Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 15 декември 2008 г.

Ако путинска Русия не успее да си върне България, по-скоро ще я изтрие от лицето на земята отколкото да се примири

Да, няма съмнение за плановете на Москва за България. Трябва да сме наясно, че Русия никога няма да се примири с българското членство в НАТО и ЕС. Ако не могат да обърнат България геополитически отново на изток, руснаците сигурно са готови да я затрият от лицето на земята.

България или ще е с нас, или няма да я има - така си мислят те. Геополитически България е във фокуса на Москва, направо е Кремълска обсесия; на моменти ми се струва, че те биха преглътнали по-скоро дори загубата на Украйна, отколкото на България.

За жалост в България Русия може да разчита на изключително мощна пета колона. Освен това в България русофобията няма голяма традиция и почва. Прибалтийските републики например имат големи руски малцинства, но местното население е антируски настроено. Българите като цяло може да не „обичат” непременно руснаците, но само отделни сегменти от обществото определено ги мразят.

Между другото има един американски анализатор Джефри Найквист, който, позовавайки се преди всичко на беглеца от КГБ Анатолий Голицин, твърди, че Русия все още се контролира в сянка от старите комунисти и че цялата демократизация е само един фарс с много по-далечна и зловеща цел: да се унищожи Запада и най-вече САЩ, като се приспи вниманието им и бъдат разложени отвътре морално и икономически. За целта Кремъл освен всичко инструментализирал и Ал Кайда, която била под контрола на Москва.

В решаващия момент можело дори да бъде нанесен ядрен удар срещу Америка. Третата световна война предстояла, респ. била вече в ход. Според един друг американски анализатор световна война, инициирана от Кремъл, можело да се очаква през 2009.

(Автор: Стоян)

Вижте и чуйте и най-новото в моя видеоблог HUMANUS. Технологичният прогрес трябва да се насърчава!

3 коментара:

Анонимен каза...

На Русия никак не и се дава центъра на Балканите вече трети век, така си е. Дали обаче са толкова всесилни, че да решават загубата на влияние с унищожението на една страна и то натовска ? Мисля че нямат такова смазващо превъзходство нито спрямо НАТО, нито спрямо Европа, нито дори спрямо България. Справка Афганистан, Чечня и др. Руснаците са си гадини в политиката, но не смятам да се втреперваме от тях, а по-добре да се разчистим от влиянието на техните слуги у нас.

Анонимен каза...

"България или ще е с нас, или няма да я има - така си мислят те."

Кои "те" бе Грънчаров? А, да...кръвожадните руснаци в центъра на чиято вселена стои идеята за заграбване на всичко българско!Русия иска да унищожи Запада, Ал Каида е под контрола на Москва...ти изобщо чуваш ли се? Направо ще ме спукаш от смях!!! Псевдоакадемичното ти писане и инфантилните ти тези само показват колко интелектуално безсилен си да анализираш каквото и да било без да попадаш в капана на собствените си, глупави предрасъдъци...

Ангел Грънчаров каза...

Драги, отбележи добре, че този текст не съм го писал аз :-) Но опитай се да схванеш преди да даваш квалификации на ЛИЧНОСТТА на автора: понеже това последното е изпитан болшевишки подход. А именно: като не можем нищичко да кажем по същината на проблема, като немаме думи, като усещаме, че не сме прави, остава ни едно изпитано средство: да охулим опонента. Като се почне от Маркс и Ленин, та до ден днешен таварищите правят само това...