Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 27 ноември 2008 г.

Кой е "Главният мозък" на безмозъчните ни управници?

Иван Бедров в своя блог в аналитичната си дописка Как се разлайват кучета е поставил някои интересни въпроси. Които ми дадоха повод и аз да задам някои други питания, та картинката да се закръгли. Ето какво рекох да напиша при Иван - разбира се, не Костов, ами Бедров! - но понеже стана дългичко и за да не нервирам хората, които много се възмущават от мен, го пускам този коментар тук, в моя блог. Иван там пише между другото следното:

... Европейската комисия безпрецедентно наказа страна член на ЕС. Няма осъдени, няма оставки, няма реформи. Няма и пари! Вместо да замълчат, управляващите наговориха куп глупости: "несправедливо", "двойни стандарти", "жертва"... Т.е. ние сме си ОК, ама ония европейци нещо не са в час?!?!?!?!

Главният мозък засече това уникално излагане и реши да разлае кучетата. В късния следобед Комисията по досиетата огласи сътрудниците на Държавна сигурност в ръководствата на БНТ от 1989 г. насам. Също в късния следобед премиерът Сергей Станишев отмени предварително обявената пресконференция в българското посолство в Берлин, където трябваше да коментира скандала с фондовете.

От членове на Комисията по досиетата знам, че резултатите от проверката за БНТ са били готови още преди седмица. Но пък бяха обявени точно днес - в късния следобед. Да, това сигурно е теория на конспирацията. Но тези съвпадения се оказват изненадващо услужливи към властта.

А кой тогава е Главният мозък, който може с еднаква сила да посъветва Станишев да отмени пресконференцията си и едновременно с това да посъветва ръководството на Комисията по досиетата да обяви агентите точно в този момент?


Значи, излиза - добавям аз, а не Иван, при това не Костов, ами Бедров! - фундаменталният въпрос, оказва се, е:

Кой е Главният мозък на безмозъчните ни управници?

По този най-първи въпрос ми се иска да поразсъждавам малко ако позволите.

Да, точно така, някой нареди при огласяването на безпрецендентните санкции на ЕК срещу страна-членка на ЕС:

1.) Три ченгета от ДС - Димитър Кеворкянов - Алберт Коритаров - Велизар Енчев да инсценират "ужасен скандал", вулгарно-просташка караница, от която очите на обикновения човечец да се отворят в изумление;

2.) Комисията по досиетата да излезе в най-сюблимния момент на скандала със спрените европейски пари с крайно пиперлийското съобщение за агентите на ДС в БНТ;

3.) И, както научавам сега, премиерът от Берлин лекичко да си замълчи, та да не смущава възхитата на народа от подвизите на смелите и самотвержени ченгета на ДС, които храбро, досущ като Матросов, се хвърлиха на амбразурата, та с телата си да защитят и дори, ако може, да спасят нашия премиер!

4.) И още нещо да добавя пък аз: великият мълчаливец Гоце Първанов най-услужливо да помънка по всички медии, като се опита с нелепици да тушира доколкото може грандиозния скандал със загубените окончателно европейски пари, и също, естествено, по своя си обичай, да си измие ръцете досущ като Пилата Понтийскаго.

Ерго, както Иван - не Костов, ами Бедров - правилно отбелязва, явно някой - или някакъв тайнствен център командва както Президента, така и Премиера, така и шефовете на Комисията по досиетата, така и, разбира се, всички останали така изпълнителни ченгета от ДС (Кеворкян, Коритаров, Енчев и пр., и т.н. знайни и незнайни герои на "мощния юмрук на Патията").

Възниква въпросът: Кой е тоз тайнствен, ала истински център на действителната власт у нас, в нашето "демократично" отечество? Кой център може да командва всички горепосочени институции, сътрудници, овластени лица и също доказани служители на ДС?

Аз мисля, че отговорът на този въпрос е ясен: Държавна сигурност се нарича този център!

И още нещо: щом като този истински център на действителната част у нас даже сега - в епохата, в която страната е член на Европейския съюз! - е толкова мощен, представете си колко по-мощен е бил във всичките предишни години, когато слагаше и сваляше президенти, премиери, "приватизираше", разпределяше власт и ресурси, убиваше и въздигаше, и пр., и т.н., и ала-бала.

Но аз, "конспираторът", дето от години говори за злотворната роля на ДС, и за това даже две книги е написал и издал, с които беше намразен от толкова много "трезвомислещи" хора, искам да задам още един крайно любопитен въпрос:

Щом като истински център на действителната власт у нас са не отговорните и овластени лица и институции, а някакви подмолно действащи структури на злотворната комунистическа ДС, а пък тази наша ДС винаги е била филиал не на някой друг, ами на руско-съветското КГБ, то тогава следователно кой все още командва и определя съдбините на европейска България?

