Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 2 септември 2008 г.

За доброто на България ако трябва ще се съюзя и с дявола...

"Черната станция" Николай Павлов, един блогър с доста верен усет за нещата, гледам е написал страшно "революционен" коментар против решението на ГЕРБ, ДСБ и СДС за обща акция по уволняването на Станишевото правителство от разлютените избиратели. Съветвам ви да прочетете неговото възвание, което при това е написано и страшно пичовски и мъжкарски, със съответните мръсни думи, цинизми и пр., баш както се полага да пишат разните му там пичове и мъжкари. Нема да съжалявате ако го прочетете.

Та Н.Павлов, бидейки, както научавам, довчерашен костовист, подобно и на Явор Дачков, сега се е разочаровал крайно от идола си, и му пише лично на него най-гневни думи, ето част от тях:

И за финал, няколко изречения искрено и лично към гьотверена на десетилетието - Иван Йорданов Костов. Абе, господине Костов, какво стана с възванието ви "за силна България в обединена Европа", къде отиде "алтернативата на фасадната демокрация"? С какво право поставяте болезнената си егомания над "гражданския проект ДСБ", погребвайки заедно с него и надеждите на хиляди хора, че в България може да съществува смислена, модерна и проевропейска дясноцентристка партия? Що за автентичен антикомунизъм ни предлагате, хванати под ръчичка с гавазина на бай Тошо? Като как ще я водите борбата с мафията заедно с една мутра? Случайно ли паралелно с доверието към вас и партията ви се стопяваха и "принципните различия" между ДСБ и ГЕРБ? Кой очаквате да повЕрва, че прегръдката с Бойко Борисов не е отчаян опит за политическото ви оцеляване?

Наистина много се е разгневил Николай, което му и харесвам като блогър: от една мая сме ний с него двамата. Ама ето че сега се получават и различия между нас, което не е лошо в крайна сметка: няма как да мислим напълно еднакво дори и тогава, когато имаме еднакви ценности. Нормалното е да има различия между мислещите, различия няма само между немислещите. Та ето в тази връзка реших да му отвърна с няколко думи, то пък се оказа, че е цял дълъг коментар, който тук предлагам и на вас, читателите на моя блог:

Ех, Николай, Николай...

Звучат тия твои думи много мъжкарски, пичовски и дори ултрареволюционно-сектантски - и точно поради това не мога да ги подкрепя: политиката не е догматично бленуване за романтици и възвишени смотаняци с идеални подбуди, а целенасочена дейност по промяна на реалностите като се изхожда от самите реалности. Все отнякъде трябва да се почне.

Има морален и възпитателен смисъл това избирателят да уволни компрометираното правителство: не трябва да се подценява в никакъв случай моралният компонент, въвзможно е той да е и най-важният. Подходът е в посока формиране на гражданска позиция и на европейско самочувствие у българина. Оценявам акцията като смислена, а пък на такива явордачковски вопли като твоите искам да отвърна само това: не чувствате ли, драги ми принципни и непоколебимо твърди "нравствени революционери", че със сектантството и с догматизма си вредите на България? А, какво ще кажете, драги ми непорочни мечтатели?

Аз лично съм имал и имам много колебания по повод на най-важния въпрос: трябва ли да се почне взаимодействие с гербоваците на бат им Бойко с оглед свалянето на корумпираното мафиотско правителство? Знам, че Б.Б. е мутра, писал съм го много пъти, но се питам и това: щом като мутрите станаха толкова мощни у нас, че владеят цялото пространство, то не следва ли оттук, че опозицията трябва да се възползва от известни разногласия между тях, та да стане така, че някое тяхно крило да спомогне за постигането и на някакви държавнически цели, именно за постигането на нещо добро и за България? Ето за тази цел вече смятам, че традиционните десни трябва да осъществят взаимодействие с бойкоборисовците - единствено заради доброто на България. Все повече съм непоколебим в това свое убеждение.

Преди години старото СДС, което всъщност, както и да го погледнем, промени из основи България, беше една сбирщина от всякакви боклуци, от ченгета, от користни шарлатани, от какви ли не мечтатели, наивници и пройдохи като мене; но все пак е имало нещо, което ни обединяваше. С погнуса гласувахме, много разбойници и предатели вкарвахме в парламентите, безкрайно много пъти бяхме разочаровани и искахме оставки по улиците, ала в крайна сметка се оказа, че се е случило и нещо добро за България: България сега е в Европейския съюз, същинска фантастика!!! И Бисеров, и Г.Марков, и Ст.Ганев, и Данчо Ментата, и Бакърджиев, и Софиянски, и безброй други такива шарлатани, и кой ли не все бяха в онова СДС, взаимодействаха си както дойде, караха се люто, злоупотребяваха някои от тях с доверието ни подобно на същински разбойници, ала все нещичко добро за България въпреки всичко беше постигнато: политиката не е за морални девственици, за госпожици като Явор Дачков, дето се гнусят от "мръсниците", за "непогрешими корифеи на истината", гдето им се било повръщало от "предателите на чистата кауза", от вероотстъпниците, от мафията и от кой ли не друг.

