Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 25 октомври 2008 г.

Моето разбиране относно плачевната ситуация в българската наука

Г-н Николай Слатински, бивш депутат и бивш съветник на президента Гоце Първанов, сега е университетски преподавател и блогър. Попаднах на блога му преди време, зачетох се, намерих интересни факти и мисли. Днес гледам е написал статия за науката, нарича се Наука ли? Та това е много просто! (А всъщност не е никак просто...). В тези връзка рекох да му дам възможност да се запознае какво аз съм писал по същата тема, интересна ми е реакцията му. По тази причина написах следния кратичък коментар с линкове към мои по-раншни статии:

Г-н Слатински, поставяте по оригинален и евристичен начин някои големи проблеми на българската наука, по-скоро на анализа на плачевната ситуация, в която тя се намира от години. И аз съм мислил и писал по тия теми, та ето ви няколко връзки, чрез които, ако Ви е интересно, можете да се запознаете и с моето разбиране. Това ще облекчи и читателите на Вашия блог, който са се зантригували от поставения от Вас проблем. Ето и самите линкове:
Първоизворът на абсурдите в българската наука

Защо не станах "учен" и как не защитих дисертацията си

ФИЛОСОФСКИ НЕНАУЧЕН МАНИФЕСТ

Що е “духовна безпътица” и има ли изход от нея?

Надявам се, че не възразявате, че вместо наново да представям разбирането си, Ви посочих места в интернет, където съм писал по същите проблеми преди време. Някои наричат това "спам", други като мен си мислят, че е нормална практика в интернет.

Желая Ви здраве и успехи!


Вижте и чуйте и най-новото в моя видеоблог HUMANUS. Технологичният прогрес трябва да се насърчава!

2 коментара:

Анонимен каза...

Грънчаров, само едно ми кажи - диалектическият материализъм и емпериокритицизъм наука ли е?

Ангел Грънчаров каза...

Не, псевдонаука е, а иначе си е чиста политика, нищо не е, боклук е...