Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 6 юли 2008 г.

Моята "житейска история или тревога"

Май съм непоправим наивник или идеалист: ето вчерашната ми инициатива показва това. Впрочем, тя вече е подкрепена от известният журналист Калин Манолов, ала имам усещането, че ще си останем само двамата; дано бъркам. А пък вчера гледах предаването "Сеизмограф" на Светла Петрова, в което се подвизаваше - познайте кой?! - правилно, подвизаваше се, естествено, бат ви Бойко Борисов.

Гледах героичните му изцепки в предаването, в един момент обаче той мина всякакви граници, поради което съвсем основателно взех да си мисля дали пък не е пиян. На всичкото отгоре очите му блестяха доста дяволито, поради което тази сутрин се разходих из блогосферата за да видя дали и някой друг не е забелязал прекалено фриволното и пиянско поведение на нашия най-надежден мъж - направо пич! - в политиката. Не намерих отзив в тази насока, което ме пък накара да ида в сайта на БТВ, та да видя дали няма запис на предаването, който, като го гледам, да разбера дали съм бил прав във вчерашното си усещане, че бат ви Бойко се появи кьор кютюк пиян в предаването на Светла Петрова. Не намерих запис на предаването, поради което ми хрумна съвсем щура идея: да пиша писмо на самата Светла Петрова, понеже в сайта на БТВ черно на бяло е записано:

Третата част на "Сеизмограф” е познатата рубрика "Хастар”. Тя е своеобразна "трибуна на зрителя”, като всеки, който пише на екипа на предаването, има шанса да бъде избран да участва на живо и да представи своята житейска история или тревога.

Става дума за предаването "Сеизмограф", там човек, значи, бил могъл да изплаче своята "житейска история или тревога". Това "житейска история или тревога" е добре казано, та хора като мен, които имат, представете си, не просто житейски, ами и граждански тревоги и вълнения, да не биват допускани в предаването. За да разбера как стои въпросът дръзнах да напиша на имейла на предаването (seizmograf@btv.bg) следното писъмце:

Здравейте, Предлагам да бъда допуснат да се изкажа в предаването по тема, която е описана накратко в следната публикация в моя блог. Смятам, че тя ще представлява интерес за зрителите, понеже поставя важен нравствен въпрос, който може да мине под параграфа "житейска история или тревога".

Разбира се, зная че няма да бъда допуснат: в БТВ който допусне да се каже нещо срещу г-н Президента, го уволняват... Поздрави!


Та ето това направих тази сутрин, което за сетен път ми показва, че съм непоправим идеалист и наивник. Самопоканих се в предаването "Сеизмограф", ей-така, за да се убедя, че БТВ е демократична медия, която е склонна да поставя и значими проблеми. А също че не е длъжна постоянно да дава думата само на бат ви Бойко, който, като се почне от Бареков всяка сутрин, та се стигне до... Светла Петрова в събота, непрекъснато дефилира не само в БТВ, ами и във всички останали наши медии. Иначе, личи си, надявам се го забелязвате, съм доста нагличък, но нямам избор: ситуацията у нас е крайно тежка.

Аз съм блогър, сиреч съм граждански и "социално" активен човек. Но защо пък човек като мен чат-пат да не си прави някакви си там свои тестчета, та да долавя пулса на съвременността? Аз това и правя постоянно. И в блога просто ви информирам за своите заключения. Да имаш блог означава точно това: да си сложиш ръка върху пулса на своето време и да отчиташ трептенията...

2 коментара:

Анонимен каза...

Грънчаров, стига си говорил празни приказки, ами кажи:

Защо твоя Бог, Вожд и Учител, Преподобния Костов, подари Нефтохима на болшевиките?

Защо същият Костов прикри всички комунистически грабежи и престъпления?

Отговори и млъкни завинаги!

Анонимен каза...

Анонимен, ей това завинаги няма, как да ви се случи вече, шъ трябва да слушате и да траете, това е положението.
А защо Костов...- за да продължават да питат глупаците, че къв ще го др...... горките.