Реалната и ефикасна политика наистина е много мръсно дело, което обаче въпреки всичко може да е и от полза за нацията. Аз все още се питам как по време на управлението на СДС в 1997-2001 година Костов с толкова лош човешки материал успя въпреки всичко да постигне и нещо добро за България? И в своята книга СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ много съм размишлявал над тия въпроси. Ето затова сега не ща да се правя нито на идеологически девственик, нито на непорочно заченат в морално отношение аскет, нито пък за някакъв целомъдрен калугер, живеещ сякаш единствено с някакви висши, абстрактни и светли морални принципи. Казах, че за доброто на България ако трябва ще се съюзя и с дявола, само и само да излезем от мъртвилото, в което тя се намира сега.

Това е моята изстрадана позиция, Николай. Моля те да помислиш малко над моите думи. И ти си прав, ама и аз май съм прав все в нещичко? Не трябва ли да се постигне известен компромис: стига и двете страни да мислим доброто на България? Аз лично не се съмнявам че е точно така...

47 коментара:

Николай Павлов каза...

Ангеле, всичко точно...Уважавам ти мнението. Само две уточнения и една малка вметка.
За пичовете и мъжкарите се приготви психически, шото те ше попаднат в твойта коалиция. А писането ми е такова, каквито са и онези, за които пиша. Ако се опитам да коментирам Бах или Хендел, сигурно ше звуча величествено и монументално. Това първо...И второ, аз идоли нямам и не съм имал, понеже се чувствам гражданин на Европа, а не хомо сапиенс от некой полинезийски остров. Граждански е бил и изборът ми да гласоподам за ДСБ в даден момент, базиран на някакви лични принципи, от които не желая да се освободя. Пак по същата когнитивна схема решавам и да оттегля подкрепата си в настоящия. Това го постигам именно, понеже и защото не съм си създал политически идол, както изясних току що.
Колкото до тезата "че на ползу роду и с Дявола се каращисваме", плати си авторско право на Волен Сидеров. Да не се прикачи и той накрая към коалицията? Честно казано не бих си изненадал, ако не достига некой глас...Човещинка било, нали...Гледам, че и Жорж Ганчев отново е наточил шпагата, той също за България е винаги готов...
Хайде, бъди здрав и се моли Костов да не успее да спазари общи листи, че като нищо ше ти се наложи да гласуваш я за Бойко, я за Цецо Цветанов...
Понеже явно дискусията тече паралелно на две платформи, позволявам си да поместия същия си коментар и при мен.

Анонимен каза...

Грънчаров, защо смяташ ,че Костов не е комунист? Нека го попитаме Ленчето махна ли си табелата, която доскоро стоеше на вратата на кабинета и в ЦНИКА/един от най голямите институти в България до 90год/ и пишеше ”ПАРТИЕН СЕКРЕТАР”

Анонимен каза...

Нека Костов каже как под негово напътствие стана приватизацията /грабежа/ на големите предприятия в град Кърджали и къде се е покрил сега неговия човек Пламен Иванов и другия ”приватизатор” Здравко Стоицев

Анонимен каза...

НДСВ показаха една ясна посока и известна стабилност в управлението си ,така че ще спечелят гласа ми .. естествено никой не е идеален ,и те търпят критика .. а Костов наистина трябваше да е отдавна в затвора, и то задълго .. там да си харчи крадените от народа пари.

А постигнатото от НДСВ се затвърди от тройната коалиция. Ако не бяха те то досега Костов и другите крадци и разбойници щяха съвсем да унищожат нашата държава!

Анонимен каза...

АКО ИМАШЕ СЪД И ПРОКУРАТУРА, ОТДАВНА ДА СА В ЗАТВОРА КОСТОВ, СОФИЯНСКИ, КОСТОВА, ДЕБЕЛАКА... ЩЕ СПОМЕНА САМО ЕДИН СЛУЧАЙ НА КОСТОВАТА КОРУПЦИЯ - ВЪВ ХИЖАТА НА Ж.П. НА ВИТОША ЕДНА ВЕЧЕР ТОЙ ПРИЕМА НАД ДЕСЕТ ПОСЕТИТЕЛИ И ЗА ПО-МАЛКО ОТ 100 000 ДОЛАРА НЕ Е ПРИЕМАЛ ДА РАЗГОВАРЯ. ИМА ЖИВИ СВИДЕТЕЛИ И УЧАСТНИЦИ В ТАЗИ НОЩНА ”ДЕЛОВА СРЕЩА”

Анонимен каза...

Аз от кое време му казвам - Ваньо, кажи си бе.Няма нищо страшно.А той мълчи като комунист пред разстрел. Вярно ,Доган по негово време още ги строеше дворците. Пък и друго е вярно за 8 години извън яслата и много се огладнява и ръцете ти избеляват.

Анонимен каза...

Защо Костов не проверяваше Косьо Самоковеца по неговото време, когато им пълнеше партийната каса? Най-наглите мутри изплуваха при Костовото управление.

Анонимен каза...

Интересно ми е хората, които боготворят Костов дали са чували за култ към личността?! Интересно ми е те как ще коментират неговата продажба на БГА БАЛКАН, след която компанията беше фалирана, пък и даже българската държава плати неустойки?! А как бихте коментирали парите, които Костов е получил от Чорни?! И щом е толкова честен и почтен, как така от един обикновен университетски преповадавател стана милиардер?!!?!

Анонимен каза...

Костов имаше достатъчно време да прикрие всичките си далавери,сега е чист.Когато краде,не искаше чисти ръце,сега е много активен!Крадеца вика дръжте крадеца е неговата работа.И няма морал,докара държавата до такива изцепки,а все не е правил рвзили.Аз не харесвам нити един политик в България,но Костов е срам за целия народ, чудя се как още го търпим да прави напъни пак да командва? Няма срама този човек,а се пише едва ли не най-големия моралист,тъпанар!

Анонимен каза...

ЗЛИ КОСТОВИСТИ ... АЗ СЪМ ПОСТРАДАЛ ОТ КОСТОВ И НАЙ-МАЛКОТО ЩЕ БЪДА СРЕЩУ НЕГО. ПОНЕ ДА МИ СЕ БЯХА ИЗВИНИЛИ, НО НЕ. ВИЖДАЛ СЪМ ГО КАК ЛАПАШЕ БЕЗПЛАТНО ПО ЗЛАТНИ ПЯСЪЦИ И СЕ ОТЧИТАШЕ С БЯЛО ЛИСТЧЕ ПРЕД ШЕФА НА КУРОРТА ЗАПРЯНОВ И ЗАЕДНО С А. ЙОРДАНОВ. И ТАКИВА ТЪПАНАРИ ДЕПУТАТИ ИМАШЕ ДЕТО ЕДНО ИЗРЕЧЕНИЕ НЕ МОЖЕХА ДА СКАЛЪПЯТ- ПРИМЕР В. ВАСИЛЕВ. А ЗА СЪСИПАНИТЕ ПРЕДПРИЯТИЯ И ЗА ОПУСТОШАВАНЕТО НА СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ДА ГОВОРИМ ЛИ? НЕ СЪМ КОМУНИСТ, НИТО ОТ ДПС, НО ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ЦАРЯ, А НЕ ЗА МАФИОТИ!

Анонимен каза...

Всички български политици - бивши и настоящи - са мръсници, а Иван Костов е възможно най-мръсният от всички. Наистина! Това е така, но няма как да се знае от повечето хора. Щото те са толкова много насочвани и пренасочвани, че в главите им не е останало нищо, което да ги причисли към човешкия род. Тъй че можете само да блеете неуважаеми и да се възхищавате на онова, което пишат платените Костови писачи и гъзоблизачи.

Анонимен каза...

Такива като Костов достойните народи ги изправят до стената или ги хвърлят в тъмна килия! В България е нагъл депутат, живеещ най-охолно.

Но скоро народното търпение ще свърши и тогава...

Анонимен каза...

ЯВНО ДРУГАРЯ КОСТОВ КАКТО МНОГО ДРУГИ КОМЕНТИРАЩИ ИЗТЪКВАТ Е ЗАПОЧНАЛ ДА ПОЗАБРАВЯ? НЕКА ПРОВЕРЯВАЩИТЕ АКО ЗАПОЧНАТ НАИСТИНА ДА СЕ ОТЗОВАТ НА МОЛБАТА МУ ДА ПРОВЕРЯТ КОЙ МУ ДОВЪРШИ КЪЩАТА И НА КАКВА ЦЕНА ( ПАЗАРНА ИЛИ ВЕДОМСТВЕНА КАТО НА СВОЙ ЧОВЕК) ? КОЙ МУ ПОСТРОИ ФИТНЕС ЦЕНТЪРА И МЯСТОТО КЪДЕТО ПРЕСТОЯВАШЕ ОХРАНАТА? И ОЩЕ МНОГО МНОГО НЕЩА ИМА ЗА ПИТАНЕ ПЪК ТЕЗИ КОИТО ГО ОБИЧАТ ДА НЕ ТЪЖАТ ЗАЩОТО ВАНЬО НЕ ТАКОВА МОМЧЕ ЗА КАКВОТО ГО СМЯТАТ МРЪСНИТЕ КОМУНИСТИ ВИНОВНИ И ЗА ЛОШАТА ВРЕМЕ.......

