Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 15 август 2008 г.

Русия е най-големия душманин на България

В един от моите блогове (тук и тук) някакъв човек, нарекъл се "Петър", е написал изключително верни, бих казал мъдри, също така смели и много проницателни коментари, които според мен си заслужава да се прочетат от повече хора. Поради тази причина ги публикувам отделно, именно като отделен пост и отделна тема. Заглавието също не е мое, за заглавие турих едно изречение от самия коментар.

Българската история е пълна с митове. Един от митовете е Русия, представена като "освободителка" и "благодетелка" на българите. Истината, разбира се, е обратната на това, което се внушава чрез паметници, наименования, образование, празници, медийни публикации и предавания. То поражда русофилството като уникално българско явление, при което се обича и уважава една чужда деспотична империя повече от собствената страна.

Русия е най-големия душманин на България. Това за мислещите е елементарна истина, която се доказва с хиляди примери от историята. Но трябва правдолюбиви историци като Пламен Цветков да напишат истинската история на България - без митове и погрешни интерпретации. Трябва ни основна ревизия на оценката за т.н. "освободителна" война. Една деспотична и агресивна империя, каквато е била Русия тогава (за съжаление и досега) не може да "освобождава" по принцип; тя може само да превзема, завладява и поробва. Тази война е опит не да се освобожават, а да се поробят българските земи от Русия. Ако това не е станало то е благодарение на западните велики сили и на великия Стамболов. Честването на 3 март като национален празник е кощунство и подигравка със здравия разум.

За да се освободим от русофилството, което е изключително вредно, направо самоубийствено за България, трябва революция в мисленето. Възможно ли е да стане това?

Русофилството е тежък психологически синдром на българска национална недостатъчност, обхванал не малка част от населението по нашите земи. Русофилите обичат и уважават чужда деспотична държава повече от своята. Русофилството издава робски манталитет, чувство за непълноценност, ниско самочувствие, готовност да се обслужват чужди интереси във вреда на българските.

Сигурен съм, че ако сега Русия нападне България за да защити някакви измислени от нея интереси, подобно на сегашната агресия в Грузия, много "българи" ще ги посрещнат с хляб и сол. Русофилите са хора с изкривено мислене и съзнание. Те биха били достойни за съжаление ако не бяха толкова опасни. Русофилството е изключително вредно за България. Трябва да намерим начин да се освободим от него защото иначе ще се обезличим.

(Автор: Петър, а илюстрацията в началото е взета от блога на Иван Бедров.)

12 коментара:

ИСВЕВ каза...

Явно автора на горната статия не е запознат с делата на "Великия Стамболов", по време на априлското въстание, геройското му бягство от България за да си спаси великата кожа. Колко от Българските поборници са преследвани от този "велик" Стамболов след освобождението?

Николай Павлов каза...

Ами сигурно 90 на 100 от населението си мисли, че Александър II е наречен Освободител, понеже освободил България. За кво говориме въобще...И това е мит, който съвсем съзнателно е оставен неразвенчан, та да бетонира вечната признателност на българския народ към матушка Рус.

БАЛТАЗАР ИВАНОВИЧ каза...

Веднъж ни се е разминало.Когато Владимир Улянов-Ленин отменя разплащанията след революцията,ние сме изкярили.Това ни е сметката от отношенията с Русия.Колкото до Освобождението нещата са ясни за мен.Русия е провела война срещу Османската империя,спечелила и в резултат ние имаме държава,а за мотивите на руския цар не ми дреме изобщо,това Босфор,Дарданели все тая щом резултатът е добър за нас.

Друго ме стъписва сега.

Разочарова ме отношението и подкрепата за Грузия.Да се подкрепя някой,поради едничката причина,че е против Русия е спорно.Американската практика по отношение на СССР го е доказала.Подкрепата,за който дойде щом е против врага доведе до появата на талибаните,Ал Кайда,наркобароните в Латинска америка.

Поговорката"Врагът на моя враг е мой приятел" е несъстоятелна и положителните ефекти от нея са краткосрочни,а вредите трайни.

Това е причината да руптая против истерията,която заля нета.

А дали някой ще тръгне да посреща руснаците,ако тръгнат да ни "освобождават" съм сигурен,че дегенератите с ликовете на Ленин и Сталин от Бузлуджа ще се пуснат моментално.

Анонимен каза...

Ти си голям гъз бе тъпанар с тъпанар. Америка ли е по голям приятел на България от Русия. Всички нещастни гейове така си мислите и се чудите как от Буш Краваря да изпросите някой долар лично за себе си, чрез някоя "демократична фондация".Американски подлоги гнусни!!!

Анонимен каза...

принципно цялата нова българска история, а и не само - се нуждае от сериозно пренаписване.. както на всички е известно, историята се използва за манипулации на маси и чисто политически книги. не случайно във цялата ни възрожденска литература се набляга на образа на "дядо иван".. интересно е защо цяла българия все още е осеяна с паметници на незнайния съветски войн (след втората световна) при условие, че тогава съветски войни не са се били на наша територия..

Nicky каза...

Както се казва Русия е готова да освободи България чак до Брюксел...

SID каза...

