Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 25 ноември 2008 г.

Комунистът Чавез търпи тежки загуби на изборите във Венецуела

Ето какво чета за тези избори в един информационен сайт (Bulgarian Post):

Поддръжниците на президента Уго Чавез загубиха губернаторските места в най-гъсто населените провинции. Най-тежката загуба обаче е на столицата Каракас.

И по-долу нещо още по-важно:

Провинциите Миранда и Зулиа, заедно с Каракас избраха за губернатори хора, които се противопоставят на режима на Чавез. Анализатори коментират, че най-сериозното постижение в тези избори е, че демокрацията във Венецуела е все още жива.

Това са радващи новини за привържениците на демокрацията. Венецуелците не се предават, както, примерно, се предадоха руснаците - в Русия демокрацията сякаш отново за дълго е погребана. Във Венецуела обаче не се отказват от нея: след като загуби референдума, комунистът Чавез сега получава втори тежък удар.

Ще каже някой: какво се радваш, какво ни засяга нас това, което става в другото полукълбо, някъде в края на света? Засяга ни, и ще ви кажа защо.

Чавез е пръв приятел с авториталиста Путин, душителят на руската демокрация, и е близък приятел на диктатора Кастро. Друг пръв приятел на авторитариста Путин е нашият пишман демократичен президент Гоце Първанов. Те са даже още по-близки, понеже и двамата са служители на една и съща терористична организация: КГБ с филиал нашата ДС, в която Гоце е най-изпълнителен и примерен боен другар.

Сега чатнахте ли какво ни засягат изборите във Венецуела? Приятелят на приятеля на нашия президент Гоце Първанов губи избори, което е радващо за всички приятели на българската демокрация. Гоце сигурно сега доста страда: приятелят на неговия приятел Путин няма как да не е негов приятел. Той, Гоце де, имаше и други такива скъпи приятели, примерно "скъпият другар Милошевич". Сега му останаха още по-малко от "най-скъпите" му приятели, затова е толкова тъжен нашият европейски президент Гоце Първанов.

Апропо, този Гоце какво търсеше тия дни из Латинска Америка, доста близо покрай Венецуела мина, та да стигне чак до Патагония?! Дали пък не му се е искало да кацне и във Венецуела, та да помогне на тайния си приятел Чавез? Ала не е посмял, щото този проклет Европейски съюз, където ни натикаха българските демократи, крайно много пречи на изявите на тайните любови на нашия толкова влюбчив президент Гоце Първанов.

Ето защо дълбоки бразди и бръчки вече си личат по лицето и челото на Гоце Първанов. Това е от нереализирани, потиснати чувства. Той се представя от години за каквото не е, и е принуден от "терора на демокрацията" да крие най-съкровените си чувства. Тази е моята констатация на психолог.

Ето по тази причина аз предлагам като му изтече мандата като български президент, приятелят му Путин да го тури за главен пазач на Мавзолея на Ленин. Където да е в непосредствено общение с предмета на най-голямата си, на младежката си любов: да бъде до трупа на заседналия завинаги в сърцето му и толкова скъп Владимир Илич...

Вижте и чуйте и най-новото в моя видеоблог HUMANUS. Технологичният прогрес трябва да се насърчава!

7 коментара:

Анонимен каза...

Венецуелския народ е горд. Когато счете, че богаташите им се качват на главата, избраха социалиста да им дръпне юздите. После Уго се забрави и започна да мечтае за диктаторски режим - и пак му подрязаха крилата.
Но венецуелците са народ. А ние...

Анонимен каза...

Не съм сигурен дали трябва да коментирам статия, в която е сбъркано дори името на главния герой, но все пак да кажа, че когато една партия спечели 17 от 23 провинции е меко казано преувеличено да се говори за загуба. Това ми прилича на бодрата декларация на СДС от 1995 г., когато обяви, че е една ли не е спечелил изборите за местна власт, при положение, че имаше 13 общински кмета от около 213 в страната, сред които тези на София, Пловдив и ... Синеморец.

Анонимен каза...

Господи, прости му на автора, че понятие си няма от Латинска Америка и явно не е в час със световната политика...Книжния товар, скъпи ти е малко...

Kaloyan Borisov каза...

защо ние по какво се различаваме от венецуелците?

Ангел Грънчаров каза...

Чавес или Чавез - доста е спорно как трябва да се пише, ако сте специалист по испански, дайте препоръка. Аз съм копирал текста, така че грешката не е моя. Смятам, че може и по двата начина, най-малкото не е фатално. Разбира се, щом сте фен на този малоумен и арогантен луд, явно ви е крайно неприятно написаното в статията. А че това е начало на залеза на Чавез, вече се разбира от всички, диктатурата във Венецуела, за ваша жалост, няма да прогресира... но поне се утешете, че в братска Русия има големи перспективи :-)

Анонимен каза...

Ангеле хабер си нямаш от политика. Разбрахме и какъв ти е багажа, разбрахме и каква ти е дребната седесарска душичка. Винаги сам се чудил на хора като теб. Ако си някоя реститутка, разбирам. Но щом си губиш времето да пишеш по форумите и ти си фукара като нас. Така аджеба защо толкова мразиш хората дето искат по добър живот за себе си и децата си по тамошните географски ширини. Те затова и си харесват Чавес.

smaragdus каза...

По-некомпетентен, фанатично-надъхан и просто малоумен коментар отдавна не бях чел. Това е проблемът при достъпа до медии на простолюдието, губиш ужасно много време докато бродиш между могилите от смет. Приятелски съвет към автора- да посъбере пари и да ги инвестира в образование и в терапия при психоаналитик.