Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 4 август 2008 г.

Създадена беше TV *СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ* - първата авторска гражданска телевизия

Наистина днес, собствено, е първия ден от съществуването на тази нова телевизия, или на този видеоблог - ако така повече ви харесва. Експериментирах доста време и събрах кураж да довърша започнатото. Надявам се, че ще бъда подкрепен и от други хора - проектът си заслужава усилието. Защото, ние, гражданите, имаме крещяща потребност да бъдем чути - и да заявим своята позиция. Иначе обикновено конвенционалните медии изобщо не се интересуват от нашия глас. Никой не се интересува как мислим ние. На нас са ни отредили ролята на мълчаливи статисти в толкова абсурдния театър, който се играе наоколо.

Всеки може сам да осмисли идеята и замисъла на този нов мой проект. Телевизията ми е наречена "авторска" в един двояк аспект: защото не само създателите й (засега само аз съм такъв, но, надявам се, ще имам последователи), но и зрителите са автори. Понеже всеки сам решава какво да гледа и слуша, сам избира и сам прави програмата си. А защо съм я нарекъл TV *СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ*, мисля, се разбира от само себе си. Трябва да направим нещо нашата България наистина да стане свободна. Някога само се възхищавахме на свободна Европа - имахме и такава радиостанция, която ни даваше надежда в най-тежките години на комунистическия тоталитаризъм, а сега уж сме в същата тази Европа, пък отново сме окрадени, унизени и несвободни. Това повече така не може да продължава. От нас зависи какво ще бъде - това е мотото на моята лична авторска и гражданска телевизия. Нарочно натрупвам епитетите - та белким някой се престраши да ме подкрепи.

Някой може да каже: "Това неговото вече е лудост!". Не просто може, ами ми го и казват и пишат. Майната им обаче, да правят каквото искат: всеки сам избира било достойнството, било низостта. То, знайно е, у нас, по нашенско де, лудите да са живи и здрави. Ама и те са толкова малко. Мнозинството е просто "благоразумно" и затова мазохистично търпи и чака. От времето на Ботев, милият, написал ето тези горчиви думи "У нас свестните смятат за луди...", та и досега си е все така. Ето затова сме и на този хал. Аз пък, представете си, искам да играя ролята на камбана - пък нека това да е лудост.

И така, да си пожелаем на добър час: защото и от вас, бъдещите зрители, зависи много. Знам иначе, че почти никой няма да ме подкрепи. Вече почвам да ставам все по-голям песимист. Може би сега сме на дъното на нравственото ни падение като нация. Не знам, но все пак имам предчувствието, че ни предстои възход. Въпреки всичко така смятам. Защото вярвам, че има ценности, които въпреки всички напъни на душителите им са непобедими. И които непременно ще възтържествуват един ден. Кои са тези ценности е малка моя загадка за вас. Аз ще завърша с това, че за тия ценности ще работя навсякъде, където се намирам - и с каквото и да се захвана. Както съм го правил и досега - смея да заявя това. Аз заради тях и живея.

Нали си спомняте как един мой "доброжелател" по едно време изкрещя: "Не го слушайте тоя бе: той е фанатик на свободата!". Той си мислеше че ме обижда, аз пък възприех това като най-голяма похвала. Разни хора, разни идеали. Така е, ала ни трябват и някакви общи идеали, които да правят нацията ни жизнеспособно цяло. Нека заедно помогнем това един ден да стане. За постигането на тази голяма цел ще работи и новата TV *СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ*.

Станете нейни фенове - и така да се включите в нещо наистина ценно. Оставете го Азиса. Оставете и Слави Учиндолскава. Зарежете подлизуркавото Барековче. Майната му на бай ви Вучкова! Има истински неща в този живот: оставете ментетата!

3 коментара:

Анонимен каза...

Инициативата е добра, браво! Подкрепям и ще следя с интерес как се развива.

xn6 каза...

На слука!

Анонимен каза...

Браво!
Желая ти успех!
Каменов