Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 10 май 2008 г.

Нови свидетелства за крадливостта на управляващата коалиция

Две са тези свидетелства от последните дни: разкритията на депутата Ат. Атанасов за съществуването на "черна каса" за финансиране на ДПС и за това, че някой в МВР е потулил информацията от разработката та да не стигне до прокуратурата, и, на второ място, това, че след дълги перипетии и съдебни битки Симеон Сакскобурготски успя най-после да си върне двореца в Кричим, с което, изглежда, се изпълни една от главните причини политическо-криминалната формация, носеща неговото име, да стои във властта. Разбира се, има и други такива причини, но тази изглежда беше една от най-важните.

Ето вкратце фактите по първата и втората афера. Генерал Атанас Атанасов, депутат от ДСБ заяви, че ще иска да се направи по реда на парламентарния контрол проверка и да се докладва на ДАНС, за да се установи защо информация за нерегламентирана каса на ДПС не е стигнала от МВР до прокуратурата. В разработка на МВР се съдържа информация, която е била събрана със специфични средства и методи от МВР, че фирми, които кандидатстват за получаване на обществени поръчки от министерства контролирани от ДПС, предварително внасят 20% от стойността на поръчката в своеобразен фонд, който оперативните работници са наричали фонд "Подкупи" на ДПС. "След като Румен Петков се е запознал с информацията от разработката, тази каса е изчезнала от адреса, а информацията не е изпратена на прокуратурата", твърди Атанасов.

Има и още един интересен факт, доказващ това, че ни управляват мафиоти. Според Ат.Атанасов в МВР има информация, че в района на Дупница се произвежда синтетична дрога. Съмнението е, че това производство се осъществява в един от цеховете на фармацевтичния завод "Актавис" в извън работно време. "Тази информация никога не е била разследвана, най-вероятно заради контактите на бившия министър на МВР с оперативно интересни лица от този район", твърди още Атанас Атанасов.

Няма какво толкова да се коментира по този случай: всичко е от ясно по-ясно. Просто онова, за което имаше съмнения, за което се подозираше, сега вече се знае, вече е доказано. Разбира се, много е съмнително дали прокуратурата ще се самосезира, за да направи нещо по случая с "черната каса" на ДПС. Защо ли? Ами просто е: защото Главният прокурор, явяващ се човек на президента Гоце Първанов, няма как да навреди с нещо на двамата така скъпи на президентското сърце гоцеви приятели: Ахмед Доган и Румен Петков. Просто не е логично да им навреди с нещо. Е, по логиката на нашенската мафиотизирана политическа действителност, а не по принцип.

Това, господа и дами избиратели, е страшно, и е позор, че сме я докарали дотук, а пък в същото време си мълчим и дори не роптаем. Наистина е грозно да се мълчи когато властта прави такива безобразия, когато тя не само че е нагазила в лука, ами и си е устроила... пързалка в него - за забавления изглежда! И за да се гаври с нас, търпеливите наивници.

А за Симеон просто вече не ми се говори. Обръщам внимание на тази информация за връщането изглежда на последния невърнат симеонов имот, понеже тя е доста силен аргумент в спора ми с цариста М.Спасов, който напоследък излезе в абсурдната теза: виновен за връщането на царските имоти не е друг, а вероломният Иван Костов! И ми даде "аргумент", "доказващ вината" на Костов: резиденцията "Врана" била върната на мадридския мошеник в началото на 2001 година, т.е. преди така милият на тогавашните български наивници Симеончо да грабне властта. Депутатът М.Спасов обаче и думица не обели след като му посочих, че Врана не е единствения върнат царски имот, и че останалите му имоти са върнати след като вече назначени от Симеон областни управители са се надпреварвали да му угодят. Но се вижда, че дворецът Кричим се връща едва сега, и то пак благодарение на връзките на "царя" с властта. Т.е. на това, че царистите още са във властта не заради друго, а само заради своите и на патрона им далаверки.

Грозна работа е тази, ама си я заслужаваме, щом сме такива наивници та търпим безобразията на тия наглеци. Случили са на народ, та си го позволяват: търпим да ни управлява самата мафия! Други народи отдавна да са изритали такива разбойници не само от властта, ами и от страната. Или поне да са ги натикали в затвора, където им е мястото...

2 коментара:

Анонимен каза...

И какво да направим. Може ли леля Пенка от Перник дето цял живот е търпяла диктатура и е работила в рудника да надигне глава и да повлече масата след себе си или пък чичо Стоян от Смолян дето цял живот е търпял диктатура и е карал държавна газка с картофи.А аз какво да направя ? Е аз поне пиша в блога си от време на време за тая долна измет коалицията. Нали трябва някой да ни поведе бе. Къде го тоя някой. Ясно е че хората не са доволни ама трябва един войвода !

Анонимен каза...

preglagam da se napravi ne6to koeto predi godini e dalo efekt vyv vlastta na Pinochet- daite da gi zakarame si4ki deputati i drugi takiva pomiqri na stadion Vasil Levski i otgore s karte4nicite da se otyrvem ot tqh. EFEKTIVNA POLITI4ESKA 4ISTKA AHAHAHAHAHAHAHAHA