Известно е, че историята не е наука, а опит на някого да обясни нещо, използвайки фактите, които са му удобни и изпускайки неудобните. И щом е невъзможно субектът да е обективен, нека не изхождаме от интересите, намеренията, великодушието и т.н, и т.н. на Русия, Америка, ЕС и който и да е, а на България!

Анонимен каза...

Много хора по света открито мразят САЩ. Забавното е, че молбите за зелени карти за САЩ не спират. Нещо повече: с всяка година се увеличават. Досега аз лично не съм чел някой да напира да ходи да живее в Русия (желаещи сигурно има, но броя им явно не е голям защото даже не е обект на пресата). Москва може и да е най-скъпия град в света по нови данни, но Москва не значи Русия. В провинцията е плач и скърцане със зъби.

Toky-що гледах репортаж на Ройтер по YouTube как руски войници се възхищават на добрата остановка, в която живеят грузинските им колеги. Даже няма да си правя труда да сравнявам заплатите в САЩ и Русия!

Та пред алтернативата гол и бос, но руснак няма как да не избера "лош", но добре живеещ американец.

Анонимен каза...

JFA says:
За разликата от повечето русофоби аз се опитвам да разбера тяхната гледна точка и не се надявах в този блог да са изложени някакви исторически факти и аргументи, обаче не би просто поредната тирада как всичко е руско е черно и грешно обаче аргументи хич. Другото което ме дразни е липсата на елементарно чувсто за справедливост. В някакъв период в историята били пратили казаци в Добруджа и това е нечувано ужасно. В следващият момент ако срещу руснаците сме се изправили армия срещу армия то всички са забравили как настоящият наш съюзник бомбардира София населена с мирни жители а не казарми или войски и виждам че това русофобите не ги притеснява може би защото американските бомби са хуманни и демократични. И това е което най-не мога да проумея тази пълна безпринципност е как да вярваш на такива хора и какво да мислиш за тях. В известна степен някакво обяснение на моите питания да де един анонимен пост:
"Та пред алтернативата гол и бос, но руснак няма как да не избера "лош", но добре живеещ американец."
Т. е аз разбрах че неща като убеждения и справедливост нямат значение и че един ден ако се обърнат нещата (щото историята понякога има странно чувство за хумор) господин анонимния предполагам както и много други биха казали:
"Та пред алтернативата гол и бос, но американец няма как да не избера "лош", но добре живеещ руснак."
Та бях споменал по-горе за безпринципност :)
Поздрави JFA

Dimitar Vesselinov каза...

Цялата българска история трябва да се пренапише! Тогава ще се види колко голям длъжник е Русия на България.

Българската цивилизация

Анонимен каза...

Do JFA:Az mnogo dobre znam za ironiqta na sudbata.Zimata na 1997 bqx i na mitingite i na barikada daje otidox.Komynistite si otidoxa no kakvi doidoxa sled tova...?!?Da po4ne Kostov da me agitira 4e s 66 leva zaplata da si izpulnq grajdanskiq dulg-toest da suzdavam semeistvo i deca da xranq 4e vijdateli xorata v BG se topqt?!!!?Da ne govorim za drygite otricatelni i negativni posledici ot ypravlenieto na "GOSPODATA".Ako znaex tova predvaritelno edva li 6tqx da xodq po mitingi i barikadi.Nqmam protiv da kaja po-dobre lo6 rusnak otkolkoto beden amerikanec no pone v moq jivot nqma kak da kaja tazi fraza za6toto mizeriqta v Rysiq e ot vekove i ne vijdam priznaci da se opravi.Daje Bulgariq e dosta po-razvita.Rysnacite sa dobri samo v suzdavaneto na orujiq i pieneto do nesvaqst za sujalenie.Sujalqvam no tova sa faktite.Ako ti ima6 primeri za ne6to po-razli4no dai gi-ne samo da obqsnqva6 4e drugite ne so4ili fakti.A ne eli fakt 4e daje deto se kazva edna kola kato xorata ne sa napravili sami?Predpo4itam da vqrvam i na slyxa 4e sa otkradnali atomnata bomba navremeto.

Анонимен каза...

Русофилитиките пишат за всичко освен истината.

Статията се игнорира. Идеите и се игнорират. Защо, русофилите, не пишете за линчуването на негри в САЩ? Някак си даже не логично.

А истината е проста. Българин, обичащ друга държава и друга нация е враг и предател и тярбва да бъде осъден. Това е задачата на МВР. Пропаганда на русофилите по унищожаване на Българската Държавност е заплаха за националната ни безопасност и трябва да се пресича, а нейните "рупори" осъдени в затвор. ТОВА Е ЛЕКАРСТВОТО ОТ РУСОФИЛИЯТА.

Засега имаме само псевдонационалистични "партии", пълни със агенти на москва, способни само да правят провокации срещу вътрешните ни малцинства със цел на предизвикване на нестабилност, конфликти по случай на отказ от пореден енергетичен "договор" (шантаж).

Държавата, нацията ни трябва да реши един много ясен и прост въпрос: защитаваме ли нашите национални интереси и европейски ценности или защитаваме интереси на друга, чужда държава, във състава на Европейският Съюз. И ако е все-пак първото, трябва да бъдат приети специални мерки по пресичане на подобна антинационална и опасна пропаганда.