Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 17 декември 2008 г.

Първанов: По-добре танковете... пардон... жандармерията да дойде

Чета и не вярвам на очите си: убиецът на кози (на лисици, глигани и вълци), а също и раздавач на ордени, пардон, Президентът на България, бил предложил... жандармерията да влезе в Студентския град! Не, няма лъжа, ето какво било благоволило да каже "негово височество Президентът на республиката":

Президентът поиска жандармерия да респектира външните хора в Студентския град, за да се гарантира сигурността там... засилено полицейско присъствие трябва да стресне гостите на квартала, които се занимават "с несвойствени дейности". Президентът поиска бързо и справедливо наказание за убийците на Стоян и обяви, че в случая откровено "прозира замисъл". Близките на момчето също се съмняват, че става дума за случайно убийство.

"Трябва да бъде засилен потенциалът на организациите, които контролират. Говорил съм с министъра на вътрешните работи Михаил Миков и той обеща да помогне. Дори трябва да се намери терен за строеж на ново РПУ", нареди държавният глава.


Боже мили, нима е възможно да е заявил всичко това?! Ако да, което е съвсем възможно, явно всякакъв коментар е излишен. Просто какво да каже човек на такива пълни простотии. Убий простака с мълчание, този принцип изглежда е последното, което ни остава в тия 3 години, в които Първанов всекидневно ще ни позори - и с думи, и с дела, и с бездействие даже!

Аз мога да кажа много неща относно психичното състояние на Президента, който напоследък говори и прави съвсем несвързани неща, но ще се въздържа. Ще кажа, че той постоянно демонстрира пълна неспособност да се справи с тежестите на мисията, която сме му възложили, което е достатъчно основание да му се иска оставката. Да беше полски стражар в Сирищник и да имаше психичното състояние, което има, можеше да го преглътнем, но това лице е Президент на България!

В годините на прехода България имаше двама леви президенти (ако се абстрахираме от обстоятелството, че Жельо Желев, независимо че ни беше пробутан като "наш", пак си беше пръв приятел на левите!), а именно Петър Младенов и Гоце Първанов. Първият остана в историята с думите си

По-добре танковете да дойдат!

и изричането на тия думи беше достатъчен повод да му се поиска оставката, което беше направено, а в резултат той загуби поста си. Сегашният наш "европоиден" президент си позволи да изрече по повод на ситуацията в Студенския град (!) следните знаменателни думи:

По-добре жандармерията да дойде!

което хем показва колко му е акъла (представя си, че толкова сложен социален проблем може да се реши с милиционерски средства!), хем пък демонстрира антидемократичния си нрав, недемократичните си склонности, а също и пълната си управленска и държавническа немощ.

Да, президентът на България, драги дами и господа, е прекалено жалък, смешен и поражда само тъга като го гледа човек как се мъчи да изглежда на нивото на положението си, а това съвсем не му се удава. По тази причина - той, разбира се, няма да се сети сам да си подаде оставка! - ние, гражданите, т.е. опозорените от неговите изцепки, сме длъжни всеки ден най-настойчиво да му искаме оставката.

Преди време, когато британската телевизия БиБиСи направи филм за тежкото положение, в което се намират сирачетата в България, президентът намери за уместно да каже, че този филм бил проява на "антибългарска кампания", провеждана от определени кръгове на Запада!!! После реши проблема като тръгна по домовете да гушка, да щипе по бузките горките дечица, и да демонстрира пред приятно жжужащите телевизионни камери колко състрадателно сърце има.

Мен лично ме е срам и гнус от това тъпо поведение на тоя, който сме турили на високия пост да бъде лицето на България! А вас, скъпи ми дами и господа български граждани, какви чувства ви обземат когато гледате как това лице се гърчи, та да скрие от вас че по най-крещящ начин е съвсем негоден за поста си?!

Вижте и чуйте и най-новото в моя видеоблог HUMANUS. Технологичният прогрес трябва да се насърчава!

10 коментара:

Анонимен каза...

Все повече се убеждавам, че Ренета Инжова беше права преди години, като каза: "Тази страна е обречена на комунизъм". Първанов не ни е паднал от небето, ние сме си го избрали, т.е. искали сме го по наш образ и подобие. Тъжно, но е така. Парадоксалното е, че само около 6% от хората, които го избраха (избрахме) заявяват, че искат да останат в България, а всички останали желаят да емигрират от страната на Първанов, Станишев, Пеко Таков, Мако Даков, Велчев, Живкова и с-ие. Народе ????

Анонимен каза...

http://bolgari.net/Студенти_освиркаха_лекция_на_Станишев__той_избяга_вбесен-n2-286.html

Анонимен каза...

