Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 1 септември 2008 г.

Нужни са само няколко дни демонстрации и с правителството на Станишев е свършено

Получих ново писмо от нашия сънародник, българският англичанин - или английският българин - Михаил, Майкъл. Много е интересно как той вижда ситуацията у нас оттам. А също така е добре тукашните българи да се поучат поне малко на гражданско чувство и ангажираност от този наш приятел. За ония, които не си спомнят кой е Майкъл, ще кажа, че той е българин, роден тук, в страната, ала е заминал със семейството си в Англия когато е бил съвсем малък. Сега вече е зряла личност, а най-удивителното е, че има и развито българско и гражданско самосъзнание. Нашият Михаил е истински европеец, каквито трябва и ние рано или късно да ставаме. Ето какво пише този удивителен човек в писмото си:

Скъпи Ангел,

Пиша за да те поздравя относно твоята нова "ТВ Свободна България" и да ти пожелая много късмет с нея!!! Аз пътувах няколко седмици и чак днес влязох в сайта й за първи път. Както винаги коментарът ти е първо качество и се надявам повече хора като теб, да допринесат за нейната програма.

Нека "ТВ Свободна България" не само да информира българите, живеещи в чужбина (като мен) за случващото се в нашата родина, но дано дори и да показва по някакъв начин на живеещите в България, че бъдещето на страната е в техните ръце, и то по начин, какъвто не е съществувал досега в историята!!!

Надявам се българите да осъзнаят, че ако искат да се отърват от това правителство (и социологическите проучвания поразително показват, че го искат) те трябва да действат. Европейската комисия вече е свършила по-голямата част от работата като написа доклад, който доказва, че групи, свързани с правителството, крадат европейски пари. Сега всичко, което е необходимо, са няколко дни масови демонстрации през есента (толкова ли много се иска?) и с правителството на Станишев е свършено.

Желая българският народ да разбере, че язвителният доклад, издаден от ЕК през юли, е бил събуждащ вик, насочен към народа, а не към правителството на Станишев.

Европейската комисия знае много добре, че това правителство е неспособно на промяна. Как може правителство, натъпкано догоре с бивши агенти на Държавна сигурност, и включващо бившата Българска комунистическа партия в коалиция с г-н Ахмед Доган да е друго освен корумпирано и некомпетентно?!

Но се боя, че няма да има безплатни кебабчета и бира на демонстрациите през есента - както има на митингите на БСП! Надявам се този пропуск да не се окаже фатален. :-)

Най-добри пожелания: Михаил

Това е писмото на Майкъл. Едва сега го намерих, за което го моля да ме извини. Смятам да не му отговарям специално, нека моите коментари в блога да са мой отговор до него. Наистина съм потънал до гуша с работа по новата си книга, именно курса по философия, която, впрочем, днес решавам да има заглавието ИДЕЯТА ЗА ЧОВЕКА. Как ви се струва едно такова заглавие, впрочем, как ви звучи?

5 коментара:

Анонимен каза...

Европейската комисия знае много добре, че това правителство е неспособно на промяна. Как може правителство, натъпкано догоре с бивши агенти на Държавна сигурност, и включващо бившата Българска комунистическа партия в коалиция с г-н Ахмед Доган да е друго освен корумпирано и некомпетентно?!
И какво да правят нормалните хора?

Dobrta

Анонимен каза...

Angel,
Merci che mi publikouva pismoto.
Vuv komentar sled pismoto mi chetatel pita kakvo da pravi normalniat chovek vuv tazi teshka poleticheska sitoatzia. Otgovorat spored men: da se evi na massovi protesti! Kato vuv 1997 godina. Protesti vuv seki goliam Bulgarski grad. Pak polititzite da gi e strah ot grajdanite. Neka pak da plavne Naronoto Subvranie. I tozi put da ima pozar vuv Prezidenstvoto i Ministerskiet Suvet!! Ne znam kak Bulgarski narod moje da tarpi banditi cato Stanishev, Paravanov, Saxe-coborgotski, i Dogan tolkova vreme? Budeshteto na Bulgaria e vuv ratzete na normalnite chovek cato nikoga predi!!
Michael/Mihail ot London

Ангел Грънчаров каза...

Превеждам коментара на Майкъл на кирилица:

Ангел, мерси че ми публикува писмото.

В коментар след писмото ми читател пита какво да прави нормалният човек в тази тежка политическа ситуация. Отговорът според мен: да се яви на масови протести! Като в 1997 година. Протести във всеки голям български град. Пак политиците да ги е страх от гражданите. Нека пак да пламне Народното Събрание. И този път да има пожар в Президенството и Министерския Съвет!! Не знам как българският народ може да търпи бандити като Станишев, Първанов, Сакс-Кобурготски и Доган толкова време? Бъдещето на България е в ръцете на нормалните хора като никога преди!!

Michael/Михаил от Лондон

Ангел Грънчаров каза...

Майкъл, съгласен съм изцяло с твоето разбиране: искат се масови и яростни протести, та разпасалите се управници да се разтреперат здраво от страх. Напълно споделям позицията ти! И ще се мъча да допринасям за това радикализиране на настроенията, което е единствен начин за спасяването на честта ни като нация...

Анонимен каза...

Комунягите властта не я пускат лесно! А на протестите има повече полицаи отколкото стачкуващи. В случай, че се съберем много хора пак ще има приказки от рода на "Май е време да викнем танковете", както каза един гад през 1997...