Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 17 декември 2008 г.

Сензационна новина: през нощта на 16 срещу 17 дек. българският президент участвал в иманярски разкопки в Троя!!!

През нощта на 16 срещу 17 декември президентът Първанов е присъствал на незаконни археологически разкопки в Троя, на брега на Средиземно море. Иманярският набег на българския президент, който е близък с колекционера на антики Васил Божков (Черепа), не е предвиден в програмата, подготвена от турските домакини.

Според местни археолози, които подготвили терена и напътствали Първанов в разкопките, той изкопал задно копито от троянски кон. Изключителната реликва била законсервирана на място и тутакси отнесена от гардове на президента.

Божидар Димитров пък потвърди новината за троянското копито, изкопано от президента Първанов по време на иманярски набег. Според историка в археологическия поход на президента нямало нищо незаконно, тъй като подземният пласт на Троя, в който е копал Първанов, е изконно българска територия. Това се обуславя от факта, че тракийският цар Рез е воювал на страната на елините срещу троянците, за което е споменато в "Илиадата".

Димитров обаче се съмнява, че копитото е именно от троянския кон, който е бил дървен. Имало и версия, че за автентичност троянският кон бил снабден с истински копита, но тя не се поддържала еднозначно от научната общност, обобщи историкът.

(Източник на новината: ТУК. Новината беше допълнена с информацията за коментара на Б.Димитров, която ми беше предоставена от анонимен приятел на блога, комуто благодаря за приноса да се изясни истината по най-новите подвизи на така неуморния в гафовете си български президент.)

Вижте и чуйте и най-новото в моя видеоблог HUMANUS. Технологичният прогрес трябва да се насърчава!

Няма коментари: