Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 1 ноември 2008 г.

За призванието и участта на стойностните десни политици

На фона на последните толкова тъпи гафове-изцепки на Бойко Борисов - много се писа и ще се пише за тях, например вече убедително писаха за това Иван Бедров, Радан Кънев, Пламен Даракчиев, Жоро и Първан, В.Марковски и др., с чиито възражения съм напълно съгласен - искам да поставя темата за образа на автентичния десен политик, за отликата му от левите и популистките шмекери, за моралното превъзходство и за ония смели рационални политически действия, които го отличават по коренен начин от угодническото поведение на мафиотизираната политическа гнус, управляваща ни сега и в предишния мандат.

Това е важна тема с оглед на опитите за фалшификация и за пробутването на най-различни и куриозни ментета вместо ония същински десни политици, които единствени могат да изведат страната от тресавището. От блатото, в което сме набутани отново. Десни политици, които вече са показали, че могат да работят упорито за същностните и коренни интереси на страната и нацията.

В тази връзка в блога ми тия дни протече интересна дискусия, от която подбрах най-важното, имащо по-значим смисъл. И което публикувам сега отделно, та да може да му се обърне подобаващо внимание. Това са мисли на сериозни читатели-коментатори, идващи в блога, чието мнение особено високо ценя. И на които им благодаря за участието в тия плодотворни дискусии. Разбира се, и тази дискусия протече на фона на абсурдните усилия на една "антикостовистка латерна", която, подобно на кречетало, от месеци наред бълва все едни и същи изтъркани клишета. Които явно е научила и цитира дословно от любимия си вестник "ТруП". Но както и да е, ето какво пишат сериозните коментатори, разсъждаващи по толкова сложната, но изключително важна тема; представям ги последователно, без да обозначавам кой какво точно е казал, понеже е важна същината на твърденията; а пък, от друга страна, повечето от авторите им са анонимни:

Аз бях решил да го поиронизирам малко този псевдокостовист, затова писах, че е наивен апологет на Костов. В действителност от упорито-глупавите му писания струи нечовешка злоба към Иван Йорданов, което, впрочем, както многократно е отбелязвано, е добре. В момента, в който комунистите обикнат Костов или спрат да се занимават с него, трябва да приемем, че нещо не е в ред. Самият "вожд и учител на българския народ др. Георги Димитров" навремето е казал, че нещо трябва да си сбъркал, ако противникът те хвали.

Както казва самият Командир: "Атаките на нашите политически противници трябва да ни радват, защото показват, че сме на прав път" (дори когато противниците, както в този случай, крайно неумело се представят за "свои" и "десни" - най-новият примитивен трик на КГБ... хахахаха.)

Но истината е, че и Маргарет Тачър, и Роналд Рейгън бяха и са обект обект на неистова омраза от страна на левите в техните собствени страни и по цял свят. Хубаво е, че простите хорица в Англия и Америка навремето не се подведоха по пропагандата на левите интелектуалци и гласуваха упорито за тях, давайки им по този начин възможност наистина да оправят Англия и САЩ.

Не ми се мисли и какво пишеше, респ. е писала, защото не съм бил пряк свидетел, лявата германска преса и левите немски журналисти, които са 80% от всички тамошни журналисти, за Аденауер - в какъв застой е Германия при него, колко елементарно с беден речник се изразявал, колко скучен и ретрограден бил и пр. Но немците за щастие упорито гласуваха за него, та за 14 години извади Германия от разрухата. Както в Германия след войната канцлер беше Аденауер, Аденауер и Аденауер, така и в България премиер трябваше да бъде Костов, Костов, Костов. А не Попов, Беров, Виденов, Сакскобургмафиотски, Станишев и кой ли не, всеки ден някой нов. Так не става.

Да не говорим колко мразен и осмиван беше Хелмут Кол от медиите и "изтънчените" леви интелектуалци. Но въпреки тях беше канцлер 16 години.

А и сега левите, т.е. почти всички медии в САЩ безобразничат, като агитират съвсем открито за Обама.

Такава е съдбата на стойностните десни политици. Светът е такъв, какъвто е и хората са такива, каквито са. Но както е казал Данте: върви по своя път и остави хората да говорят!

Това са бегли импресии и разхвърляни мисли във възхвала на десните политици. Да оставим за момент България, Костов и пр. и провинциалната психика, има и други страни на света. Така например мразеният особено от източногерманците Хелмут Кол заради това, че им развали комунистическия рахатлък и когото интелектуалците и журналистите денонощно осмиваха, трябваше 1998 пак да е канцлер, а не купеният от Москва Шрьодер. Ето какво постигнаха левите: продадоха Германия на Русия!

