Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 19 юни 2008 г.

Акцент: кой финансира предизборната кампания на Първанов?

Хубавото е, че въпреки всичко все още сме държава, в която все пак и тук-там могат да се чуят или видят някакви бегли симптоматични прояви на гражданска реакция и поведение. Ето, Първанов напоследък даде доста интервюта, каза всякакви неща, подобно на вдъхновителя си Тодор Живков "взе отношение по всички области на нашия обществено-политически, културен и нравствен живот" и дори си позволи също така недоволен да смъмри този-онзи, а също и най-поучително да вдигне един или два показалеца.

Но ето че, увлечен, каза някакви неща, по които сега откривам съвсем официална ответна реакция на организации и структури, за които той си позволи да хвърля съответните обвинения. Примерно от уличените от него в пране на пари PR-агенции. Който се интересува може да прочете целия материал от Медиапул, а пък аз съм подбрал един друг момент, крайно интригуващ относно толкова възвишено демонстрираната от нашия любим президент негова собствена "морална честност", стигаща чак до нивото на пълната непорочност. Ето, четете, и се удивлявайте колко струва гоцевата честност:

По повод твърденията на президента Първанов, че списъкът на дарителите и предоставените суми за изборната му кампания са публикувани на официалния му сайт, шефът на PR-агенция "Вивека" Албена Ивайлова уточни, че такива данни на интернет страницата няма. Те са публикувани във в. "Капитал", който ги е изискал по линия на достъпа до публична информация. Във връзка с уверенията на президента, че финансирането на неговата кампания е съвсем чисто, Ивайлова посочи, че според цитираните от самия Първанов данни, общата сума на събраните за изборната кампания му кампания през 2006 г. средства е близо 900 хил. лв. Според официална справка на TNS TV Plan за телевизионната реклама през октомври същата година, тв рекламата на Първанов струва близо 860 хил. лв. Това означава, че почти цялата сума от бюджета на кампанията му е отишла за тв реклама, като остава открит въпросът с какви пари е плащано за билбордове, пресата, плакати и пр..

Любопитно е също така, че за октомври 2006 г. Първанов влиза в топ 20 на телевизионните рекламодатели, като се нарежда на 10 -то място между крупни рекламодатели като "L'OREAL" и "Крафт фуудс".


Изобщо Гоце Първанов трябваше поне това да е научил, че отдавна е минало времето, в което "първият партийно-държавен ръководител" можеше да си бълва спокойно всякакви простотии, а пък тотално видиотената публика да се залива само от "бурни и дълго нестихващи ръкопляскания". Знам, че той живее не в нашия, а в този идеален за него свят, в който сигурно се мисли за нещо като повторение на "вечно вдъхновяващия" ни бай Тодор.

И ето че европейският ни президент, живеещ духовно в един така прекрасен за него съветско-другарски свят, взе че каза нещо "непроверено" подобно на бай си Тодаря, ала някакви проклетници мигновено го хванаха в издънка, и го мъчат сега да искат отговори, и комай няма да мирясат, а ще го тормозят до дупка. Макар че, разбира се, Гоце величествено ще мълчи - подобно на това как мълчи комунист на разпит. Тази последната метафора пак е от най-съкровения душевен свят на нашия толкова искрен проевропейско-натовски президент.

13 коментара:

Анонимен каза...

Грънчаров, я остави за малко Гоцето, ами кажи кой финансира костовашките талибани. Или сами се финансират чрез грабеж, рушвети и тем подобни?

Ти, освен това, забрави да напишеш какво ти отговори твоя Бог, Учител и Вожд, Преподобния Костов, когато му поиска мнение за книжката си.

Сигурно ти е казал следното:

"Бхраво, бхраво господин Гхрънчаров!"

Каква чест, а! Да получиш похвала от самия Бог-Костов!

Анонимен каза...

Komunist, mnogo obichash Goceto bre, obichash go kolkoto mrazish Kostov, shto taka bre...

Анонимен каза...

