Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 12 юли 2008 г.

Гоце, пръв поборник за маджоритарна система!

Във вчерашния брой на в-к ГЛАСОВЕ, на първата му страница, има една голяма снимка на Маджо, а отгоре пише: "маджоритарна система" ("д"-то е леко зачеркнато от кръстачка, на която висят обикновено куклите на конци). Много ми хареса този израз, оценявам го като крайно сполучлив, и си позволявам да го "взаимствам" и използвам оттук нататък: вижда ми се направо гениален, понеже успява с две думи да каже онова, което иначе не може да се предаде с порой думи. Ето тази сутрин искам да кажа в тази връзка нещо, което по мое виждане е важно.

Знайно е, вече си имаме "президент-реформатор", който на седмата година(!) от президентстването си изведнъж се усети като такъв и френетично взе да крещи за "болната ни политическа система", на която той самият, впрочем, е едно най-отровно цвете. Също така президентът Гоце Първанов ненадейно стана и пръв "критик" на правителството на разбойническата, на прекалено крадливата тристранна коалиция, което - отбележи добре - той самият създаде! Щото, ако си спомняте, той спазари това правителство и неговият мандат, даден на ДПС, беше откупът за това, че приятелят му Доган фактически му осигури втори президентски мандат (той и първия му даде, ама това е отделна работа). Припомням тия неща, защото у нас паметта на огромни слоеве от нацията е прекалено къса, и затова току-виж тия наивни слоеве почнали да почитат наш Гоце за "най-пръв реформатор" и, представете си, за "борец срещу правителството" и не знам какви си други, още по-шеметни щуротии.

Та сега, както знаете, президентът взе да се бори за установяване на "нов модел на политическа система", основан на прословутото "мажоритарно избиране" на кандидатите. Това е същинска "револуция" от гоцев тип, която изопачава всичко, което изобщо може да се изврати и изкористи по темата. Щели сме били да избираме не партийни листи, а "личности с престиж и авторитет" - това ни увещава новоизлюпеният реформатор Гоце. Партиите трябвало да намалеят, по възможност да станат - както стана и в Русия, същата Русия, дето продължава да си лежи на сърцето на проевропейския и на пронатовския ни вече президент! - само най-беззъби подмазвачи на олигархията. Мечтае си Гоце оттук-нататък в политиката да почнат да се подвизавават само типове като дон Бойко, като хер Волен, като, естествено, съветският таварищ Дмитриевич, като Сава-Ахмед Доганович и... никой друг! А пък Костов особено трябва да иде по дяволите, ако требе, и бариерата ще вдигнеме за тази цел, нали тъй, Гоце? Ей тази е лелеяната от цялата вътрешна същност на модерния ни ляв президент "коренна реформа на модела", която тук-там гъските взеха да приветстват, насърчавани от дежурни президентски клакьори като Гранитски, Каменев, Бетонски и други такива възторжени твърдоглавци-подмазвачи и борци за личния си келепир.

И какво ще стане в резултат на въвеждането на "грандиозните револуционни идеи" на милия ни социален президент ли? Ами знайно е какво: мутрите, които също са спонсори на БСП и на самия Гоце, ще си платят и ще се натикат във властта не само като кметове (както вече си ги имаме, кметските избори отколе са си маджоритарни!), ами и в Парламента, отгоре до долу и отдолу до самия връх на държавната йерархия! Самият Гоце и сега не е нищо друго освен най-примерен изпълнител на волята на олигархично-мутренско-комуноидния ни елит, така че, виждате, още малко остава до настъпването най-после на така дълго лелеяната пълна хегемония на олигархията у нас! Ето за това се бори наш Гоце, туй му е на сърцето, за туй мечтае, за тази реформа, предполагам, си шепнат с дон Бойко и кроят плановете за тоталния разцвет на мутренската ни олигархична държава.

И затова оценявам израза "маджоритарна система" за великолепно точно и пълно изражение на завършеното статукво на олигархичното мъртвило, към което сме се устремили с шеметни темпове. И фактическата маджовизация на страната благодарение на "маджоритарната система" ще получи и своя юридически израз, за което именно се бори наш Гоце. Същински позор е че го търпим тоя Гоце на най-високия пост в държавата, откъдето продължава да разпространява ужасната ченгесарска смрад и гнус на мъртвешкото комунистическо-мафиотско и нравствено разложение. (Простете за епитетите, но е трудно да се постигне с думи същината на тази отвратителна напаст дето ни се е стоварила на главите!) Затова България ще продължава да си смърди на комунизъм щом продължаваме да търпим един толкова гаден въжеиграч и лъжльо да символизира духа и нравственото състояние на нацията! Опази Боже!

Та наистина сме я загазили яката с Гоце и с тия, на които той е нещо като "духовна" квинтесенция и олицетворение. Ако продължим така бездушно да ги гледаме и да преглъщаме безобразията им, тази напаст ще ни закопае не само икономически, ами и във всеки един смисъл. По тази причина не бива, не е безобидна проява подличко да се мълчи - когато е време да се крещи от възмущение!

1 коментар:

Анонимен каза...

Наистина брилянтен колаж на първа страница на вестника. Аман от мутри и комунисти - как се не наядоха, измет жалка. И сега се мъчат да копират шефа си Палпутин.
Гнус, гнус, гнус.