Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 18 ноември 2008 г.

За всичко е виновна... световната криза!

Не зная дали и вие сте забелязали как изведнъж управляващите се хванаха като удавник за сламка за прословутата "световна криза", направо като мед им се лепят устата като почнаха непрестанно да повтарят: "Да, има известни трудности, но първопричина за това, за жалост, е световната криза!" и пр. Отначало глупаво отричаха, че кризата ще ни засегне, немало такава опасност, ала в един момент загряха, че кризата за тях е нещо като манна небесна и току-виж, ги спасила от всички провали: като едното нищо на нея ще успеят да пришият некадърността си, крадливостта си, злоупотребите и пр., с които ще остане в историята това опозорило ни като нация и пред целия свят бандитско правителство.

Те винаги са търсили начини на някой друг да прехвърлят отговорността за провалите и престъпленията си: досега, ако си спомняте, за всичко беше виновен... Иван Костов, сега обаче, понеже малко хора вече се хващат на тази лъжа, виновна за всичко е... световната криза. Леле, добре че се появи тази световна криза, тя се яви като по поръчка, иначе яката я бяха загазили нашите арогантни и безскрупулни управници, ама на, ето, провървя им им пак! Бравос, късмет имат тия бре, ето, сега, когато дойде време да берем всички плодове от калпавото им управление, се яви прословутата световна криза и ги отърва! И те веднага си измиха ръчичките, и отново, ни лук яли, ни лук мирисали, прочувствено почнаха да крещят: брях, да не се види, откъде се яви таз световна криза бре, така хубаво си живеехме, ала ето, взе че се яви тя, та ни развали рахатлъка! И, разбира се, всичко мигновено си пасна за техния калъп: от Америка се яви тази криза, пак тия проклети империалисти са виновни за всичко, пак те развалят прекрасния ни живот, дето ни уреди да го живеем "любимата партия", виждате ли, таварищи, къде е коварният враг?!

Та в тази връзка забелязахте ли как видимо се качи и подобри самочувствието на премиера Станишевич примерно: тъкмо властта му яката се беше заклатила, скандали, корупции, Европа го беше натиснала, престъпността и бандитите си господаруваха необезпокоявани, он, Станишката де, се беше свил като плъх, и изведнъж, о, небеса, се яви световната криза, и Станишевич си отдъхна, видимо се освежи! И сега вече не само той, не само цялото правителство, ами и верните проправителствени медии радостно завопиха: "Ах, тази пуста световна криза, как ни обърка новия всестранен възход, дето го бяхме подготвили! Брях, тц, тц, тц, лоша работа бре, тая Европа, дето има толкоз претенции към нас, видяхте ли каква криза ни донесе, а? Повече да не се правят на важни, щото ето, те са виновни, не ний! Айде де, претенции ще имат към властта ни, а ето, кризата кой ни я донесе: те!"

И така нататък, гответе се да слушате тази песен на всякакви гласове, на алтови, баритонови, на мецосопранови, скоро очаквам и цели хорове да я запеят, и кантати, и оратории за кризата прочувствено ще се пеят, и даже някоя и друга опера и оперетка ще спретнат набързо послушните партийно-другарски композитори. Та и те, горките, да се освежат с некой и друг лев, щото за тях наистина голема суша беше хванала: без световни кризи, в епохата, в която кризата си беше само нашенска, не можеха да пишат мащабни произведения за величието на партията, а пък за Костов, дето, знайно е, е виновен за всичко, някак си не върви да се пишат оратории. Ала слава, трижди слава, яви се световна криза, и пак ще потече там, където е текло, нема страшно вече!