Анонимен каза...

Ако управлението на Костов беше честно, прозрачно и демократично, защо хората търсеха спасение и повярваха на Царя? Не ми опонирайте, че народът е тъп!!! Никой не бяга от хубавото!

Истината е, че Костов е най-големият разбойник на всички времена. Вече всички разбират това, с изключенив на шепа кретени и подмазвачи!

Анонимен каза...

Ха ха, най-големият крадец-политик иска да го разследват - ЗАЩО ЧАК СЕГА БЕ г-н Костов ? Не сме забравили аферата Сапио, парите на Чорни във вашите фондацийки, кръговете Олимп, безумните скрити приватизацийки, митническите афери и измамите с ДДС на вашите фирмички ! Покрихте всички доказателства и сега искате разследване - ха ха, нали обещахте да си мълчите, че сте обидени на журналистите - защо не си спазихте обещанията, беше по-добре за всички. Колкото и бомби да пуска в общественото пространство - едва ли ще се върне доверието в управлението му - видяхме какво може и каква икономическа мафия създаде - за мен си остава един психично болен човек на тема власт, който заради болните си лични амбиции на командир съсипа демокрацията в България и даде властта на комунистите ! В една нормална държава той и жена му щяха да са отдавна във затвора !

Анонимен каза...

Абе аз едно нещо се чудя, на тоя мръсник не му ли е поне малко неудобно да се показва вобще по улиците?

Докога българите ще търпиме такива изедници като Костов? Това е наглост! Да съсипе даржавата, да се покрие за 2-3 години и после изведнъж се появява в политиката и започва да се прави на най честния човек в държавата!

Анонимен каза...

Абе този МАНГАЛ още ли е жив! Той разсипа БЪЛГАРИЯ и все още има очи да се показва по медиите - докога!!!

Анонимен каза...

Костов е виновен, че проведе приватизацията по време на своето управление с изкуствено занижени цени и огромен материален ущърб за държавата, като с това бе унищжена изцяло икономиката на държавата , а с това и нейната държавност. Плюс, че не я проведе по нито едно правило на демокрацията в името единствено на обещетвения и държавен интерес. За нанесен материален ущърб на държавата от държавници с управленески решения без да се се подписват директно и сега има параграф в Наказаделния ни кодекс , но никой не желае да го използва срещу него.

Анонимен каза...

На другаря Костов му трябваха години за да си скрие следите от ”Усвояването” и сега вече си мисли, че е готов за операция ”Чисти ръце”, но винаги остава нещо. Когато човек не е на софрата и вижда какво се поднася там (Разбирай европейските фондове) апетитът нараства неимоверно, но за съжаление постите продължават до следващите избори.

Анонимен каза...

Бившия главен прокурор Филчев каза, че щетите за България от приватизацията на Костов са за над 20 млрд. Може би той знае най-добре?

Анонимен каза...

СПОМНЯМ СИ...

Костовите хора идваха и ме рекетираха, плашеха и унижаваха, мен професионалиста. И мястото ми зае един негодник, който фалира и разруши предприятието. Лошото е, че руините му още не са почистени и 500 човека останаха без препитание.

Костов, на твое място с ”чистите” си ръце бих си сложил въже на шията!

Анонимен каза...

Другарю Костов, колко глупав мислиш че е Българският народ? Всички знаят как се прави Фондация и се строи къща в Драгалевци на две заплати (държавни). То е ясно, че ще извадите едни документи с красиви печати и нотариални заверки, но не е морално точно вашето семейство да притежава толкова собственост. Както не е морално и Симеончо да дойде като беден емигрант, а да си тръгне с половин България. Докато от властта излизат хора многократно по- богати от колкото са влезли, никой няма да повярва на операции Чисти Ръце... Колкото и на Ванко1 баба му е спестила за джип, работейки в ТКЗС- Червена Забрадка...

Анонимен каза...

