Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 17 август 2008 г.

Ситуацията в страната започна да наподобява 1996-97 година

По-долу публикувам един актуален коментар на г-н Балтазар Иванович, който намерих в Блога за икономика. Солидаризирам се с неговите изводи изцяло.

И тази седмица измина, а от ЕС никой нищо не казва по въпроса за субсидирането на животновъдите.

За съжаление този път сбърках. Чаканото от правителството "разрешение" за извънредни харчове така и не дойде. Има няколко възможни обяснения защо се получава така.

Първото е, че е август и хората са в отпуск и затова няма реакция. Второто е, че Европа е взела окончателното си решение каква е процедурата в подобни случаи и не смята да прави изключение за крадлива България. Гърция имаше подобни търкания по същия повод, но не си спомням как точно се развиха нещата тогава.

Казвам за съжаление този път сбърках не защото съм безгрешен, а заради последствията за страната ни. При сегашното развитие на ситуацията има все неблагоприятни развръзки ако за България не бъде направено изключение. Или страната ни ще загуби част от животновъдното стопанство, поради миграция и фалити, или ще покрие исканите от животновъдите средства с пари от "излишъка", което ще доведе дотам, че следващата година ще има дефицит след плащането на глобите, които ще се случат в резултат на това.

Пак сме в лайняната река. Като се сетя за гениалните кадрови решения на правителството направо ми става зле. Умствената слабост все по-стабилно започва да доминира при вземането на каквито и да било решения. Функционалната неграмотност на финансовото и земеделското министерство в комбинация с арогантно поведение на някои представители на правителството започват много да ми наподобяват на случките от 1996-97 г.

Тогава сринаха лева защото трябваше да се приватизира "на далавера", а сега съсипват националното стопанство със злоупотреби.

1 коментар:

Анонимен каза...

Грънчаров, пиле неоскубано,
пак ти се иска да подскачаш по площадите като идиот, какъвто всъщност си.

Пак ти се ще твоя Бог, Вожд и Учител, Преподобния Костов, да ни обязди за да на пришпори да бачкаме за светлото Му бъдеще.

Ама няма вече будали бе, недоносче мамино!

Отивай да лъжеш и мажеш у Болшвичка Русия, дето хем я обичаш, хем я мразиш. Отивай в Ленинградския Университет имини Жданава, или пък в Днепропертовский техникум па филасофии и палитеккономии, там ти е мястото. Само там лъжите ти ше хванат дикиш. Щото българите не са толкова прости! Само вечно пияните мужици можеш да измамиш ти, гадинке смотана...

Ех, Грънчаров, Грънчаров, комунистическо мекере беше, такова си и остана...