Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 25 ноември 2008 г.

Най-новите смехории, родени от вдъхновението на неуморната стара блудница БСП

Иво Инджев отново е написал нещо страхотно! АНТИРЕКЛАМАТА НА ОТМИНАЛОТО БЪДЕЩЕ се казва. Непременно го прочетете, макар че този съвет явно съвсем не е необходим вече: добре зная, че всички читатели на този блог четат и неговия без подканяне.

Аз написах там ето тия думи, за да изразя емоцията си:

Класика! Невероятно точни попадения! Поздравления! Най-много ми харесаха ето тия наистина класически според мен фрази, имащи стойността на най-сполучливи, съвършени афоризми:

При тях времето е пари. У нас парите също са временно явление за повечето българи.

Празнотата обаче никога не пълнила въображението, хладилниците и портмонетата - тя може само "да пълни душите" на вярващите. А с тях, ще кажа отново, не може да се спори.

Да пазаруваш с левове в Америка беше трудно. Тук също.

... но и останалите изречения си ги бива! Цял ден тия умни мисли ще сгряват сърцето ми! За което благодаря!

А пък особено младите, ала и не само те, трябва да осмислят особено ето това:

С вярващи не споря. Те си имат канони. Просто няма смисъл. Така че с твърденията на Дядо (Гого), изречени „от телевизора”, че в България не е имало комунизъм (демек, тепърва ще видите вие истински концлагери, досега това си бяха детски ясли), няма да преговарям. Ще се съгласявам.

Акцентирам върху това, което е самата истина: да се спори е излишно, бетонните глави не възприемат. Но има и нещо друго: в наше време, когато искат да изкарат вилнеещия цели десетилетия комунизъм за едва ли не "невинен младенец", се налага всекидневно да се съпротивляваме на тази толкова брутална експанзия. Експанзията на този по същество пълзящ изроден комунизъм. Който се мъчи да се "героизира" сам, та да гепи душите и сърцата на младите, на наивните и особено на склонни към паразитиране и лумпенизиране млади.

Щото тия от нас, като мен или като Иво Инджев, дето сме живели комунизма, трудно могат да ни съблазнят. Съвсем даже не могат да ни съблазнят. Ние си знаем неговите "прелести", преситили сме им се даже. "Насладили" сме им се до насита.

И затова изпитваме към комунизма, дето го живяхме - нямало го, преставяте ли си, ние го живяхме, той беше ни хванал яко за гушата, ала го нямало: каква наглост!!! - само и единствено погнуса. Който е видял лицето му, никога няма да съжали за него. И весело ще танцува върху трупа му. Но кога ли, приятели, ще имаме тази велика радост?!

Вижте и чуйте и най-новото в моя видеоблог HUMANUS. Технологичният прогрес трябва да се насърчава!

5 коментара:

Анонимен каза...

Грънчароя, малко по малко хората осъзнават, че от Костов нищо добро не могат да чакат. Ето, виж какви коментари правят:

"Мина каза,че Иван Костов е виновен.Има резон.Защо на руснаците продаде НХК?Вкара вълк в кошарата.Нали СДС се бореше с комунизма?А го докара тук за вечни времена.Ще я купят и заграбят България парче по парче, ако вече това не е почти сторено."

Грънчаров, скоро всички ще разберат истината. Само ти не си я осъзнал още, но накрая и ти ще се просветлиш. Дано да е по-скоро!

А може би си наясно как стоят нещата, но си принуден от някого да продължаваш да мамиш. Страхуваш се от дългата ръка на господарите си! Дори и да е така - не губи надежда. Покай се и ще ти бъде простено. Откажи се от лъжливото учение и ще се възродиш. Ще получиш Небесната Подкрепа! Това е най-важното!

Анонимен каза...