Вили Бранд наистина ли не е знаел, че Гийом е шпионин на ЩАЗИ? Ау, каква изненада, когато го разкриваха?! Ами той човечецът въобще не е подозирал, че шефът на кабинета му е агент на Маркус Волф!

Между другото в Германия след 1989 г. приватизацията мина по-кърваво от където и да било другаде, защото шефът на Агенцията за приватизация беше застрелян, а убийството до днес не е разкрито.

А спомня ли си някой днес още за Артър Скаргил? Да, имаше такъв "лидер". През 1984/85 комунистическите медии ни надуваха непрекъснато главите с него. Той водеше стачката на миньорите срещу М. Тачър и беше велик герой, както сега вече знаем, тайно подпомаган от Кремъл. Само че кой знае защо си мисля, че Тачър има осигурено място в историята, а Скаргил ще е максимум бележка под линията.

Или пък глупакът Сапатеро, дето бърза да изтегли войските си от Ирак и сега подсмърча, защото Испания не е призната за велика сила и не я пускат в Г8. А Америка се оправя в Ирак и без Испания. Това са левите! Ама десните в Испания били прикрити фалангисти. Е, и какво дори да е така? Добре че Франко победи в гражданската война напук на всички леви интелектуалци, дето до днес въздишат по "романтиката" на онези времена.

А пък колко осмиван беше и е Джордж Буш (всъщност и Рейгън) заради "ниския си интелект"! Да, ама ниският интелект влезе в Ирак и всички тръбят, че това било огромна грешка. Само че исторически това може да се окаже едно от най-правилните решения, въпреки временните трудности. На Буш не може да се отрече верна политическа интуиция. Но левите винаги ще се възхищават на фантазьори и "хуманисти" като Картър или псевдохаризматици като Клинтън или сега Обама. Холивудските кретени също всички са за Обама, как биха могли да са за един такъв "скучен" човек като Маккейн?!

Изключително злобните нападки (по повод и без повод) срещу Иван Костов и то сега, когато той нито управлява, нито има рейтинг, отмахва всички съмнения, които съм имал, че наистина той е човекът, който стряска и плаши нечистите съвести в днешна България. Злобните нападки - това е защитната реакция на застрашените и уплашените. В техните мръсни изрази и думи се чете отчаянието на хора, чийто бит и морал са същите - каквито са думите и изразите им. И поради тези причини на мен ми действат освежаващо. Техният инстинктивен ужас, защотото тази злоба е именно ужас, може нагледно да се види в очите от последните снимки на Доган.

Въпреки всичко не бих сложил знак на равенство между демократите и комунистите. Имам чувството, че българите или поне демократичната част от тях имат някакви максималистични очаквания от политиката. Ама вие какво искате, някакви свръхчовеци или богове да управляват? Слезте на земята. Във властта са винаги само хора, а не богове или абсолютната истина. Идеални политици няма дори в най-демократичните страни, камо ли в посткомунистическите общества.

Но в България имаше едно напълно приемливо правителство на СДС-ОДС 1997-2001 (и преди това 1991-1992), което при всичките му кусури рязко се отличава от всички други правителства след 1989. Ето защо сегашното корумпирано и некадърно правителство не е безалтернативно, както се опитва да ни внуши олигархо-комунистическата пропаганда.

(Забележка: авторите на тия великолепни анализи, които коментират в блога ми засега анонимно, ако започнат да се подписват под своите коментари, нищо не пречи да им ги публикувам и като техни авторски статии. Имах досега такива случаи: Ружка Братанова, Владимир Янакиев, даже по едно време моят съименник Елтимир и неколцина други публикуваха в блога ми не просто отделни статии, а цели поредици. А след това си основаха свои блогове. Затова приканвам тия хора, ако желаят, да сътрудничат със свои публикации в този блог.)


Вижте и чуйте и най-новото в моя видеоблог HUMANUS. Технологичният прогрес трябва да се насърчава!

8 коментара:

Анонимен каза...