КРАДЕЦА отново вика ”ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА!” ! Айде стига бе ДРУГАРЮ Костов не ти ли омръзна да ни правиш на балами. Що си мислиш че някой ти вярва?!

Анонимен каза...

Костоваци, само едно ми кажете: Кой хариза НЕФТОХИМ на болшевиците и после млъкнете завинаги!

Анонимен каза...

Митът за "честния" Ваньо, който струвал нещо?! Всъщност няма и едно положително качество през целия си период на върха. Допусна да се окраде държавата /май и той се пооблажи доста/,източи чрез РМД и чужди офшорки всичко ценно, не отвори досиетата, макар че имаше прекрасна възможност , създаде разни пр. кръгове и фондацийки, то не бяха кинжали , люспи и т.н.Срина ентусиазма на народа. Е ЗА КАКЪВ ПОЛИТИК ГОВОРИМ??? Не са ни виновни само комунистите, щото и в други държави управляваха, а тези държави са вече равноправни в Европа - и политически и икономически!

Анонимен каза...

Колко пъти да ви повтаряме на вас зомбирани костоваци, че на България и е нужна ДЕМОКРАЦИЯ, а демокрация се прави със свободомислещи хора, а не със зомбирани талибани. Не сме имали позитивни позиции? Ето я нашата позиция: Едно-единствено нещо е това което е нужно - ИСТИНСКА, а не сегашната бутафорна ДЕМОКРАЦИЯ. Повече и по-многообразни форми на пряко участие на гражданското общество и в трите власти, както и независими непартийни граждански институции за ЗАКОНЕН граждански надзор върху функционирането на тези власти. Е, вашия командаджия Костов не се вписва в тази тенденция, нещо повече, той МНОГОКРАТНО И НА ДЕЛО ДОКАЗА, ЧЕ Е ВРАГ НА ТАЗИ ТЕНДЕНЦИЯ за истинска демокрация. Защото в сегашния свят има три типа обществено-политически устройства:1) диктатури, 2) фалшиви демокрации, т.нар. бананови републики, към която спада за жалост и България, за което ГОЛЯМА ЗАСЛУГА ИМА И КОСТОВ и 3) истински демокрации. Вие, костоваците, не по-зле от мен знаете в кой тип устройство най-добре живеят гражданите, в кои страни водят пълноценен и смислен живот. Е, има сред вас и заблудени които приветстват Командира “славен”, без да се докосват до жестоката действителност, която този Мизантроп създаде.

Анонимен каза...

Много работи си спомням. Спомням ми си, че като станах студент Костов въведе таксите в университетите. Тогава и започнах работа. Работехме като в 19 в. за по 120лв. заплата без трудов договор и без осигуровки. Работата се увеличаваше непрекъснато, но вместо да ни вдигат парите новоизлюпените капиталисти ни крадяха и си купуваха мерцедеси и апартаменти.
Вместо да ходя на лекции и упражнения редовно , както е по белите капиталистически страни, аз ставах в 5-6ч. за да ида да работя на алчния български капиталист. После, защо българските студенти не били добре подготвени и нищо не знаели. Костов по Живково време плащал ли си е обучението. Не. Виктор и той е получил безплатно и качествено обучение. Те навремето Виктор и Костов са учили и са гонели студентките през свободното време, а не са ставали в 5 и не са ходил на работа нощна смяна.
Е заради такива и др. причини Костов падна от власт.

Анонимен каза...

Ей, слагачи на Костов - вие знаете ли какво е да гладуваш. Знаете ли, а!

Обяснете ми защо като Костов е управлявал толкова добре хората не гласуваха за него. Цялата власт беше в ръцете на тоя мръсник. Защо питам аз, не спечели изборите?

Анонимен каза...

Върши им работа Костов на бандитите - хвалят го. Те го искат - разбойниците, а не българския народ, защото му изсърба попарат на мръсника Костов.

Невъзможно е нормален български гражданин, ако не е от бандата на Костов, да каже хубава дума за неговото правителство. Какъв преход, какви 5 лева, всичко е див, нечуван и невиждан грабеж и разпродажба на това което не може да се открадне-земя, небе, комуникации, бази и пр.на чужденците(НАТО), но не за пари, а за политическа поддръжка.

Истинската оценка на народа за престъпното костовото правителство един ден ще бъде дадена. Позор за предателя Костов и неговата клика!

Анонимен каза...