Отговорът го оставям на вас, моите мили и усърдно мислещи и толкова онеправдани български съотечественици и страдалци-европейци, които доведоха нещата дотук. Понеже мнозина от вас са все така умни, та да казват в мнозинството си: "Абе кви са тия ненормалници, дето постоянно говорят за някаква митична ДС, за "дългата ръка на Кремъл" и пр., и пр. нелепи дивотии?! Кой разумен може да се вслушва в приказките им бре? Та това са ненормалници, болни умове, патологични антикомунисти и пр. бе, таварищи, не им вервайте, засрамете се бре!"

Та, мили ми дами и господа, кой тогава следователно е разпалвал такива настроения във всичките тия години, в които неколцина хора бяхме крайно обругани, изографисани като сатани и зли демони, а?!

Това са малка част от въпросите, на които е крайно наложително да си отговаряме. Въпреки че вече те са станали съвсем риторични въпроси. Въпроси, по които и хептен немислещите вече трябва да се прозрели отговорите.

Вечно неувяхващата и животворна съветско-руско-българска дружба ни е жизнено необходима, тя е като въздуха и слънцето за всяко живо същество.

Припомням този лозунг, понеже той именно, по моя преценка, е "идеалът-мечта", дето гори, скрит дълбоко в сърцата и на Дмитрич, и на Гоце Първанович, и на агентина Сава Доганович, и на таварищ Симеон Карточников (абе, я кажете, кой ли пък домъкна влечугото Симеон от Мадрид точно в 2001 година?!). И, разбира се, идеал на цялата онази неуморна комуноидна ченгесарска напаст, която още продължава да трови живота ни...

(Забележка: Изразът "безмозъчна власт", и самата дума "безмозъчен" я употребявам в този постинг за да увековеча кумира на нашите Президент и Премиер, именно безсмъртния техен вожд Владимир Илич Ленин. Понеже - да кажа за тия, дето не знаят - думата "безмозъчен" е любимата, най-често употребявана дума от техния идол, лежащ десетки години в Мавзолея. Който сам, имам предвид Ленинчо, както разбираме сега, през всичките си най-активни години е бил със съвсем изпит от сифириса си мозък...

Вижте и чуйте и най-новото в моя видеоблог HUMANUS. Технологичният прогрес трябва да се насърчава!

12 коментара:

Анонимен каза...

Добре, че е имало Държавна сигурност. С нея може да обясняваме всички поразии - лични и обществени. Тя е виновна за всичко. а заедно с КГБ и световните такива - финансовата криза например, атентатите в Индия.

Анонимен каза...

Грънчаров, само не разбрах защо те напсува твоя адаш от Ботевград, политзатворникът. Същият, който е лежал в затвора за антикомунизъм, докато ти по това време си изучавал партийната мисъл и слово, а твоят любим Вожд и Учител е бил на стаж в ЦК на КПСС.

Грънчаров, защо те напсува адашът ти? Дали не ти завижда, че си станал по-голям антикомунист и от него?

Анонимен каза...

Любака от Перник:
Наистина с досиетата се разлайват кучетата за отклоняване на вниманието от делата на някои"невинни" откъм ДС невръстни управляващи. И ние се хващаме много лесно, заради наглостта и нахалството на разкритите. А тяхната наглост и нахалство ми се виждат много естествени в страна, където самият президент-обединител и всесилният мандатоносител имат агентурни досиета в ДС на КГБ. Не съм ли прав?

Анонимен каза...

Чудесен коментар. Поставя пръста точно върху раната. Именно това е основният проблем – продължаващото задкулисно влияние на ДС в политиката.

Разбира се, че изваждането на досиетата на телевизионните журналисти например беше направено тъкмо в този момент, за да се отклони вниманието от скандалите с ЕС-парите. Предполагам, че в следващите дни ще има още опити за баламосване на хората с подобни елементарни, примитивни трикове.

От изключителна, пъвостепенна важност е връзката между ДС и КГБ, за която пишеш. ДС сама по себе би била безпомощна, ако не бяха руските й учители и господари. Тошо Пейков, дето сега е с НДСВ, е иначе прав, когато казва, че историята на Б-я след 1989 г. е историята на тайните служби, подчинени на „реформаторите” в БКП. Освен това той твърди: „Съществува непокътната и до днес (1996, годината на публикуването на книгата, но мисля, че и 2008 не е толкова различна) система за взаимодействие и обмен на информация между ДС и КГБ. Няма никакви технически проблеми пред външното разузнаване...нито пред разузнавателните и контраразузнавателните служби на МНО и МВР да работят и през 1995, както преди 1985, в непрекъсната връзка със съответните управления на реформирания КГБ.”

