Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 7 май 2008 г.

От простаци или от идиоти се състои мнозинството от нацията ни?

4 коментара:

Stalin каза...

Ima prostaci ima idoti bezsporno, no ima i hora s razlichno mnenie koito gi preravnqvash kum prostacite a tova ne e pravilno. Po dumite ti razbiram che koito ne bil saglasen s teb ili s tvoeto mnenie go priemash za prost.

Ангел Грънчаров каза...

Неправилно си ме разбрал, няма такова нещо. Първо между прост и простак има голяма разлика. Второ тук изобщо не е ставало дума за това как аз мисля. Аз много обича хората, които не мислят като мен, а тия, които мислят като мен, са ми безинтересни - от тях нищо ново и различно не мога да науча. Друг е въпросът, че едва ли има друг човек на тази земя, който да мисли точно като мен - и слава Богу че е така. И така нататък, все пак съм философ и просто не е уместно да ми приписваш такава нефилософска и глупава позиция: "който не мисли като мен, е прост!". Не ме подценявай чак толкова...

Stalin каза...

Az ne obvinqvam a davam mnenie.
Kato pishesh po prostashki nachin za prostaci ne se li seti che moje da te obvinqvat i tebe kakto ti obvinqvash vestnicite za formiraneto na prostacite ti estestveno che s cel podpomagane no samiqt fakt che pisheh na tehen ezik e znak che gi razbirash i si suprichasten koeto ne vodi do tqhnoto namalqvane a naprotiv .I che ot pogleda na nqkoi umen chovek ti bi izglejdal kato kralq na prostacite. Zashtoto te sa prostaci i chetat tvoi idei. po dobre e da pisheh za umnite hora otkolkoto da stavash idol na prostacite.Kolkoto po prosto e napisano tolkova e po prevlekatelno i mozaka stava murzeliv ot kadeto idva i hranata na prostacite.

Ангел Грънчаров каза...

Прав си по принцип, но има нещо, което пропускаш от вниманието си: аз ще играя на простак, ще възприема съзнателно ролята на говорещ по просташки начин, но това не значи, че съм станал простак. Аз искам да намеря контакт с просташкото съзнание и с ценностите на простаците, а това е смислено начинание. Еразъм ротердамски е написал "Възхвала на глупостта", но това не значи, че се е превърнал в глупак... :-)