Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 3 ноември 2008 г.

Дуел между тъпата комунистическа наглост и човешкото достойнство



Благодаря на Комитата за това видео, намерих го в неговия блог. Изключително поучителен диспут: младите, които не знаят какво е диктатура, които не са виждали страшното лице на комунизма, могат да го видят в това клипче. Нямам думи: ужасно е! А г-жа Валерия Новодворская е личността, която измива позора от лицето на съвременна путинистка Русия, в която комунистическата наглост триумфира, а пък народът е приведен в състояние на крайно затъпяване и на най-пошла аморалност. Русия е доста напред по пътя, на който искат да ни натикат и нашите олигарси. Които са близки побратими на путинистите и затова са и най-яростни русофили. Способни са ей-така, от вродена душевна подлост, да продадат България на Русия без да им трепне окото. Както е способен на това един Гоце Първанов примерно. Затова нека да видим какво ни чака ако не противодействаме с всички сили на гибелните тенденции. И ако не съумеем да си възвърнем демокрацията и свободата.

Вижте и чуйте и най-новото в моя видеоблог HUMANUS. Технологичният прогрес трябва да се насърчава!

3 коментара:

Анонимен каза...

Не се срамувам да си кажа името - Стоян и да кажа какъв съм . З а мене по интересен е отговора на въпроса как се управляват нации като Руската и българската. С демокрация от този тип като сегашната не става.

Ангел Грънчаров каза...

За руснаците - и то не всички, защото и сред тях, макар и малко, също има европейски и либерално мислещи, десни, консерватори и пр. - т.е. за мнозинството от руснаците, най-добрият начин на управление е самодържавието, абсолютната власт; разцветът на путинизма, преди това на комунизма, е потвърждение на това.

За българите също има такава склонност у огромни слоеве, но въпреки всичко ми се струва, че слоят на демократите, европейците и свободолюбивите е доста по-голям, поради това демокрацията ни, макар ущърбна, съществува, и още не е победена от авторитаризъм; но ако отслабим натиска си срещу олигархията, нищо чудно демокрацията ни съвсем да бъде прокудена...

Анонимен каза...

Прочетете интервюто на Борис Акунин с Ходорковски във в-к "Култура" от миналата седмица. Интересно е!