Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 30 май 2008 г.

Учредява се нещо като "блогърски Оскар" у нас: а какви ли ще са критериите?!

Богомил Шопов е излязъл с чудесна инициатива: да се учреди кампания за номиниране и определяна на блог на месеца. Той пише така: "След толкова голямото разпространение на блоговете у нас, дойде време и да наградим хората, които всеки ден пишат в блоговете си и създават чудесно съдържание. Това е награда за блог-публикация, а не за блог, която ще се връчва веднъж месечно."

Изглежда дойде време и блог-движението да се институционализира, което, впрочем, е нож с две остриета. Дали пък след време тия награди няма да почнат да се връчват лично от президента Гоце Първанов в резиденция Бояна?! Или лично любимецът на блогърите Румен Петков да стане патрон на блог-движението?! Знам ли? Няма да се учудя на нищо. У нас, за съжаление, вече всичко е възможно: видяхте ли как туриха под официален похлупак конвенционалните български медии не само у нас, но и по света!

Поздравявам Богомил за идеята, наистина е хубава и назряла, тя може доста да стимулира по-смислените изяви на блогърите у нас. Разбира се, имам някои забележки относно процедурата или начина за определяне на победителя, защото в предложения ми се струва, че може да има големи манипулации и субективизъм. Разбира се, всяко нещо, дори и най-рационалното, може да бъде изопачено и изкористено, особено пък по нашите географски ширини, но да се надяваме, че една дискусия по предложената процедура ще изчисти до голяма степен иначе неизбежните проблеми.

Та в тази връзка искам да предложа на автора на инициативата сам да предложи самата процедура за определяне на победителя да се подложи на по-широко и демократично обсъждане. Мисля, че това е добър начин превантивно да се отстранят възможни деформации и злоупотреби, които могат да дискредитират чудесната, повтарям, идея. Защото, примерно, дори и самите критерии за номиниране и оценяване не са много ясни. Как да стане, да речем, така, че критерият за излъчването на победител да не е просто количествен, а качествен? Дали и за това не си ли струва да се замислим?

2 коментара:

Анонимен каза...

Един Костоффист току що ми каза, че заслугата на Костофф била, че обърнала страната ни на Запад! Ха ха ха, аз му се изсмях, една страна си оценява от другите в международен план не по нейния културен или исторически принос, нито по това на къде и сочи ветропоказателя й, а ПО ТОВА КАКВО ИМАШ В ДЖОБА ВСЕКИ НЕИН ГРАЖДАНИН, бе смотаняк???

Костофф унищожи 60% от българската икономика като я продаде на изкуствено занижени цени , за 1 лев, икономика на стойност над 100 милиарда продаде за 3 милиарда, от които само 1,7 милиарда влязоха в държавната хазна КЕШ, и дори един пенсионен фонд не запълни??? 100 милиарда отчитам по западно европейски индекс за оценяване на икономика, в страната, в която живея сега-З.Европа и която също приватизирва от 1989г. насам.

Питах го лично „Защо така постъпи? –Той ми отговори- „Ама така искаше купувача!” –БРЕЕЕ,пълна безмозъчност или съзнателна далавера- и двете! Унищожаваш ли икономиката на държавата, унищожаваш и самата държава институционално. Отговори ме бе смотяняк-костоффист, защо ние имахме по статистика на CIA 1989 г. 29 милиарда долара БВП , а сега 2006 г сме едва на 15 милиарда? Знаеш ли че 3 пъти се срути жизнения стандарт на хората след 1989г и не можем да достигнем 17 години вече нивото и от 1989г.!!!! Сега почти 90% от производствата ни са унищожени.

Корупцията, която БСПарията създаде от време на Луканов, се продължи от Костофф, страшната корупция(политическа) не дава да припари в България нито един сериозен инвеститор, сега влизат в нея най - големите турски гръцки и италиански мафиоти, перат се най-мръсните пари в света???!!!

Брюксел и страните от континентална Европа извършват също приватизации от 1989 г.насам, но не познават измислените от другаря ти Костофф „касова” и „масова” приватизация!!! Знаеш ли, че там има сделки обявени още в 1989 г и досега нереализирани, не защото са некадърни, а защото там се спазва основния принцип на реалната демокрация, победила в управлението на тези страни- приватизация само в името на обществения и държавен интерес!!!!Кажи ми коя приватизационна сделка на другаря ти Костофф или на мистър 10% се извърши по правилата на тази демокрация???

И Костофф е толкова „демократ” ,колкото е СтаниШеф или Първаноглу, Царю или Доган, колкото аз съм марсианец?Не можеш да извършващ приватизации с нивото на демократичното си мислене от време тоталитарно- ето това изяде „демократи” като Костофф и сие и, спря развитието на демокрацията в България в зародиша си. Обърнал я бил България на запад?? Ами как ли? – Брюксел има копие от чека с предоставените 10 милиона долара от баба Мадлийн Олбрайт- Голшмид на другаря ти Костофф да извърши „революцийката си„ 1997г и да унищожи икономиката. БСП и тройната змия, родена от нея, довърши приватизациите , всички цветове обаче действат обединени, ръка в ръка, па се прегърнат и полетят в небесата!!!

Анонимен каза...

Ангилчо, моля та, бабиноту, слагай си гащи като преподаваш философия в твоя техникумъ имини Ленина. Слагай си гащи и няма да сбъркаш! Щоту иначи твойти учиници и учинички ши гледат, знаиш къде, и ши са захласват по твойта филусофска сила и мощъ! Да знаиш, Хегель, Хензель и Греттель същу са филусофствали със гащи и никога дибидюс голи, кат теби! Запомни туй, дет ти гу казвам! И да знаиш също чи, ако в твоя центъръ “Омнибусъ” ходите без гащи, ша си помисла дали да ви идвам на гости, многу ши си помисла… Сиа, кату си в “Чифте баня”, можи и да си свалиш гащити, докат са къпиш. Ама посли, след банята, кат са разхождаш по Джумаята, обизатильно треби да си с гащи! Не забравяй туй! Обачи пък, кату ходиш по гуляма нужда, да ни забравиш да си свалиш гащити! Туй й многу важно, дажи и Хегель гу праи! А ти си Хелель, Хензель и Греттель в йдно, и затуй - винаги да бъдиш с гащи, освен в клозета и в Чифте Баня!