Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 20 май 2008 г.

Смешен рев, ропот и вой срещу ролята на Америка в съвременния свят

Все по-често забелязвам тук-там доста трагикомични метастази на немислещия, но иначе войнстващ съвременен антиамериканизъм. Например чета в един форум ето тази толкова мила бележка:

Не знам как е с вас, но на мен вече ми писна от лицемерието и безобразието на американските политици по отношение на политиката на страната им в Ирак: те били спечелили там войната, те се били грижели за демокрацията в тази страна, те от голяма загриженост нямало да напуснат страната до установяването там на "пълна демокрация"...

Демагогия, демагогия и пак демагогия! Ако нещата вървят по този път, мисля, че един ден американския народ наистина ще узнае какво значи война, какво значи да отидеш за хляб и да няма къде да се върнеш, да изпратиш детето си на училище и да не го видиш повече живо. Нещата там все повече се влошават, все по-голяма част от населението се включва в съпротивата срещу американското нашествие в страната, а Маккейн говори в предизборни речи (а и не само той!), че проблемите им там се били решавали блестящо едва ли не.

Наглостта, лицемерието, безобразията им там нямат граници! Какво ли може да ги "свали на Земята", да погледнат истината в очите и да бъдат адекватни?! Не знам! Нямам си и идея! А вие какво мислите?


Разбира се, веднага се намира "джентлемен", който да утеши тъй силно паникьосалата се мома - предполагам дори, че е блондинка! Утешителят се казва Legion_666, сам се е нарекъл "професионален душевад". Ето и неговата реплика:

За американците нещата се решават перфектно: те разбиват с войни онези държави, на които дължат пари. Такова е скромното ми усещане за мотивите им да воюват за "демокрация". Няма държава - няма дълг на американците към държавата. Така се разправиха със сърбите. Сега е ред на Ирак...

Разбира се, тази трагикомична картинка във форума ме провокира да налея масло в тлеещия огън на така невинните им душевни терзания. Понеже съм доста жесток когато констатирам крещяща неспособност да се мисли. Пиша ето това:

"Смешен плач" - позволете да използвам известните думи на Ботев - е моят най-кратък коментар на вашите толкова комични притеснения по повод мощта на Америка и нейната неоценимо важна роля за разпространението на свободата и демокрацията в целия съвременен свят!

Америка е мощна опора на свободата и демокрацията в този наш съвременен и проспериращ по всички линии свят. Трябва човек да е болен от омраза срещу свободата и демокрацията та да не забелязва и да не признава това. Слава Богу, че в днес в света доминира такава мощна и в същото време така хуманна християнска сила. Защото ревльовците срещу "агресивността на американския империализъм" нека поне за миг се опитат да си представят какво би станало с нашия съвременен свят, ако в него не доминираше Америка, ами ако доминираха, да речем, враговете на Америка!

Нещо да кажете, скъпи ми... русофили?! Защото вие говорите така срещу Америка не за друго, ами понеже в сърцето ви е така скъпата Русия, тираничната империя на североизток. Която загуби битката си за надмощие и господство от Съединените щати: та и Русия (СССР) се опита да доминира в света, ама не й стигнаха силите и по тази причина се провали тотално, по всички линии! И днес е жалка битката на путинова Русия срещу разширяващата се демокрация по света, понеже пък самата Русия остана остров на тиранията - заедно със Северна Корея, Куба и... кой още?! Няма други: Китай икономически вече е превзет от Запада, остава да признае и политическата хегемония на този Запад, остава и Китай да признае демокрацията. И това ще стане...

А иначе слава Богу че Русия (СССР) че се провали: ако Америка не беше сразила комунизма, вие, скъпи ми нейни критици, тогава нямаше да имате дори и простата възможност да пишете в такъв свободолюбив форум като този! Впрочем, интернет е едно най-коварна американска измишльотина, която работи за интересите на американската експанзия по света: защо, за да сте последователни, не го бойкотирате щом е американско изобретение?!

Това написах там. Интересно е дали нещо ще ми отговорят. Подозирам че най-позорно ще си замълчат. Както обикновено правят като видят мое мнение. А имам чувството, че тяхната реакция е обикновено такава, понеже не могат да осмислят това, което им казвам. И по тази причина блокират от мислене, прегряват, изпушват им бушончетата в главата, и... млъкват. Пак е нещо де...

8 коментара:

Анонимен каза...

Напълно не съм съгласен. Не знам откъде си се информирал за ситуацията в САЩ, авно от медиите и си личи че не разбираш че те са друга версия на същият проблем който беше СССР. САЩ беше демокрация преди 100 години, днес е пример за фашизъм. Демокрацията там е потъпкана напълно и корпорациите владеят политиката и вземат всички решения, докато гражданите или се блъскат по главата от отчаяние или се връзват на акъла на мощната пропагандна машина. Евпропейският Съюз е същата работа, защото се управлява от същите хора. Не казвам че преди ситуацията е била по-добра, но това не означава че трябва да приемаме това което става сега, защото хората са лъгани и грабени всеки ден от банкери и корпорации, на които изобщо не им пука за човешкият живот или принципите на демокрацията. Единствената разлика между комунизмът и сега е че при комунизмът хората са знаели че са в затвор, а сега си мислят че са свободни.

Анонимен каза...

Приятелю, разреши на една блондинка да ти каже, че твоята статийка е чисто и просто форма на изява на дълбоката заблуда, в която си попаднал. НО тук е България и повече от половината население е с коефициент на интелигентност над средното! При идиотите, които наричаш стражи на демокрацията може и да минат глупостите ти но при нас не! Все пак благодаря за хумористичният фейлетон!

Анонимен каза...

Олелеее...колко си злеее! Все по-рядко се сблъсквам с такива промити мозъци. Звучиш ми като някой, който си мисли че ще преизпълни плана за следващата петилетка :-))

Анонимен каза...

Приятелю, много неподготвен си се изказал. Единствения човек които може да ти каже със сигурност защо се водят войните е този, който ги е започнал. А че се водят заради чисто хуманни демократичните подбуди на "братята" американци, "спасители на света" е наистина доста свежо :). Може да се замислиш за ролята на чичко-паричко и нефта в цялата капиталистична ситуация!

Анонимен каза...

интересен експеримент.искрено се надявам да не мислиш това което си написал. а иначе злобата на хората е противодеиствие на американският империализъм

Анонимен каза...

Както би казал проф. Иван Славов:
"Глупост връз глупост!"

Мислех си и аз, че е от глупост, но тук май иде реч за диагноза!

Бедний ми...Грънчаров!

Unknown каза...

Прекалено агресивно си ги нападнал, сякаш не би възприел че може да съществуват по-добри от твоите аргументи. А изходната ти позиция, доколкото съм успял да си създам впечатление за нея, не е много силна. Просто светът не е черно-бял, както и хората не са такива:
не е задължително да си русофил, ако не харесваш САЩ;
може и да не си десен, но да си антикомунист и т.н.

Ангел Грънчаров каза...

Интересното е, че нито един от опонентите ми не откри нито един аргумент против моята теза-въпрос: какъв би бил светът ако в него не доминираше Америка, т.е. ако в него доминираха враговете на Америка?

Липсата на отговор по този въпрос от тяхна страна говори, че де факто приемат моята правота и своята несъстоятелност...