Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 3 юли 2008 г.

Невероятни чудесии: видяхте ли какво стана?!

Живеем в най-трафаретната, направо в чудновата държава, съществуваща все едно в приказките: около столицата гърмят мощни взривове от динамит, тротил, барут, джамовете на хиляди хора са изпотрошени рано сабахлем, министрите, стреснати и с угрижени физиономии демонстрират загриженост и "национално-отговорно поведение" в кризисна ситуация и по тази причина неистово се суетят, а пък в центъра на столицата руски владици (!), Синодът и патриархът (по съвместителство и полковник от ДС!) правят молебен за спасението на българите и на България, а особено много и за спасението на децата ни!

Да, докарали са с бронирани коли три чудотворни икони от манастирите ни. Народът се блъска да е по-близо до иконите, трескаво пали свещи и се моли в упоение, почти в екстаз. Владиците дебнат дали народецът пали свещи от синодалната свещоливница, щото циганките, продаващи свещи-менте, сериозно подбиват бизнеса им. И свещи-менте си имаме, страшни сме, наистина!

Двадесет и първи век е. България е в Европейския съюз. Има интернет, има медии, има уж свобода на информацията, ала никой не знае цял ден какво точно става. Най-несведущи са самите медии, които тънат в догадки, а пък гражданите, разбира се, се осведомяват за ставащото чрез слухове - както е било и в ранното Средновековие. Заради нелепите слухове някои граждани сигурно вече мислят, че е почнала термоядрена война, защото на хоризонта се вижда прословутата атомна гъба. Същински кошмар, яко треперене почва да тресе най-чувствителната част от нацията. Безчувствените пък се държат за коремите и се хилят колкото сили имат!

Президентът, за да се покаже по медиите, обикаля на безопасно разстояние гърмежите, понеже той, знайно е, си пада много по парадите, по илюминациите и по фойерверките. Тук, естествено, е и героичният генерал-пожарникар-кмет бат ви Бойко, който набързо устойва полеви щаб, за да поема главнокомандването в свои ръце. Гоце пак ще му дърпа ушите - само ей-така де, наужким, само за пред публиката, а не наистина. Станишев-Дмитриевич мига като девствена ученичка, на която първото гадже е казало, че иска незабавно секс до умопобъркване. Като капак на всичко в същия ден, някъде към следобеда, столицата е ударена от земетресение! Остана само на язовир "Искър" да му се скъса стената, та да потопи най-накрая престолния ни град!

Една гражданка на молебена пред Храма със златните кубета като като я запита бойката репортерка за какво се моли, простосърдечно си отвърна: за намалението на цените се моля! Да бе, не се шегувам, точно така каза: за намалението на цените се молела женицата, за какво друго да се моли?! Света Богородица вече трябва да се заеме с управлението на нашите финанси, щото иначе явно ни чака погром като жанвиденовия. Впрочем, Жан Виденов отдавна вече е професор по икономически успехи и финансов разцвет в Пловдивдския университет!

Ами ето тия невероятни щрихи показват убедително, че живеем най-чудновата държава, населена от ужасяюще чудноват народ, управлявана от чудни, направо за чудо и приказ управници! Гротеските на ежедневието и на народния ни живот нямат край. Живеем във фантастична реалност, която все по-малко прилича на модерността, в която иначе уж сме поставени. Дядо Господ, както народът верва, бил... българин: нито една жертва няма при целодневните експлозии!!! Само една бабичка я ударило парче от керемида по главата, ама страшно нема, главата се оказала твърда! Страхотен късмет, върви ни, мама му стара, богоизбрани сме, спор нема! Да живей героичний наш народ, да живей и светлото ни бъдеще!

Стига толкова. Отивам да гледам Азиса, а паралелно на неговото шоу ще превключвам и на шоуто на Слави, щото двамата велики корифеи - те каквото поискат, все се случва! - са в люта битка за просвещаването и за духовното замогване и просветление на нацията! Само бай Вучков е по-велик от тях! А бат Бойко грандиозно увенчава пиедестала на непресекващото народното щастие. Край, стига толкова, бързам, че ще изпусна Азиса! Айде до утре! А какво ли ще ни чака утре?!

Няма коментари: