осиновяването на дете.

ДСБ започва консултации с парламентарно представените политически партии за вот на недоверие заради безпрецедентната криза във вътрешното министерство. Това заяви днес пред журналисти членът на Националното ръководство на партията проф. Калин Янакиев.

”През изминалата седмица кризата предизвикана от сканадала в МВР навлезе в качествено нов аспект. Тя напусна границата на страната ни и предизвика безпрецедентната намеса на европейските институции. В опит за разрешаване на кризата се ангажира председателят на ЕК Барозу.” заяви още Янакиев. Той подчерта “фаталното закъснение на министър-председателя Сергей Станишев, който каквото и да направи от тук нататък напълно се самоизолира от протичащите в страната събития. Станишев се намира на светлинни години от нормалните европейски политически практики.

Защитавайки Румен Петков и цялото политическо ръководство на МВР, уличено в редовни връзки с организираната престъпност, Станишев се постави под морална и политическа карантина.” допълни Калин Янакиев. Според ДСБ “Така Станишев ясно застана от едната страна на барикадата, заедно с покровителя на сенчестия бизнес Румен Петков, братя Галеви и организираната престъпност”.

ДСБ отбелязват и “странната и необяснима пасивност и бездействие на президента Георги Първанов, който дезертира от най-важното си конституционно задължение – отговорността за националната сигурност.”

(Иван Костов: Докладът крие кой е позволил на Куйович да осъществява наркотрафик дата: 03-04-2008 година и ДСБ: Първанов дезертира, започваме консултации за вот на недоверие)

3 коментара:

Анонимен каза...

Масовата приватизация я започна Виденов, но тя достигна върха си при Костофф, той я проведе истински и с нея унищожи 60% от икономиката ни, заедно с измислената от него „кешова приватизация”, Страшното е ,че под препоръка на американските си донори, Костофф и цялата БСПарска мафия проведоха приватизациите в общество каро нашето, в което все още липсваше изградено демократично съзнание,както е в страните с развита демокрация на З.Европа, които също започнаха от 1989 г. да извършват приватизация , но я извършиха при съвсем друго съзнание на обществото им и на управляващите им- високо демократично съзнание и за това приватизациите там се вършеха и вършат само в името на държавния и обществен интерес. Даже знам в тези страни сделки, обявени в 1989г и не реализирани до сега не защото са некадърни, а защото не е намерен подходящия инвеститор или не е намерена средата, в която ще се извърши сделката само в името на обществения интерес. Костоф си направи приватизациите само в името на своя тесен партийно клиенти листки интерес. И стига с това оправдание, че ни беше стабилна тогава държавата- това беше тогава временно състояние вследствие на влизането на валутния Борд. Костофф раздържави икономика с реални стойности за над 100 милиарда и я продаде едва за 3 милиарда, като кеш от тях в държавната хазна влязоха само 1,7 милиарда дори и пансионните фондове не можа да напълни.

Ангел Грънчаров каза...

Много си зле, потърси спешно психиатър из квартала, наложително е: съвсем си заплел логическите връзки между събитията, което говори, че се нуждаеш от спешна психиатрична помощ...

Анонимен каза...

Никой от БСП/БКП обаче не споменава това, което се случи през първите осем години на управлението на бившите комунисти от 1989 до 1997.

Странно, защо никой не каза, как правителството на БКП, ръководено на два пъти от Андрей Луканов превърна страната в разграден двор, за да могат да печелят близките на партията кадри.

Последно проучване на Университета Маями в Охайо показва, че в периода от 1989 до началото на 1997 кадрите на БКП и ДС са "приватизирали" около 3 билиона лева. Това са 3 хиляди милиарда лева.

Условията за това са били създадени само за 11 месеца от Луканов и БКП с приемането на ред закони между ноември 1989 и ноември 1990.

Тези закони позволяват да бъдат разграбвани през следващите години държавни предприятия и банки, на което бяхме едновременно свидетели и потърпевши.

Голямото разграбване беше съпроводено с "голямото разграждане", когато Луканов и Ко. прехвърлиха хора от ДС и МВР в силовите групировки и им дадоха възможност да търгуват с оръжие и наркотици.
Какво каза председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу преди седмица в София?

Той каза ясно и недипломатично, че "в България има хора, които пречат на реформите", че "Брюксел губи търпение от бездействието на българските власти" и т.н.