Костов окончателно самокатастрофира с гръм и трясък през 2001 г. - преди, по време и след изборите. През 2001 г. дойде закономерният финал от собствените му действия и бездействия по време на 4-годишния мандат, който му дадохме, а той получи властта с повтаряната като мантра клетва от него: „Няма да ви излъжем, няма да ви предадем“. Уви, това остана само демагогско обещание. Затова опитите за изкуствено съживяване на „новия Стамболов“ ОТ 2001 Г. НАСАМ са най-малкото с много нисък рационален (тоест разумен) капацитет и с времето този капацитет съвсем изтънява. И все повече преминава в явлението, което наричам „син комунизъм“ - поради отказа да се приема истината, да се отговоря на неудобните въпроси, култа към личността и поради агресивната (и дори вулгарна) реторика на самоопределящите се като костовисти.

Анонимен каза...

Долни костовисти, рано или късно вашият Вожд Др. Костов ще плати за престъпленията си!!!

Ангел Грънчаров каза...

Тоя болния анонимник се изпя всичките песни вкупом и наведнъж :-) Нека стоят та да се види какви идиоти бърборят срещу Костов!

А на Николай Павлов ще кажа това: уважавам избора му и не ща да го преубеждавам: свободата ни е нещо свято. Само искам да го питам: дава ли си сметка той пък в каква компания попада след като позицията му всъщност работи в полза на това правителство?!

Николай Павлов каза...

Ангеле, това е крайно болшевишки подход - който не ни харесва, подкрепя правителството. България определено се нуждае от алтернатива, но тя не е и не може да бъде ГЕРБ и Бойко Борисов. И не се заблуждавай, че ролята на ДСБ в една бъдеща "коалиция" ще бъде нещо по-значимо от декоративното присъствие на социалдемократите и левите земеделци в бесепарските редици. Голямата акула погълна малките рибета, за да си разчисти пътя в дясно.

Ангел Грънчаров каза...

Споделям опасенията ти, повярвай ми, премислил съм и тия аргументи. Всичко в политиката се определя от ефекта. Да е ДСБ против всички, да е най-чиста, да е като вода ненапита, да е нещо като най-непорочна девица в нашия така мръсен политически живот, повярвай ми, едва ли е печеливша стратегия, поне за момента. С оглед на бъдещето може и да си прав, но за период от четири-пет години да се стои в сектанска опозиция срещу всички е глупаво: защото когато СДС се посвени да се коалира с царя в 2001 година, ДПС и БСП го лапнаха, та видяхме докъде я докарахме заради онази грешка. Подобна грешка сега не бива да се допуска. За доброто България, повтарям, са позволени всякакви компромиси; нека да се даде шанс на Б.Б. да покаже на дело какво представлява, не бива априори да му се отрича тази възможност; иначе и него ще го лапнат комунистите - и тогава какво ще стане с България?!

Абе трябва много да се мисли и да се спори, пък нека да не си лепим етикети само за това, че не мислим еднакво. Както ти сега мен ме произведе в "болшевик" - уверявам те, не по-малко от теб мразя болшевизма и комунизма, и то не от вчера...

Николай Павлов каза...

Значи различията ни явно са фундаментални. Аз твърдя, че Бойко Борисов не може да предложи модерна европейска алтернатива за развитието на България, без значени с кого се коалира. Според теб 5-6 депутата от ДСБ ще формират управленска политика. ОК. Според мен няма да постигнат нищо по-значимо от собственото си политическо оцеляване.
И един въпрос към теб. Преди няколко години Иван Костов си постави за цел, ДСБ да бъде първа сила в дясно и самостоятелно да участва в парламента. От тогава партията получи няколко много тежки крошета на избори и очевидно е на път съвсем да изчезне от политическата карта. В какво се изрази отговорността на лидера за тези очевидни провали и какво трябва още да се случи, за да се оттегли г-н Костов от политиката и да даде възможност на други по-млади, неопетнени и принципни фигури да реализират започнатия проект за отговорна гражданска партия с открито лице и чисти ръце?

Анонимен каза...

Др. Костов, хленчи, че ДС е назначила Бонев, Филчев, К. Радев и т.н. Др. Костов постоянно хленчи.

Но колкото и да плаче, образа му на нечестен и нечистоплътен човек със сменящи се убеждения е затвърден завинаги в съзнанието на българина.

От преподавател в катедра "Научен Комунизъм" до демократ, който в 1989 дава съвети как да се спаси социялизма в в-к "Работническо Дело", кандидат член на БКП...Приятел и то близък със престъпници като С. Христов...
Даде на безценица Нефтохим, Булбанк, Балкан. Унищожи икономиката и селското стопанство, обрече народа на глад и мизерия!

Това е битието на мерзавеца Костов - българомразец и българоубиец!

Анонимен каза...

ГРЪНЧАРОВ, ГРЪНЧАРООООВ, ти си по-загубен дори от Азис хермафродита. Ами що не си го осиновиш тоя българоубиец Костов и що не си го зачислиш към къщата си, че завинаги да ни отървеш от тоя дето съсипа България.

Анонимен каза...

ЕЙ, ОТРЕПКИ ХВАЛЕЩИ ПРЕБОЯДИСАНИЯ ЧЕРВЕН МРЪСНИК КОСТОВ! КАК НЕ КАЗАХТЕ ПОНЕ ЕДНО - "БОГ ДА ПРОСТИ"!

СТИГА СТЕ ПРАВИЛИ ВИРТУАЛНИ СВИРКИ НА КОМАНДИРА! РАЗБРАХМЕ ГО КОЛКО ПАРИ ЧИНИ,КОГАТО ПРЕЦАКА НАЙ-ВЕЧЕ И НАЙ-НАПРЕД ПЕНСИОНЕРИТЕ,БЕ НЕЩАСТНИЦИ ТАКИВА!А СЪЩО НЕ ОТВОРИ И ДОСИЕТАТА. АМА КАК ДА ГИ ОТВОРИ,КАТО И ТОЙ СЪЩИЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ МИРИЗЛИВ ВЕГИТАРИАНСКИ БОКЛУК КАТО ВАС!

А ГРЪНЧАРОВ ВИНАГИ СИ Е БИЛ ЕДНО ЗОМБИ, ДЕТО НЕ МУ ХВАЩА КРАЯ! АМА КАК ТАКА ЗОМБИ ЩЕ МУ ХВАЩА КРАЯ?!? ТО... КАКВО ЗОМБИ ЩЕ Е ТОГАВА?!?

Анонимен каза...

Тази територия наречена България е тежко заболяла от КРЕТЕНИЗЪМ и КОСТОВИЗЪМ. Да се затворят всичките и граници за да не заразят и другите народи.

Анонимен каза...

Костов да бъде подведен под отговорност като всеки човек когато е допринесъл за щета. Как така един обикновен магазинер, домакин или друг служител ще носи наказателна отговорност за причинена вреда, а този ликвидатор унищожил цяла държава ще се измаква сух от подкупите.

Ясно е за какво става дума - да бъде принуден да възстанови щетите и да бъде натикан в затвора. Тогава да видим дали другите, с голите гъзове, задрапали да стават политикани ще смеят да крадат.

Анонимен каза...

Само така! Захапете го яко Подлеца Костов и не го пущайте, докато не му прегризите гръцмула!

За разбитото и разграбеното селско стопанство; за разбитото ни въздухоплаване; за разбитите ни пощи; за непостроената Горна Арда... ; за милионите прогонени от България... за всички нас които скачахме и бдяхме по молебените на Фори Светулката и Желю Жабата...

Захапете го и не го пускайте заради всички нас изльганите и ограбените!!!

Анонимен каза...

Грънчаров, само едно ми кажи: Кой хариза НЕФТОХИМ на болшевиците и после млъкни завинаги!

Ангел Грънчаров каза...

Николай, ако Костов се оттегли от лидерското място в ДСБ - за което неслучайно мечтае целият ченгесариат на ДС - то това означава да изчезне и самата ДСБ, за което също особено силно мечтае същият този ченгесариат. Питам се обаче защо хора като теб не осъзнават това?!

Крясъците на анонимното ченге хо-горе срещу Костов са показателни за това каква паплач мечтае оттеглянето на Костов - защото Костов ни натика в пустата Европа, а без него като едното нищо щяхме да си се излежаваме в Сибир!

Анонимен каза...

без да съм голям фен на Костов, споделям мнението, че ако някой в ДСБ не го иска за лидер, има правото да се разкара. Защото без популярността на Командира тези хора нямаше да помиришат парламент. Начело с лудия доктор Михайлов.

Анонимен каза...

Ей, Грънчаров, вместо да определяш кой е ченге и кой не по-добре кажи как точно ти беше удостоен с великата чест да учиш философия на марксизма-ленинизма и емпериокритицизма в града на Ленин.

Как точно ти, бе паленце мамино!

И как точно твоя Бог-Вожд-Учител Преподобния Костов е бил специализант в ЦК на КПСС.

Сигурно там Костов се е изучил на антикомунизъм и на пазарна икономика.

А пък ти, недоносче такова, си попил демокрация и правата на човека в ленинградския университет имини Жданава. Излиза, че че си учил заедно с вашия онбашия Императора Путинг, същия дето вие с Костов уж много го мразите, а всъщност го обичате повече от родния си баща.

Обича Преподобния Костов рушняците и затова им дари Нефтохим. И гъзолизачите си обича Костов и затова ги кани на кьорсофри и им подарява ЛАПТОП и други принадлежности и благини.

Давай Грънчаров, все така! Като земете властта Костов ще те направи министър на философията на развития комунизъм и отговорник по политикономията на пазарната икономика.

Работи усърдно, Грънчаров, лъжи и мажи всеотдайно и ще успееш!

Николай Павлов каза...

Значи ченгетата искат да унищожат Костов, а в същото време Костов се съюзява с партията на ченгетата. Мисля, че няма спор относно милиционерския генезис на ГЕРБ. Най-малкото, на последните местни избори се класираха на второ място по агенти в листите след непоклатимия лидер ДПС. Да не говорим, че преди подобно определение за ГЕРБ (съвсем правдиво), чувахме доста често от средите на ДСБ, както и от самия Костов. От тук излиза, че се сродяваме с онези, които искат да ни унищожат (последните остатъци от автентичната десница) и да подменят изцяло структурата на българското политическо пространство. Вече няма да има десница, остават социалисти (БСП), национал-болшевици (АТАКА), популисти (ГЕРБ) и робовладелци (ДПС). Аз лично няма да се чувствам представен в един подобен Парламент. Всичко това може да се случи с активното съучастие на Иван Костов.
Между другото, би ли участвал в дебат по темата с д-р Николай Михайлов? Би било интересно да се види.

Ангел Грънчаров каза...

Николай, ченгета е имало и има навсякъде, предполагам те не са специално локализирани най-вече в ГЕРБ. Ето, говори се, че д-р Н.Михайлов също бил ченге, какво ще кажеш на това? Ченгета, предполагам, има и в ДСБ, ама ефективни и активни ченгета, а не известни или дезактивирани. От тая напаст, ченгетата, не можем да се отървем вече 20 години, ето, и президентът на България даже е ченге! Затуй, заради тия ченгета сме я докарали дотука.

Ето че ченгетата вече са нещо като политически фактор у нас, с който трябва да се съобразяваме. Предполагам, ченгетата, подобно и на нас, хората, си имат известни различия в симпатиите, политическите именно, ето, 20 години минаха, вероятно и ченгесариата се развива. Да предположим, че в ГЕРБ има страшно много ченгета, но такива, които са прозападно настроени, антируски и дори, да предположим, са с някакви що-годе десни ценности. Е в тази ситуация трябва ли да не се възползваме от тия особени ченгета, или трябва да ги отблъскваме и настройваме и тях против нас? Мен ми се струва, че е нужна известна деликатност към човешките същества, пък били и те ченгета: щом искат да са проевропейски и десни, нека да им дадем шанса да покажат що са, дали искрено го искат, или лъжат, или са с определена задача.

Доктринерството и сектантството никому нищо добро не са донесли; изолационализмът в политиката е гибелен. Това са прости неща: иска се пределна гъвкавост в тази нелека ситуация, при запазване на ценностите, само с тях не трябва да се прави компромис. ГЕРБ не са изявени практически като партия, нека да покажат що са, но нека да не ги настройваме априори срещу тредиционната десница, както стана това навремето с царските хора. Аз също съм за принципите, но се питам доколко принципите ни работят и носят полза, и то не полза за тоя или оня, ами за страната. Принципи, които не носят добро за страната, които не са ефективни, които вредят, трябва без съжаления да се отхвърлят. Ето защо аз скланям към това: не да се обединяваме с ГЕРБ, не да се обичаме или каквото било там, не, а политическо единодействие за решаването на няколко насъщни, на някои назрели проблеми за страната, именно катурване на корумпираното правителство и започване на битка за запазване на европейската насока в развитието на страната. За тия цели допускам, че единодействието с ГЕРБ не е непростим грях. А ти лично запитал ли си се какво бъдеще за България се очертава ако десните, именно ДСБ най-вече, отблъскват всяка подадена ръка, останат сами и даже влязат в Парламента догодина, ама само те и то с 15-20 депутата, а всичко останало сме го изпуснали и отблъснали, т.е. допуснали сме да се обединят ГЕРБ и БСП! Ето това ще е непростима грешка: за да се предпази ГЕРБ от съюз с БСП, трябва да го използваме, щом декларира и прозападна политика.

Абе въпросите са сложни, не отричам, но не трябва да се прибързва и да се правят фундаментални изводи за "грехопадение", както прави твоят любимец Н.Михайлов. А иначе дискусия с него бих провел, но той сега е крайно зает да дефилира из олигархичните медии, много им пасна с позицията си срещу Костов, така че къде ти да се занимава той с дребна риба като мен?!