Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 16 април 2008 г.

Лудницата "България": какво ли ни чака тепърва?!

Едно видеоклипче с ужасни сцени, заснети в пловдивско училище, циркулира в интернет и поражда много дискусии: откликът е все пак голям. Да, става дума за онази млада учителка по английски, която е подложена на най-грозно насилие от бесни буйстващи ученици. Има всякакви коментари, това е нормално, не е нормална само примиреността, която и тук неумолимо надделява: у нас всяко чудо е за два, дори не за три дена.

Аз писах по този повод и даже предложих - понеже ще ида да се срещна с пострадалата учителка - ако някой в блога иска да й предаде някакви думи, да ги напише тук, аз пък ще принтирам отзивите, и ще й го занеса: тя, горката, може би има нужда и от човешка подкрепа в този момент. С изключение на един-два отзива и в моя блог не се реагира. А така не бива.

Ето сега и самия клип, представящ най-нагледно кошмара, наречен "българско училище", и се надявам, че ще има поне още някой и друг отзив. Знам ли?! Пълно е с безразлични към всичко хора около нас, пълно е с обезчовечени хора, с хора, които са на път да загубят човечността си: дали, любезни читателю, и ти не си застрашен от такава зла участ?!

Няма коментари: