Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 10 май 2008 г.

"Ядреният меч на Русия е по-дълъг от американския!"

Това чета ето тук. На същото място може и да се гледа видео от парада, стоплил толкова много русофилски сърца в България. Които вчера "празнуваха" нещо, без да си дават сметка какво точно празнуват. Защото 9 май освен че е Ден на Европа е и денят, в който завършва Втората световна война. Завършва с "победа" за комунизма, но не и за народите от Източна Европа, които от този ден нататък бяха оставени на произвола на най-жесток диктат и терор. На произвола на зверския диктат и терор на комунизма. На комунизма, сиреч на най-голямото зло, което човешката история помни. И какво тогава празнуват тия нашенски червени тикви?!

А че тия хора живеят и мислят категориите на един отдавна отишъл си свят, си личи и от това, което бил казал новият кремълски господар: "руският ядрен меч е по-дълъг от американския"! Наистина имат с какво да се гордеят тия тикви: непоправими са направо, не, тия не могат никога да станат адекватни на днешните реалности по никой начин. Проказата на комунизма им е изяла мозъците така, както сифилисът някога е бил изял мозъка на техния вожд Ленин. А защо не вземат да се погордеят с нещо друго, примерно с "превъзходствата на руската демокрация"? Или с качеството на живот на руснаците? Или поне с алкохолизма си да се бяха погордели малко повечко?

Разбира се, в историята всичко става в два варианта: първият път е същинска трагедия, а вторият път е фарс. Тия затова не могат да разберат колко са смешни сега, щом искат да възкресят едно минало, което отдавна се изявява съвсем фарсово и комично.

Вчера И.Бедров беше поканил в предаването си по RE:tv някакъв фен на комунизма, някакъв тотално неадекватен на реалностите на света "модерно мислещ" нашенски ляв социалист, който се изказа така, че ме развесели донасита! Бравос, Иване, намирай по-често такива чешити, та да се и позабавляваме с нещо по-весело в тия наши недотам радостни дни!

1 коментар:

Анонимен каза...

unikalem maloumnik, promit mozak, bezanadejden sluchay...