Хубави мисли в блога, браво, но трябва да признаем, че комунистите са прави, когато твърдят, че комунизъм още не е имало. Ако се придържаме към тезите на Маркс и Енгелс, най-добре резюмирани от самите тях в „Манифеста на Комунистическата партия”, излиза, че - ЗА ЩАСТИЕ!!!– комунизмът никъде не е бил реализиран в съответствие с теоретическите постановки. Да се зачетем в Манифеста и да направим сравнението с действителността:

ПРЕМАХВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО! Дори и най-радикалните се изсилват против това позорно намерение на комунистите.
Върху какво почива сегашното, буржоазното семейство? Върху капитала, върху частния доход. Напълно развито то съществува само за буржоазията; но то намира своето допълнение в принудената безсемейственост на пролетариите и в публичната проституция.
Естествено, семейството на буржоата ще отпадне с отпадането на това негово допълнение, а и едното, и другото ще изчезнат с изчезването на капитала.

Но вие, комунистите, искате да въведете ОБЩНОСТ НА ЖЕНИТЕ – крещи ни в хор цялата буржоазия.
Буржоата вижда в своята жена само инструмент за производство. Той чува, че производствените инструменти трябва да се използват общо, и, естествено, не може да се отърве от мисълта, че и участта на жените ще бъде такава.
Той и не подозира, че се касае тъкмо за премахване на положението на жените само като инструменти за производство.
Впрочем, няма нищо по-смешно от високоморалния ужас на нашите буржоа от мнимата официална общност на жените у комунистите. Комунистите няма защо да въвеждат общността на жените, тя почти всякога е съществувала.

1. Експроприация на поземлената собственост и употреба на поземлената рента за покриване на държавните разходи.
2. Висок прогресивен данък.
3. Отмяна на правото на наследство.
4. Конфискация на собствеността на всички емигранти и бунтовници.
5. Централизация на кредита в ръцете на държавата чрез една национална банка с държавен капитал и изключителен монопол.
6. Централизация на целия транспорт в ръцете на държавата.
7. Увеличаване броя на националните фабрики, на средствата за производство, увеличаване и подобрение на обработваемите земи по общ план.
8. Задължителен труд за всички, създаване на индустриални армии, особено за земеделието.
9. Съединение на земеделието с индустрията, мерки за постепенно отстраняване на противоположността между града и селото.
10. Обществено и безплатно възпитание на всички деца. Премахване на фабричния труд за децата в сегашната му форма. Свързване на възпитанието с материалното производство и т.н.

Само при някои от тези точки имаше МНОГО ПЛАХИ ОПИТИ да се следват предписанията на Маркс и Енгелс, но повечето - за наша огромна радост и щастие – въобще не можаха да се осъществят. Така че твърдението, че комунизъм още не имало, си е направо тривиално.


Стоян

Анонимен каза...

Shastliva sam she otkrih tvoia site. Shastliva sam da razbera she v Bulgaria vse pak ima inteligentni hora. Veshe dori ne mi se patuva za Bg zaradi poshlostta tam. Vseki den sheta tvoja blog i tova mi dava sili i radost za denia. Prodaljavay vse taka i se pazi.Imam vapros, kade i zashto Ivan Kostov si malshi? Molia otgovori mi. S obish i gospod da te pazi, Dora

Ангел Грънчаров каза...

Здравейте, Дора, благодаря Ви за насърчението, то е много ценно за мен! Радвам се, че блогът ми ви е интересен и полезен. А относно това, което ме питате за Костов, вероятно в чужбина не стига информация, но той доста често се изказва, не си мълчи, говори както в парламента, така и по медиите (телевизионни канали и пр.), които го канят. Пази най-високо ниво (в интелектуално, морално и ценностно отношение) сред т.н. ни политически елит, поради което продължава да е най-ненавиждан, нали знаете как стоят нещата в това отношение у нас?!

Това, че в чужбина сте с впечатлението, че Костов мълчи, ми показва, че има смисъл да представям в блога си по-често неговите изяви, непременно ще го правя.

Всичко добро Ви желая!

Анонимен каза...

Драга Дора,

Г-н Грънчаров е много добре информиран относно Делата Костови, да се свети Името Му.

Но има и други мнения по въпроса...