Брей, тази криза дотам възторгна нашата родна, столетна и всенародна комуно-социалистическо-капиталистическа партия, че тя замечта на глас да ни управлява още един мандат. Понеже, знайно е, световната криза е виновна за провалите в сегашното й управление, вие пък да не си помислихте, че "Партията" е виновна?! Неее, нема такова нещо, знае се добре, че таз специално партия никогаш не греши, тя е права дори тогава, когато греши, щото го прави със смисъл и проницателност: ето, сега всички грешки и провали са били не защото тя е некадърна и безчестна, ами просто защото империалистите, чумата да ги тръшне дано, и европейците на първо място сред тях, тайничко са ни вредили, пречили са ни на възхода, ала ето сега световната криза доведе дотам да излезе наяве и да блесне подривната им и толкова коварна роля! А пък партията си остана чиста-чистеничка, като девственица, и невинно, по детски свежичко ни погледна в очите, и рече: "Ний се борихме за вашето, ама ето, видяхте, световната криза ни развали всички планове и мечти! Дайте ни още един мандатец, и ще ви оправим този път вече непременно!".

И в тази връзка другарите се ошефелиха дотам, че даже и клипчета с другаря Сергей взеха да правят в духа на "доброто старо време", а пък таварищ Дмитрич кара трамвай, сиреч, намекът е ясен: българският народец е трамваят! Вижте го този клип, и се възторгнете на ума, съвестта и честта на нашата епоха, каквато е безсзмъртната ни партия, пълна с герои като Дмитрич и Сергей! Възторгнете се на осанката, вижте как яко са яхнали "трамвая", и колко гордо стои самият Дмитрич на руля, дето го управлява като същински пич с левата ръка! Неам думи, класика! Тия са непоправими и надминаха тук самите себе се! Душа да ни е яка какво ни готвят тепърва тия безсрамни хубавци! Ама добре че дойде световната криза де, она всичко ке оправи, а пък партията пак цела-целеничка ще се спаси и като девственица ще рече: другари, направихме квото можахме, ала кризата, световната криза, другари, всичко развали! Ако искате, пак ще пробваме, дано нещата се оправят, дано тази пуста световна криза поутихне, ний пак ще ви управляваме най-успешно и най-отговорно!

И ето че народецът, свикнал на тия песни, се сепна, всичко му прозвуча някак си мило, родно, наше: ето, вчера гледам една гражданка я пита репортерката от БТВ, и тя, милата, изстена: абе тая световна криза откъде се взе бре, сега ето, требе да затягаме коланите, брей, тюх да не му се не види и кризата бре, лелеее, а как ни беше хубаво без нея доскоро?!". Естествено, никой не помни, че у нас първом, кризата изобщо не е спирала, което значи, че за нас кризата си е станала нещо като естествено състояние. И народът у нас ще се сепне и ще приеме за ужасна криза всяко поправяне на работите: нали видяхте как времето на енергичния премиер Костов, в което нещата потръгнаха, се смята у нас за най-лошата "криза", а пък изгъзиците на Симеонча, Догана и Станишевича се приеха за "възход", за блажени времена едва ли не!

Това е положението у нас, мили ми мислещи дами и господа! Дръжте се, кризата дойде, световната криза имам предвид, онази, нашата, не си е и отивала, ама сега двете кризи се смесиха, и всичко ще го отнесе, разбира се, световната криза. Душа да ни е яка, ама да не се оплакваме де, да не циврим, да не протестираме: в целио свет е така, таварищи, вий кво искате, туй е световна криза, не е шега работа, това да не ви е детска играчка бре?! Я ги гледай ти, ще ми се оплакват, навсекъде, по целио свет, е тежко, таварищи, дръжте се, туй е световна криза, я малко по-стегнато! Аман от лигльовци де!

Пък гледайте пак да гласувате за нас, щото тая световна криза всичко развали. Ама ний сме страшни и световната криза ще победим стига да ни изберете, и не се плашете повече, ще ви оправим този път като едното нищо! Айде, по здраве си вървете, и не роптайте много много. Ами се ориентирайте пак към червенката бюлетинка, вий си знаете де, а пък ний ще ви оправим най-сетне както си знаем, не се съмнявайте, можем го. А пък и идеалите и мечтите ни са все същите, така че нема лабаво!


Вижте и чуйте и най-новото в моя видеоблог HUMANUS. Технологичният прогрес трябва да се насърчава!

1 коментар:

Анонимен каза...

Грънчаров, нали искаше да дискутираш. Ами хайде тогава, отвори си блогчето за свободни коментари. Е, освен ако не искаш да дискутираш само със себе си. То май вече така стана...