Но не само тези стари контакти между действащите тайни служби са важни, не по-малко съществени, дори ключови са продължаващите неформални контакти между „бившите” ченгета в Б-я на различни позиции в бизнеса, политиката, медиите и т.н. и руските им господари.

На друго място Пейков казва: „Във всички случаи българските контрагенти (на руснаците, т.е. българските групировки) са послушници и хрантутници на руснаците.”

В Полша братя Качински не случайно решиха да се борят със сивата мрежа от екскомунисти, посткомунисти и олигарси, наречена от тях „układ“, т.е. буквално „договор”, но тук в смисъла на „тайна уговорка”. И в Полша след 1989 г. корупцията и мафията процъфтяваха. И все пак те никога не достигнаха такива размери, както при посткомунистическото правителство на Лешек Милер 2001-2004 г. В резултат на това левите медии в Полша започнаха кампания срещу братята, обявявайки ги за неуравновесени, параноици, палячовци и какво ли не.

Бих добавил само, че не е правилно да се говори за „Главен мозък на безмозъчните”. Главният мозък в една столица в североизточна посока се мисли за мозък и велик, ама май не е. Той не е никакъв мозък, а само един ГАНГЛИОН, и досега не е измислил нищо, което да ни учуди и изненада. Ганглионът в КГБ има само това предимство: непокътната ДС-КГБ-мрежа в България от преди 1989 и почти незичерпаем финансов ресурс в Русия. Именно това му помага, а не някакви гениални ходове и сценарии. Ходовете и действията му са абсолютно предвидими, прозрачни и елементарни. Ако бяха толкова гениални, руснаците въобще нямаше да допуснат членството на Б-я в ЕС и НАТО. Така че Костов е прав, голямата битка е спечелена. Не помагат и никакви опити да се вземе реванш, като се превърне Б-я в троянски кон на Русия в ЕС, още повече че имаха глупостта да се разконспирират и да го кажат публично. За този грандиозен гаф на тов. Чижов КГБ и ГРУ би трябвало да процедират с него, както е описано в „Аквариума” на Суворов.

Така че усилията и в Б-я трябва да са насочени основно към разбиването на българския „договор” между посткомунистите, кадесарите, мафиотите и олигарсите.

Анонимен каза...

Приятелю, ти хубаво цитираш Тошо Пейков, ама забрави да кажеш какво е мнението му за Иван Костов, Муравей Радев, Асен Агов и подобни фалшиви "демократи". Я прочети по-внимателно "Записки по българските реформи"!

Въпросните "ДС-демократи", заедно с комунистите, а също и техните лакеи и слуги имат пряка и основна вина за провалените реформи, Повечето българи вече разбират това и не казват нито една добра дума за Костов и компания. Изключение правят корумпираните типове и ДС-агентите, а освен тях само шепа слабоинтелигентни и зомбирани лица, като ... хайде да не казвам като кого...

Анонимен каза...

добре де защо БЕЗМОЗЪЧНИ - как БЕЗМОЗЪЧЕН човек ще излъже толкова хора и ще натрупа толкова пари - хората са си много в час с нещата и си докарват добри пари - недейте ги обижда така

Анонимен каза...

Прочетох много внимателно. Принципно съм съгласна и понеже имам претенции да не съм безмозъчно образУ/Ование, взеха да ми напират разни въпроси. Например една другарка, беше казала, че власт без кръв не се дава. Ама не беше уточнила за политическа или за икономическа власт става въпрос. А и ние тогава бяхме демократично девствени, та не знаехме, че двете власти са взаимно заменяеми. Е, те дадоха политическата власт без кръв, но устроиха икономически Батак. Та на въпроса... Хайде ние девствените не сме знаели кой дърпа конците, радвахме се на "свободата", рипахме по площадите и инвестирахме надежди (аз лично по-лоша инвестиция никога не съм правила), ама демократичните президенти, министри, партии не знаеха ли, че ги използват като завесата на сцената? Нали имаха достъп до архивите! Значи са знаели. Вместо да се говори под сурдинка, защо никой не се изправи и не каза цялата истина ясно, точно и аргументирано? Започнаха и спряха. После падна мъглата. Аз искам да знам защо! Единственото обяснение, което ми идва на ум, е че хидрата държи всички за гушата. (Боже, как успява! На някои гушите им са долкова дебели и мазни, че да се чудиш.)

И друг въпрос ми боде и не намирам дори смислено обяснение, камо ли отговор. Мозъците от ЕС и НАТО не знаеха ли кой управлява България? Ако не са знаели, значи не са мозъци. Тогава язък ни за напъването да се напъхаме в два безмозъчни съюза. Но тезата ме съмнява. За НАТО не знам, но в ЕС със сигурност има здрав разум. Обаче пак възниква въпросът защо така широко си отвориха гащите и пуснаха вътре таралеж? Пък сега, олеле! Крадяла българската мафия. Ми ще краде, като я остават да си разиграва коня безнаказано толкова години... Защо да не краде? Журналистите били ченгета. Ами ще са! Като никой не ги измъкна от архивите, а ги оставяха да промиват мозъци и да си сеят зловонията. А ние слушахме, гледахме, "вярвахме" и накрая го ударихме на вътрешна емиграция. (Аз лично съм прокарала охраняема граница между входната врата на дома си и държавата, която ми прилича на развъдник за идиоти.) И като се огледаш, тази "държава" става само за напускане. Лошото е, че ни лепнаха петното на всички, та никъде не ни искат...

Поздрави на автора! Харесвам блога ти. Всеки ден удрям по една молитва за здраве на този, който е измислил блоговете. Четейки в Интернет се съхранявам от чалгаджийско-ченгеджийската смрад на телевизия, вестници и радио. И се радвам, че още има хора с мозък в България.

Петрова

Анонимен каза...

Политиците забодени на кол в центара на София ще е добро послание за самите тях и за новите политици в бъдеще-колкото и варварско да зву4и това е единственото решение за Бг. ,както и създаването на нова форма на упправление (не политиката!) съваршенно разли4на!
Амин

Анонимен каза...

Стига с тия конпирации!Мислите ли,че някой в държава като Русия с такива богатства и възможности ще се занимава с българските далаверки.Няма виновни освен нашия овчи манталитет и Байганьовски хитрини.Все някой ни е виновен на нас...още не може да се научим боклука в кофите да хвърляме...

Анонимен каза...

Господин Грънчаров, въпросът Ви наистина е много логичен, но отговорът е малко едностранчив според мене. Аз пък ще задам следния въпрос: ако допуснем, че дългата ръка на КГБ все още управлява България, нека да се поразровим в историята на КГБ като институция и да видим от какви хора се състои тя. Ако изследваме внимателно този въпрос, ще стигнем до извода, че от същите хора се състои ФБР, Ми-6 и най-вече МОСАД. Така че дългата ръка, която управлява нашите безмозъчни (в светлината на горенаписаното предпочитам да ги нарека "правещи се на безмозъчни") управляващи, не е свързана точно с Москва, а с нещо по-сериозно.

Unknown каза...

От всичко казано дотук (с което съм напълно съгласен и аз самият си ги мисля от години) единственият изход, който виждам за милата ни татковина е да се създаде истинско "гражданско общество" - нетърпимост към тази пошла действителност, в която ни вкарват комунистите и руските (съветските) ни "братя". За съжаление демократичното мислене тъкмо е покълнало в нас и ще му трябват години (десетилетия) да порасне и да се разлисти (ако не бъде изкоренено междувременно).

Анонимен каза...

Syglasen sym s vsichko kazano , no edva li nqkogo go interesuva ili ma znachenie...Az otdavna ne se iznenadvam ot deistviqta na upravlqvashtite, otdavna sa qsni tehnite celi i che naroda vyobshte ne gi interesuva....
No vsqka normalna dyrjava , dosega da beshe blokirana ot stachki...koeto e i edinstvenoto oryjie na horata sreshtu upravlqvashite....i sega povecheto hora shte kajat "Da, ama nie sme zaspal narod ..." tova dali e taka ili ne e ne mi se iska da sporq, no za mene stachki se organizirat ot sindikatite, a ne kakto si sedi chovek i vecherq i utre reshava da stachkuva i se okazva che sluchaino vsichki ostanali sa reshili taka...
Nqkoi da e chul neshto za organizirane na stacki ot sindikati???
Ne e razbira se....a zashto? Ami zashtoto im se plashta da si mylchat.
A vqrvam che politicite gubqt kontrol nad situaciqta edinstvano v takiva extremni situacii...v ostanaloto vreme nikoi ne moje da me ubedi che neshto e stanalo sluchaino, nqma takiva filmi, vsichko e palnirano