Всички костовисти са увредени психически и затова не могат да понасят мнение различно от тяхното. Бясна злоба ги залива още повече, когато има постинги от хора с друго мнение, хора с интелект и прекрасен стил, хора умни и антикомунисти, на които моментално лепват етикет ченгета и комунисти.

Анонимен каза...

Да бе, да, костунгери смотани! Ако някой ви каже истината веднага го наричате ченге, комунист и т.н. Добре са ви дресирали, няма що.

Грънчаров, не се срамувай, найде разкажи как си взимаше изпитите по партийно строителство и по диалектически материализъм в СССР.

Ангел Грънчаров каза...

Ти папагал ли си бре? Комунист-папагал срещам за първи път :-) Абе какво говоря: всички комунисти, начело с твоя любимец Гоцко, сте все безмозъчни папагали :-)

Анонимен каза...

Грънчаров, папагалът не съм аз, ами си ти. Сто пъти ти казах, че не съм комунист, нито "червен", нити ченге. Ето, погледни пак какво е написано, и ми кажи по какво съдиш, че авторът е комунист!

"Всички костовисти са увредени психически и затова не могат да понасят мнение различно от тяхното. Бясна злоба ги залива още повече, когато има постинги от хора с друго мнение, хора с интелект и прекрасен стил, хора умни и антикомунисти, на които моментално лепват етикет ченгета и комунисти."

Аз пък комунисти папагали и техни слуги и помагачи съм срещал много и, колкото и да увърташ, и ти ти си един от тях. Дали поради користни подбуди, или просто от глупост - това е друг въпрос...

А че твоя Бог-Учител-Вожд Костов е крадец и комунистическо перекенде - вече излишно да се обяснява.

Грънчаров, Грънчаров, учил си философия в СССР, ама прекаленио много си наблегнал на диалектическия и историческия материализъм и затова си на тоя хал. Дали ще се освестиш някога, или ще си останеш същия кон с капаци - един Господ знае.

Анонимен каза...

Не, коминист си личи ти от 1000 километра, и смърдиш яко

Анонимен каза...

комунист де

Анонимен каза...

Грънчаров... с всички твои словоизлияния можеш да манипулираш единствено хора на твоето интелектуално ниво,т.е. обществено деградирали! А по повод статийката ти да те попитам нещичко. Помниш ли имаше нейде една фондация... "Бъдеще за България" и кой наливаше десетки милиони неденоминирани левове в тази фондация през 97 и 98 година? От осана до разпни го стана работата. А банка БЗК? А "Балкан"? А ТЕЦ Марица 1?А нефтохим?А Скорпио? А Кремиковци? А митниците? а пътна инфраструктура? А благоустройствата и комуналните стопанства? А стотиците разграбени заводи от леката,средна и тежка промишленост? Ех ех ех горко му на простия народ, който вярва на мошенници като вас г-н Грънчаров

Анонимен каза...

Липса на елементарно възпитание е човек да пише по темата, а не да спами във всеки пост.
За Първанов - нали уж онзи от Пловдив, свинския ветеринар, беше спонсора на кампанията?

Ангел Грънчаров каза...

Правилно, човек би могъл да прояви коректност и да не спами с глупостите си във всеки пост, но случаят с анонимния антикостовист по-горе е специален: имаме работа не с човек, а с един... чук, който на всичкото отгоре има за добавка един сърп в главата си, а наред с тях прекалено много червени петолъчки: какво да искаме от такъв нещастник?! :-)

Анонимен каза...

Грънчаров, ти както винаги не отговаряваш по същество, а отново заклеймяваш ли заклеймяваш. Този не обичал Костов, значи бил комунист, онзи казал нещо против ДСБ, значи, според теб е ченге.

Ех, Грънчаров, тежко и горко на нещастните ти ученици, че такъв учител-задръстеняк им пълни главите с глупости...

Анонимен каза...

Анонимен, просто не е темата такава. Не знам комунист ли си, сигурно, щото си много тъп, но си тъпо спамерче.