Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 3 ноември 2008 г.

Един шедьовър в блогосферата и една хубава идея във връзка с това

Става дума за КИРКОР И ГАРАБЕД ПИШАТ ПИСМО НА БОЙКО БОРИСОВ, автор е уважаваният мой съгражданин и известен журналист Евгени Тодоров. Чийто блог ви съветвам да посещавате, ако искате по-често да четете умни, духовити, интелигентни коментари - същинска рядкост в нашата блогосфера. Мислех да препечатам в блога си този негов изключително остроумен разказ под формата на писмо, ала нека да си се чете там, където се е родил - в блога на неговия автор.

Имам и една идея в тази връзка: защо не се направи така, че това писмо на Киркор и Гарабед да се връчи лично на бат ви Бойко Борисов (аз съм му набор и не мога да го наричам "бат"!). Ето, да речем, Иван Бедров, като го покани в предаването си - бат Бойко, както е известно, не отказва участие в нито едно предаване! - какво пречи да му прочете писмото, та да видим реакцията на самия Бойко Борисов? Страхотно ще бъде, нали?!

Мисля, че само по този начин можем малко по малко да отучим този наш политически мъж от глупостите, които чат-пат, пък дори и доста по-редовно, обилно ръси при своите набези и циркулации по телевизиите, радиата и вестниците. Щото, както ни се внушава, само той щял да ни управлява съвсем скоро, а пък нас - уж сме демокрация! - съвсем не ни питат искаме ли го, как го възприемаме, какво искаме от него и пр.

По тази причина ни остава само едно средство да му въздействаме по някакъв начин - ето, като директно в очите му кажем как може да се възприеме недомислицата, който си позволи да изтърси съвсем скоро. Та ако някой е в по-близки отношения с Иван Бедров или с друг блогър-журналист, който би имал директен контакт със самия бат ви Бойко, нека да подкрепи ако иска тази инициатива, да му въздейства, та да се случи това, което предложих по-горе. Именно писмото да бъде прочетено лично на бат ви Бойко, а пък ние, зрителите, да му се насладим на реакцията.

Аз лично не искам нито признание, нито "авторски хонорар" за това, че подхвърлям тази хубава идея :-) На мен ми стига удоволствието да видя как ще реагира бат ви Бойко като чуе този чудесен фейлетон по свой адрес. Понеже съм психолог и философ, задоволявам се, виждате, със съвсем малко...

Вижте и чуйте и най-новото в моя видеоблог HUMANUS. Технологичният прогрес трябва да се насърчава!

17 коментара:

Блог на Павел Николов, астрофилолог каза...

Благодаря за връзката. Ще следя този блог.

Анонимен каза...

Ама че тъпотии!

Анонимен каза...

Грънчаров, остави ти Бате ти Бойко, Коркор, Гарабет и Кирхегор. Остави ги сами да се оправят. Я по-добре ми кажи докога Българомразецът и Българоубиецът ще вилнее из нашите земи! Докога!!!

Знаеш за кой става въпрос, не се прави на "дръж ми шапката". За същия, дето хариза "Нефтохим" на болшевиките, за същия, дето укри милиардите на комунистическите бонзи. За същия, дето продължава да разцепва и унищожава дясното, в угода на господарите си от КГБ. За същия, дето излъга и ограби народа и го доведе до гладна смърт!

Докога!!!

Анонимен каза...

Ден след ден, и все по-ясно става, че инсталирането на Костов за премиер и лидер на СДС е било планирано и осъществено от ДС.

Ако лидер на СДС и след това премиер беше един нормален човек, антикомунист, той земята щеше да издере с нокти, но щеше да ОТВОРИ ДОСИЕТАТА!

Днес, когато досиетата не са отворени тогава, когато е трябвало, става ясно колко много ченгесари, престъпници и некадърници има в тая държава - и как те всички сега са реабилитирани и поставени на съответни постове. Вижте ПРАВИТЕЛСТВО, вижте СЪД, вижте ДАНС, вижте МВР, вижте ВСИЧКО!

Това е предварително изготвен и накрая осъществен план, в който основно участие взема драгалевският соцполитикономист, възхвалявал в дисертацията си съветската икономика като прогресивна, а буржоазната като упадъчна, а след 10.11.89 давал съвети на комунистите как да не загубят "доверието на народа"!

В този смисъл няма защо от соцполитикономиста да се търси отговорност. Соцполитикономистът си е свършил поставената му задача, и то с чест, и очевидно услугите му не са и останали неотчетени и нереимбурсирани.

Отговорност следва да се търси от цялата така наричала се синя общност! Която тогава съществуваше, а сега вече не съществува.

Сега съществуват неколцина зомбита-костовисти във форумите. И може би тук-там из София и другите големи градове се мяркат и някои други.

Но тези наивници скоро сами ще прозрат двойнствената същност и предателството на Костов. А ако не го сторят - ще потънат завинаги в пълно умопомрачение и дебилство.

Анонимен каза...

Здравейте приятели!

Ма тия горе само за Костов говорят! Ние в нашето село въобще не го споменаваме. А пък аз съм явен фен на Надка, заради прелестите й, а тия само Костов, та Костов.

Аман вече от Костов. Дайте нещо по-свежо!

Анонимен каза...

Любака от Перник пита Анонимника от 19,23: Какъв Ви е проблемът г-н Анонимник? Не виждате ли, че сега става дума за Бойко Борисов. Изкажете се за него, моля. Така ще облекчите малко страданията от иванкостовския си комплекс.

Анонимен каза...

Никаква отстъпка от костовизма, нито сант! Нито крачка назад!!!

