Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 17 август 2008 г.

Веруюто на автора на безсмъртната статия "ТРУД отново се изходи във вентилатора"

Поетът с крайно непоетичен език Румен Леонидов първо се обезсмърти като призова към военна диктатура, към диктатура на генералите и на танковете в Отечеството ни - разбира се, направи го по времето на управлението на Иван Костов! А после за втори път завоюва безсмъртие, понеже написа историческата статия за в-к "Поглед" (от поредицата "между перото и баданарката"), наречена "Труд" отново се изходи във вентилатора, написана, забележете, по повод на медийното отразяване на учителската стачка. Заради тази статия май нещо сякаш го порепресираха, като го уволниха от вестника, незнайно за какво обаче: предполагам заради изтънчеността на метафорите му. Сега бил "безработен бизнесмен", който в свободното време пише статии против капитализма.

Та по тази причина попаднах на една негова статия, наречена МЪЖКАТА САМОТА, ИЛИ КАКВО СЕ СЛУЧИ ПО ПЪТЯ ПРЕЗ ПРЕХОДА - нека никой да не си мисли, че тя е по проблемите на хомосексуалните, заглавието е подвеждащо, не мога да кажа дали умишлено или случайно. Съветвам ви, прочетете тази статия, струва си, не само заради пищността на израза, с която се слави този наш изтъкнат поет, чийто стихове едва ли някой изобщо е чел - аз примерно не съм. Прочетете я, пък после можем и да я обсъдим, струва си. Аз лично ще напиша своя коментар, и то непременно, понеже ми се струва, че този поет, както подобава за една голяма част от филолозите, пише крайно объркани даже от логическа гледна точка словца, а какво да говорим пък от смислова, ценностна или идейна.

Наложи ми се да препубликувам тази статия, понеже там, където я намерих, много трудно може да се стигне до нея. Надявам се, с това не нарушавам нечие авторско право, ако пък нарушавам, искрено се извинявам. Тя е турена там за временно ползване, а пък след време ако стане скандал че съм я публикувал, ще я изтрия.

Та надявам се ще я изчетете, а пък за мен лично са крайно интересни вашите реакции. И да направим после една хубава дискусия, а, какво ще кажете?

2 коментара:

Анонимен каза...

Грънчаров, като взимаш снимки от e-vestnik.bg, напиши, че са от там. Портрета на Леонидов имам предвид.

Ангел Грънчаров каза...

Е, ти свърши тази работа, та да се успокоим всички, че авторското право е запазено; впрочем, а самия Леонидов трябва ли да попитам дали е навит да разреши използване на неговото изображение? :-)