Четете историята много избирателно, философе. Наистина Рейгън е голям политик, никой не му го отрича. Но нима не са големи политици левите Бил Клинтън, Франклин Рузвелт? Кой спря депресията и победи във Втората Световна Война - Рузвелт. Кой срина Югославия - Клинтън. Така, че е нелепо да казвате, че стойностни политици няма сред демократите. Бих искал също така да вметна, понеже казахте холивудските глупаци, хората ако харесват поне малко САЩ е заради хората на изкуството, а не заради фанатичната, расистска Ку-клукс-клан селящина, която пърди на юг. И която, за щастие, загуби Гражданската война, за да може сега да има демокрация по света. Апропо, понеже сте голям апологет на хомосексуалистите, не е зле да си направите справка какви са позициите на урода Маккейн и тъпата Пейлин именно по такива въпроси за свободата. В момента неоконсервативната сволоч, която стои зад Буш и Маккейн, е една талибанизирана, алчна орда, която осра американската икономика, вдигна цените на петрола с безмислената си война в Ирак и въстанови великоруските шовинисти като фактор на световната сцена. Ама е много по-лесно да мислиш в тъмносини идеологеми, излезли не дори от Костов, а от заместника му Веселин Методиев - той се изтъпани, че е за Маккейн и малоумната му заместничка.
Що се отнася до Англия, защо пропускате Тони Блеър? Ляв политик, по нищо не отстъпващ на днес мразената Тачър.
Свободата, нали свободата защитавате, Грънчаров? Тя не е във военните, не е в хората, които мразят хората.
Но вие сте мизантроп, също като Мангал Костов.
Затова си го и обичате.

Ангел Грънчаров каза...

Да, аз съм много лош човек, мизантроп и даже канибал :-) Такива като мен са за избиване. Пусто време, ех: да де бяхме сега в 1951 година, щяхте видите набързо сметката на такива като мене, ама не би... нищо не се знае де, путинова Русия набира сила, може пак да се върнат блажените комунистически времена...

Анонимен каза...

Ей, едно си баба знае, едно си баба бае. Русия, та Русия - кой вдигна петрола, за да се вдигне тоя урод на крака ве? Не беше демократ, във всеки случай. Ама беше много куул да заменим Саддам с още по-уродливите фундаменталисти, само и само да прилапаме петрола. Па това, че Россия ще се вдигне на крака, да му мислят съседите и.
Апропо, синът на Рейгън също подкрепи Обама. Сигурно и той е много тъп ляв интелектуалец...

Ангел Грънчаров каза...

Това наистина е изключително умно, моите поздравления: значи Америка е виновна за възхода на Путин, бравос, радващо е, че си се сетил за такъв възхитителен аргумент! Путин с целия си авторитаризъм и антидемократичност е "американско изобретение", бравос, по-умно нещо не бях срещал досега!

И да ти подскажа нещо: пусни слуха, че и духът на самия Рейгън от оня свят най-вероятно е подкрепил Барак Обама! Нищо чудно и духът на Чърчил да го подкрепя! Е, духът на Сталин че го подкрепя си се знае, нали така? Всички подкрепят Обама, всички обичат Обама, хайде да се прегърнем и да потанцуваме малко! :-)

Анонимен каза...

Потърси за Рон Рейгън и ще видиш сам кой подкрепя. А, че Путин е близък до Буш две мнения няма, едно време Храста го подкрепяше повече и от Шрьодер и гнусливо затваряше очички за престъпленията на нисичкия диктатор. Дори каза, че видял душата му.
Но разбира се, друго си е да подкрепяме хардкор консерватор, такъв, който е против всичко - от абортите и обратните до белите мечки.
Каквито са Маккейн и Пейлин.

Анонимен каза...

Костов, само Костов ше ги опраи!

Само Костов!!!

Анонимен каза...

Благодаря за публикуването на някои от моите скромни мисли отделно в блога, поласкан съм, както и за поканата за "разконспириране" и излизане от анонимност. Далеч съм от мисълта да се правя на тайнствен или интересен, просто не смятах моите постове за достойни да бъдат авторски материали и излизат под истинското ми име. При случай с удовлствие ще ви пратя подписани оригинални текстове за евентуално включване в блога.


Сърдечни поздрави и продължавайте с блога, много хубави и ценни материали. Показателно е, че освен примитивни антикостовистки излияния почти няма аргументирана критика. Но дори антикостовистките изблици са ценни. И то не само защото показват къде ги стяга чепикът другарите. А и защото би трябвало да ласкяат Вашето самолюбие. Да, да - в това няма нищо лошо. За всеки автор най-важното важно е работите му да се четат, да има реакция, та била тя дори крайно критична или пък глупава. Най-неприятното е мълчанието и безразличието на аудиторията и липсата на обратна връзка. Затова даже не си правете труда да триете тези критични постове.

Анонимко

Ангел Грънчаров каза...

Стоян, съвсем честно искам да ти кажа (мисля, че можем да си говорим на ти, както е обичайно за интернет), че анализите ти са стойностни, по тази причина ги публикувах. Ще се радвам когато напишеш нещо, да ми го даваш да го публикуваме тук.

Пък като един ден придобиеш тренинг с писането, сигурен съм, че ще си направиш свой блог, понеже имаш какво да кажеш на хората. Но до този момент за мен ще е чест да публикувам твои анализи тук...

Можеш да ми ги пращаш или тук като коментари, или пък на имейла ми, в блога (другия, видеоблога) в "контакти" има и имейл, и скайп.