На нашата сила Костов повери печалбите си, банките си,
и себе дори!

Костофф! Костофф!

Анонимен каза...

Има проблем, Любак, много сериозен проблем! Не го ли разбираш? За какво говорим тогава, щом толкова прости неща не можеш да разбереш!

Анонимен каза...

Виждам, тук се подвизават разни типични представители на костовизма, т.е. на мракобесието и тоталитаризма.

Каквато и да е идеологията на една партия, лидерът й трябва да бъде образец на политическо достойнство и личен морал - в съзвучие именно с идеологията на партията. А днес "идеологията" на ДСБ е ганьовско-просташката далавера.

За Костов е казано вече всичко.
А за това, колко е акълът на костовистите - защото за политическо достойнство и личен морал при тях е повече от нелепо да се говори, е достатъчно да се каже,
че такъв просто отсъства.

Анонимен каза...

Много интересно четиво:

"Споменаването на Гергов - Костов му даде БТВ, като преди това му позволи да завземе по-голямата част от рекламния пазар. СИК бяха спонсори на първата кампания на Петър Стоянов, а ВИС2 официалната групировка на СДС. Самоковеца спечели от картофи, пазен от управлението на Костов, а Младен Червеняков бе човека на БСП в редица приватизационни схеми, организирани съвместно с управляващите, тогава ОДС. Костов ЛИЧНО скри редица куки от ДС, а основните схеми със заменки и в земеделското министерство и в обшщинските съвети се родиха именно по негово време. към това ще прибавя само гигантската далавера с компенсаторките, направена целенасочено от правителството и довела до отлив на няколко стотин хиляди гласоподаватели. Да не забравяме приватизационния фонд "Св. София", който беше класическа финансова пирамида, организирана от Костов, Софиянски и цялото СДС. Това ако не е корупция, кое е...?"

Анонимен каза...

Любака от Перник. Междувременно прочетох фейлетона на Евгени Тодоров и въпреки голямото ми уважение към Ангел Грънчаров, не споделям неговия възторг. Предимно по формата - звучи ми банално и старовремски. А по отношение на съдържанието - макар и безспорно - напоследък ме измъчват съмнения към всички, които с основание или без, нападат или още по-жестоко - иронизират Бойко Борисов. Защото мисля, кажете ми дали съм прав, по този начин те правят огромна услуга /обикновено такива ПР услуги струват много скъпо/ на управляващите и преди всичко на БСП.

Анонимен каза...

Любака от Перник. Всъщност радвам се, че темата се измества от безконечното злобеене по адрес на Иван Костов. Това е свежо. Защото според мен то е реакция на уплашени хора с нечисти съвести.

Ангел Грънчаров каза...

Аз лично смятам, че с Бойко Борисов традиционните десни трябва да осъществят единодействие и координация с оглед катурването от власт на сегашната управляваща олигархично-мафиотска хидра. Но въпреки тази главна цел смятам, че не трябва да се спестяват критиките към който и да било, в това число и към Б.Б., защото само на чиста основа може да се установят такива партньорски отношения между десните партии, които да породят доверие и да бъдат подкрепени от повече хора. Бойко Борисов в политиката е новак и често прави фалове, като му се показва къде и какво е объркал, може и да се научи повече да внимава. Ето защо критиката на Е.Тодоров не е злонамерена, а шеговита и добронамерена. А че Б.Б. направи гаф, това, естествено, се разбра от всички. Имам предвид изказванията му за възродителния процес. Не бива да се прощават такива гафове на никой политик, още по-малко че той щял да ни бъде потенциален съюзник. Истината трябва да стои над всичко...

Анонимен каза...

Любака от Перник към А.Г.
Може би такова отношение е по-правилно. И все пак, страхувам се от лесното повлияване на голяма категория избиратели. И понеже коментирахме фейлетон, спомням си една крилата фраза на М. Жванецки:
"Нека първо осигурим панталоните, пък после ще се борим да ги носят".
Разбира се, този въпрос не е безспорен.
Гледам и чета всичко от Ангел Грънчаров с интерес и удоволствие.

Николай Павлов каза...

Бойко не е нито десен, нито ляв, той е обикновено ченге. Колкото по-бързо го загреете, толкоз по-добре

Анонимен каза...

Първо...Гарабед пита,кога братята българи ще си спомнят Яворов.Или като ни е приела България,откъде сме бягали.Барем геноцид е немало.Сигур сме бягали от турска сватба с дарове или от кръщене?От рахат локум и помилване?Странно е,тези,що ни забраха и дом ни дариха,идейки от ада,да забравят бързо и лесно...Ако Европейска държава спаси и 5 души от етнос подложен на унищожение-ще напише томове в историята си.А България,тази която даде дом на всеки подгонен,малтретиран и унижаван и го крие/ше/ под крилото си-...мълчи!Страшно и грозно мълчи.
Статията е пошла като идея и отвратителна като подтекст и препратка.Обидна за арменците,сякаш нищо не сме оставили по тази земя,сякаш ние сме поробвали и клали...Имената се сменят,но Достойнство се не сменя.Поне този,комуто е останало.

Ангел Грънчаров каза...

Аз смятам, че никой априори не може да бъде "етикетьосван" някак си, а трябва да се даде шанс на всеки да покаже какъв е. По тази причина не приемам безапелационни левосектантски изказвания от рода на изказаното от Н.Павлов. Неговата позиция доказано е в полза на сега управляващата ни тройна коалиция, защото такива като него искат да ни убедят че няма и не може да има нейна алтернатива. Крайната псевдореволюционност на тия винаги праведни критици обслужва именно нашата комунистическо-ченгесаро-мафиотска олигархия...