Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 3 юли 2008 г.

Вечно живи комуноидни рефлекси у "модерните" ни леви

Не, наистина все по-често човек има чувството, че управляващите ни не са от този свят, а от някакъв друг - имагинерен, паралелен или не знам какъв вече! Непрекъснато демонстрират, че са замръзнали в своето умствено развитие някъде към 1979 година и не могат да мръднат и на сантим напред. За Гоце да не говорим - той пък директно си живее в 1953 година, неадекватен е, горкият, тотално. Ето какво чета и не вярвам на очите си:

Академиците и член-кореспондентите да получават доживотно възнаграждение колкото една депутатска заплата. Това поиска новото ръководство на БАН от премиера Сергей Станишев на среща с него и с образователния министър Даниел Вълчев в сряда. След срещата министър-председателят заяви, че подкрепя идеята, облечена в мотото "цветът на българската наука". За пожизнения доход на академиците ежегодно ще трябва да бъдат отделяни около 2 млн. лв. Вълчев обеща увеличението да бъде факт още тази година, като парите ще дойдат от резерви в ресорното му министерство. Новоизбраният председател на БАН акад. Никола Съботинов обясни, че става въпрос за по-малко от 60 души, които ще получават възнаграждение колкото депутатското. Сред българските академици са, например, такива публично-творчески личности като художникът Светлин Русев и писателят Антон Дончев.

Властчицата за тия винаги е била начин за жадно смучене на благинки, като пред щенията им няма нито бариери, нито спирачки. Навремето даже си бяха измислили званията "народен" и "заслужил", с което награждаваха прилежно с месечна парична премия най-прочутите си другари. След като дойдоха гадните демократични времена, в които се разбра, че пари могат да се дават само за реално свършена работа, след като хората научиха, че имало такова чудо като "човешки права", другарите-таварищи трябваше, крайно недоволни на демокрацията, да се лишат от привилегиите си. Ала те не мирясаха и продължиха да изобретяват всевъзможни начини за смучене на ресурси и на пари от държавата. Ето сега, гледам, се замислили за академиците, да им дадат нещо като пожизнена рента за заслуги: щото, знайно е, все верни и заслужили другари стават академици у нас, примерно като "публично-творческите личности" (това пък словосъчетание кой го измисли?!) като художникът Светлин Русев и писателят Антон Дончев. Ей, тая лакомия за пари не пресекна бе, каква е тая жажда: сега пък щели да си правят нещо като "научна" (с ударение на първото а!) комуноаристокрация, която да си получава доживотно пенсия, равна на депутатската заплата! Той и Путин възстанови туй славно комунистическо паразитиране на гърба на обществото, ето че и нашите верни таварищи драпат с нокти и зъби да направят същото и у нас. Кому ли утре ще благоволят да дадат некоя благинка? На артистите ли? Или на... "дежурни интелектуалци" като Божо Димитров примерно: тоя ще миряса само като му дадат пожизнена рента, понеже той се оформи за нещо като "духовен бащица" на нацията, санким, за тая работа се искат пари, и то немалки, а колкото се може по-големи!

Е, понеже е грозно да се дава тъкмо на академиците, които са прочути с творческата си импотентност - то академици у нас стават само професорите, които най-редовно почнат да се напикават на катедрите; туй, напикаването де, е конкурсният изпит за ставане на академик! - ето че Дмитриевич обещал и на младите учени да направи... общежития, ама най-модерни, и то цяло градче от общежития - каква радост!!! Палачи сърце! Тия наистина са непоправими. Цената на наема у тия общежития щяла да бъде... "разумна". Сигур като разберат, че ще живеят в най-модерни общежития, младите учени от възторзи ще дръпнат напред в науката, знам ли? А към заплатите им нещо, Дмитриевич, ще притуриш ли?! Отпусни им два-три лева, срамота е само с общежития да ги баламосваш! Все пак са учени, не са толкоз прости. И да ги мамиш не с реални, съществуващи общежития, ами с... бъдещи, някогаш в бъдещето щели да бъдат ощастливени младите учени с партийната грижа! А пикльовците-академици, предполагам, ще получат депутатските си заплати мигновено - нали тъй? Требе да се бърза, щото току-виж някой заслужил престарял таварищ вземе, та хвърли топа, и тогава?! Абе направете ги тия персонални пенсии вечни, да ги наследяват и роднините, що ще се скъпим толкова?! Абе, Дмитриевич, я вземи пак върни пенсиите за "активните борци" против капитализма и фашизма, що ще се церемоним толкоз? Само че този път пенсиите за най-активните требе да звучат така: "активен борец против и за капитализъма", щото същата партия след като 50 години се бори против капитализма и яката намаза от тая работа, сега пък се бори за капитализъм!

Това е: наистина са непоправими тия, генетично явно са увредени, туй, комунизмът, изглежда, е неотстраним дефект. Чедото на комунистическия дерибей Димитър Станишев, пръв помощник на бай ви Тодаря, малкото Дмитриевич, си е досущ като бащицата си, нищо че се цупи така, че уж все едно е "евроляв". Не, нема такова нещо, като баща си е, само дето времето сега е друго - ех, времето, времето, що не можеше да се връща назад времето, колко прекрасни времена щяха да възродят нашите мили таварищи?!

2 коментара:

Анонимен каза...

yeah! thats awsome!! i like it!


berto xxx

Анонимен каза...

Well for me its better to be more realistic.