Четете Робърт Пъргис, добри хора! Какво е казал той за интелектуалците, които са фенове на рушащите реда (вкл. откровените престъпници), и за откровените престъпници, които издевателстват и посягат на личните права и свободи на останалите, вкл. на същите тези интелектуалци (вярно, разсъжденията на този голям мислител са писани преди няколко десетилетия и се отнасят за тогавашните САЩ - незабавно може да ги "оборите" с този довод...). Докато престъпниците са силно ангажирани да се опазват и борят с териториалната охрана на съответния квартал (разбирай полицията в лицето на общоизвестните "квартални"), интелектуалците ги аплодират и може би дори им съдействат. Когато тази териториална охрана бъде оттеглена обаче, кварталът става едно обикновено гето, във властта на всякакви "несвойствени" и представляващи пряка физическа заплаха дейности, и интелектуалците тайно и полека, който където може, просто се изтеглят оттам. Въпрос на изразни средства - престъпността, вкл. варварската хулиганщина, разбира не от манифести и високи призиви, а от силово противодействие. НЯМА гето, извоювано от бандите с добра дума - това не го ае казал Пърсиг, а обикновеното състояние на нещата, и не ми излизайте с тезите, че няма събрана информация за всяко едно гето по света и че мирният протест на Ганди е катурнал британското владичество в Индия. Е, Студентски град от години е едно гето, или според вас не?! И нашенските мутри и скинари със сигурност не са британски губернатори и колониални офицери. Първанов има какви ли не други кусури и откровени престъпления, но в случая единствената му грешка е, че РПУ не е съоръжение на жандармерията, а на останалите служби на МВР.

Ангел Грънчаров каза...

Даже и да е така, даже и да се налага силово да се отвоюва от бандитите Студенският град - а след това и цяла България! - Първанов съвсем не е прав в настояването си, понеже го прави по откровени пиар-подбуди, както всъщност прави всичко напоследък. Понеже веднага възниква законният въпрос: щам като е знаел какво трябва да се направи защо е чакал толкова дълго време бандитите да си правят каквоно им скимне, и защо едва сега се провиква за намеса на жандармерията и полицията, след като цялата власт от години е тяхна (в частност и негова)?!

Щом нищо не е правил до този момент, щом стана така, че под благосклонния му поглед мафията, мутрите и бандитите - голяма част произлизащи от собствената му партия! - бяха оставени да завладеят всички тези територии, то сега е съвсем безнравствено да се прави на ни лук ял, ни на лук мирисал, а първо трябва поне да признае нравствената си вина.

Ала това той няма да направи, понеже у душата му е ампутирано чувството за срам и съвест. Този човек никога не е признал отговорността си за нещо случило се в тази държава, а в годините, в които той е президент, станаха такива безобразия, че ако имаше поне някакъв минимален морал, той отдавна да си бе подал оставката. А призивът му "По-добре жандармерията да дойде" е именно слагане на качулка след дъжд, на което наият любим президент е голям майстор.

Пита се: защо продължава да стои там, след като нищичко добро не е допринесъл за тази държава и след като вместо да допринася постоянно вреди?!

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров, вие говорите с езика на антикомунистите от 1990 година, не сме ли мръднали малко напред за 18 години? Оставете хората да се променят, много хора промениха отношението си към ЕU през последните години, промениха отношението си към собствеността към социалната среда у нас.Така че предлагам да смекчите тона.

Ангел Грънчаров каза...

Благодаря за съвета, ала вие пък ми давате този съвет в духа на... отдавна изживени представи, именно от времето, когато някой друг ни нареждаше какво можем да мислим и говорим, и как следва да го правим. Нещата доста се промениха оттогава насам и сега всеки сам решава какво да каже и как да го каже.

Аз си казвам разбирането и никой не ангажирам с него, нито пък на някой предписвам какво да мисли. За разлика от вас. Този, който не се е променил, оказва се, не съм аз... :-)

Анонимен каза...

Господин...,
Явно показвате, че сте заклет антикомунист, но това е ваше право.Щом като твърдите,че Георги Първанов не става за президент, кой тогава? Предполагам, че имате качества за такъв, но тогава други ще пишат подобни тъпотии за вас!!!

losho каза...

Е тогава и аз да си кажа мнението. Авторът вероятно е привърженик на безредието. Като се предлага засилено присаствие - ПРОТИВ! Като има безредици - уж ПРОТИВ! Е на това му се вика "Хе сърби, хем боли!" Избери си позиция, а ако случайно се сещаш как да намалиш самоправството и произвола които в Студентски град са особено засилени поради наличието на хора от провинцията със съмнително възпитание и още по-съмнителни морални устои - аз лично ще те подкрепя, но съм убедена, че нямаш никаква подобна идея, а само пълниш пространстовото с безсмислени приказки. А за оставката ще кажа само "Аман от партийни лозунги" - в случая "демократични".

Анонимен каза...

Човече, никак не обичам изборното време и още по-малко пък разбирам поради каква причина трябва до такава степен да се развихря омразата! Не говоря за политическите страсти, а за омраза - която не води до трезви анализи и преценки и никого не може да убеди. Фактически - убедените си остават убедени и си консумират и си обменят омразата, къпят се в нея, мислят се за велики с нея, а колебаещите се - те бягат надалеч! Просто жалко! Въобще, тъпо ми е! Не мисли, че претендирам за това, ако не си съгласен с някого и с нещо, да не го кажеш, просто начинът не е добър. Някак неандерталско е! И ако не ти харесва онова, което се прави - кажи какво смяташ, че е по-добро! Това е гражданска позиция, а не да ти хвърчат пръски от устата. Извинявай, дори и да си го изразил - няма как човек да го види - такова е количеството жлъч, че друго не се вижда.

Ангел Грънчаров каза...

Горко на ония, които дотам са загубили усета си към човешкото, че възприемат страстта към истината и доброто като "жлъч"...