Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 16 декември 2008 г.

Дали не настана време добрите хора в тая страна пак да се размърдат?

На бунт!

Блогът на един човек, когото много уважавам и харесвам, макар да го познавам само косвено - чрез статиите му, посреща читателите си с емблематичния цитат на Едмънд Бърк: Единственото, от което има нужда злото, за да тържествува, е добрите хора да не правят нищо.

Дали не настана време добрите хора в тая страна ПАК да се размърдат? Какво имам предвид - аз се смятам за добър човек, а вярвам и в добротата на моите връстници и колеги. И ако нещо положително се е случвало в историята и битието на същата тази страна, не мисля, че би било грешно да се твърди, че то е било неизменно свързано с младите хора, със студентите, и техния отприщен гняв срещу тираните (които са винаги едни и същи!). Това е и светновноисторическа аксиома, не откривам студената бира.

Затова ми се ще скромно и смирено да призова всеки буден български гражданин, без значение от възраст, пол и занятие, да се присъедини към нашия протест! Протест не просто срещу червените олигарси, мутрите, престъпността, корупцията, Гоце, Дмитриевич Станишев, Доган, Р. Овч., Пикаещия във фонтани, агентите на ДС в обществено-политическия живот и т.н., а СРЕЩУ СТАТУКВОТО - статукво, чиито несгоди и унижения ние, добрите хора, преглъщаме всеки ден.

На бунт срещу злото!

Нови студентски протести в петък

В петък от 11 ч. от зала Христо Ботев в Студентския град ще тръгне протестно шествие до пл. Народно събрание, където ще се проведе митинг.

В съобщение до медиите студентите заявяват, че на всички е омръзнало проблемите в държавата да се неглижират и да се говори под сурдинка. Властимащите да не поемат отговорност за трагедиите, случващи се в обществото. Младите нямат никакъв шанс за успех в тази уродлива, корумпирана и връзкарска обществена система. Поради отказа от диалог на отговорните институции с представители на българските студенти, ние пристъпваме към тези действия с ясната идея, че желаем проблемите на студентите да бъдат решени, се казва в съобщението.

Източник: БНР

(Препечатано от блога на Борис Димов)

Вижте и чуйте и най-новото в моя видеоблог HUMANUS. Технологичният прогрес трябва да се насърчава!

Няма коментари: