Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 8 май 2008 г.

Нагледен пример за това как един народен представител лъже по най-плосък адвокатски начин

В блога на депутата М.Спасов се получи дискусия, когато той се опита да прокара смехотворната теза, че за връщането на имотите на Симеон носи вина не кой да е, а... Иван Костов! Тогава реагирах, разбира се, понеже ненавиждам лъжльовците и наглите манипулатори: Морализаторски напъни на най-усърден царедворец-блогър. Посочих и фрапиращ пример за безсрамието на Симеон: Симеон Втори, или Негово Превъзходителство Лъжльо Първи. Сега гледам, че М.Спасов не се отказва и продължава да увърта по адвокатски маниер, поради което ми се наложи да му отговоря пак. Ето неговата реплика и моят отговор; привеждам ги, защото са много красноречив пример за депутатски морал, по-скоро за липсата на морал у депутатите-царисти (в случая):

М.Спасов: Г-н Грънчаров, забравих да ви отговоря, че не всички хора възприемат депутатството или министерстването като “черешката на тортата” в собствения си живот. Семантиката на думата министър идва от MINISTRY, т.е. СЛУЖЕНИЕ. За мен специално е период от живота, който човек по стечение на обстоятелствата трябва да посвети в служене на обществото - както казармата. В “цивилния” живот с който вие ме плашите имам безкрайно по-интересни и доходни дейности с които (дай Боже да съм жив и здрав) ще се занимавам.

А ако все пак прочетете внимателно датите на възстановяване на собствеността, ще се уверите, че ТОВА Е СТАНАЛО ПРЕДИ СИМЕОН ДА ВЛЕЗЕ В ПОЛИТИКАТА. Ако след като видите датите 1998 г (годината на решението на конституционния съд; 21.01.2001 (датата на връщане на Враня; 21.03.2000 (датата на произнасяне на поземлената комисия) - не спрете да говорите неистини - с вас е излишно да се говори. Трудно се налива в пълна чаша.

Моят отговор: Г-н Спасов, давате примера за връщане на царски имот (Враня), за да ме убедите, че имотите на Симеон били върнати преди той да дойде на власт. Вие наемате ли се да твърдите, че всички имоти на Симеон са реално върнати преди той да грабне властта? Недейте така, несериозно е. Или искате да ме убедите, че Симеон освен Враня нищо друго не си е получил? Некоректно се опитвате да подведете хората като давате един пример, докато всъщност повечето имоти Симеон си получи когато вече негови хора бяха областни управители, нали така? Е? Плоски адвокатски номера няма как да минат тук, недейте да подценявате публиката.

А пък, впрочем, щом имате по-доходни занимания извън Парламента, защо не вземете да си подадете оставката като депутат?! Искате да ни убедите, че само прекомерно развитото ви съзнание за дълг ви кара да стоите в Парламента, понасяйки неимоверни материални щети?! Хайде недейте така, смешно е: в Парламента сте се били чувствали като в казармата!!! Някой да ви държи насила в Парламента?! :-)

Излъгахте най-нагло избирателите си - нали обещахте преди изборите да не влизате в коалиция с БСП?! - а пък сега сте били стоели в Парламента само заради съзнанието си за дълг! Явно вие, царедворците, нямате изобщо морал - като своя доайен, мадридският мошеник.

И Ви го казвам това аз, монархистът: още в 1996 година в едно моя книга съм писал за предимствата на монархията пред републиката - и не се отказвам от думите си. А Симеон е позор за династията си, пък и за България.

И тук добавям и това: Трудно можете да излъскате омърсеният имидж на Симеона, можете само да лъскате обувките му. И то с лъжи, увъртания, инсинуации, плоски адвокатски номера. На които избирателите вече съвсем не вярват: Симеон се издъни по всички линии. А за Вас е време да се прехвърлите на каруцата на бат Бойко, да да се доберете до заветно място и в следващия Парламент. Това исках да Ви кажа...

Няма коментари: