Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 23 октомври 2008 г.

Гърците тия дни стачкуват масово понеже смятат, че били... бедни, а ний си кротуваме, щото сме си добре!

Четохте ли доклада на ОЛАФ за измамите в България? Едва ли сте го чели. Аз също не го бях чел до днес, знаех само туй-онуй от медиите. Но го прочетох и научих доста и то крайно показателни факти, които е добре да се знаят от повечко хора.

Та прочетете го де, ако още не сте го чели, четивото е крайно любопитно, струва си да се прочете. За пет-десет минутки ще го прегледате. Можете да запълните този свой пропуск в информираността си като отидете на това място. На мен ми се струва, че българинът, масовият ошашашавен от манипулации човек-нашенец не протестира по повод на това, че ЕК ни глоби с близо 1 200 000 000 евро (!) просто защото не е чел доклада на ОЛАФ, заради който бяха спрени парите по съответните европейски фондове. Надявам се повечето ако разлистят доклада поне да се позамислят.

И да рипнат та да поискат сметката на същите тия крадливи навлеци, заради които все още сме си най-бедни и унизени в Европа, понеже сме ги оставили да си разиграват коня както си искат. Поради което вече се покрихме със срам заради неспособността си даже и да се възмущаваме като хората.

Апропо, а гърците тия дни масово стачкуват, понеже смятат, че били... бедни. Халал да им е! Ний пък сме си добре и явно точно по тази причина си кротуваме така идилично.

А все пак как ще си плащаме парното? - ето това е дълбоко спотаеният възглас на масовия простодушен нашенец, който обаче гледа да се спасява както винаги поединично: било с добре угоеното прасе в кочината, което така радва сърцето и го изпълва със сладостни предчувствия, било с нещо друго, все така апетитно, и прочие, и прочие...

Спирам де, спирам веднага, за да не излезе, че съм станал "завистлив българомразец"...

(Забележка: усмихнатият така щастливо на снимката Станишевич ви се смее на вас, и явно неимоверно се радва на акъла ви!)


Вижте и чуйте и най-новото в моя видеоблог HUMANUS. Технологичният прогрес трябва да се насърчава!

4 коментара:

Анонимен каза...

Eto tova im kazvah na moqta roda kogato napusnah Bg. predi 19 godini v tazi strana nqma upraviq poneje horata ne iskat.za tova bqgaite kato men , no te ne me poslushaha i !

Анонимен каза...

Ами докато гърците са измисляли демокрацията, ние сме попръдвали върху конско месо и после сме го яли.
Разлика в класите.

Анонимен каза...

Ami az otdavna ti kazah che bulgarite ne sa s evropejski, a tjurkski mantalitet, a ti pak - EU, Vienna, eh nadezhdi...

Vizh che ne reagirat vuobshte kakto Europe ili USA na OLAF i na vsichko drugo.

Ne nadcenjavaj turchina Emin - toj e pros seljandur i se samoubi sam poradi oburkvane v motivacionnite otpravni tochki na misleneto si, izgradeno po model 14 vek... Tehnicheska greshka, neshto kat turski burzovar, izgorjal sled 2-sedmichna upotreba...

I az kato choveka v komentara zatova imenno izbjagah ot tova izostanalo i zlo polutursko-tatarsko pleme, naricha6to se BULGARI, chak v America i ne suzhaljavam ponezhe vidjah s ochite si che bjah prav v ocenkata si za BG i ostanalija svjat...

A. / Sega i ti AIG veche pokazvash REALNO zapadno mislene! Congratulations.

Анонимен каза...

Да не би съвременна Гърция да е еталон за демокрация? Нищо подобно. Първо съвременните гърци няма нищо общо с древните гърци, това е една славяно-албано-турска смесица. Второ древногръцката демокрация е един мимолетен епизод в историята без пряка връзка с модерните демокрации.

Не е ясно какво точно са правели българите по време на Атинската демокрация, но същото важи и за другите съвременни големи демократични народи. Факт е обаче, че българите са имали държава и култура много преди напр. скандинавците, които днес се сочат за принер за демокрация. Те съвсем доскоро са били чудовищни варвари и простаци (и си остават едни пропаднали алкохолици). Подобни исторически аргументи обаче не водят до нищо. Въпросът е другаде, а именно дали причините за неуспеха на демокрацията в Б-я след 1989 са само вътрешни. Аз категорични твърдя, че НЕ! Основният проблем на Б-я и след 1989 е нечовешки силното руско влияние. Ако си имахме работа с българска мафия, отдвна и с лекота да сме се разправили с нея. Но проблемът е, че тя черпи сили, сокове и увереност от Москва, която стои твърдо зад нея. А силното руско влияние се дължи на особените геополитически интереси на Русия на Балканите. Това е 80% от обяснението, останалите 20% може и да се дължат на вътрешни фактори и "националния характер" на българите, каквото и точно да означава това понятие.