Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 9 април 2008 г.

Мое включване в предаване на телевизия ВЯРА

Тази вечер любезният водещ на предаването "И още нещо" на телевизия ВЯРА г-н Николай Колев ми даде възможността да заявя своята позиция по най-актуални въпроси на всекидневието ни. Интересното е, че това стана по оригинален начин: чрез интернет, чрез Skype. Мисля, че успях да кажа все пак важни неща за няколкото минути, в които имах възможността да говоря по тази телевизия.

Изобщо в тази телевизия работят предимно млади и неконвенционално мислещи хора, които са готови на най-различни инициативи. Затова съм уверен, че телевизия ВЯРА именно благодарение на своя ентусиазиран екип все повече ще заема най-значимо място в медийния пазар на България. А това, че на фона на катастрофалното падане на културното ниво на водещите телевизии нейният екип залага на просветителска работа за култивирането в съзнанията на вечните духовни и нравствени ценности показва, че тя има бляскаво бъдеще.

Та в моето включване можах да изкажа възмущението си от абсурдното поведение на сегашните управляващи, които, както разбрахме днес, застават твърдо зад сериозно нагазилия в лука приятел на мафията министър Румен Петков. Което е стъпка, за която съвсем скоро ще се разкайват: щом те нямат добрата воля да направят така, че да изгори бушонът Р.Петков, нека тогава да очакват в най-скоро време ужасни последствия за цялото им правителство. Такава крещяща арогантност няма как да не бъде наказана. Можах също да разкажа накратко и за историята на онази безработна жена от Пловдив, с която управителят на хотел ЕВРО се подигра най-нагло, като не й плати. Разбира се, сложих акцента върху това, че нито една медия, след като пратих дописка за "незначителната случка", не обърна никакво внимание: всички се оказаха неспособни на човешка реакция и съпричастност. Което пък ми показва, че у нас личността и нейната индивидуална участ масово не се цени. Това според мен е симптом за обезчовечаването на обществото ни.

Та съветвам ви, ако по кабела не можете да намерите телевизия ВЯРА, да я гледате поне онлайн. Там има такива предавания, каквито аз, признавам си, досега не съм гледал никъде, които не могат да се видят по нито една друга телевизия: класически музикални, исторически, свързани с народните ни традиции, с културна, нравствена и духовно-ценностна насоченост и пр. Онлайн можете да я гледате като натиснете на тази връзка.

Сигурен съм, че мнозина ще могат да възвисят невероятно духа си и да преживеят най-силни нравствени чувства ако се потопят в изтънчената атмосфера, която успява да създаде наистина ентусиазираният екип на тази млада телевизия.

Няма коментари: