Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 9 януари 2009 г.

Пловдивските участници в протеста на 14 януари - ученици, студенти, граждани - се събират пред ЦГ-Пловдив в 7.30 часа: елате и вие!

В коментарите към темата Ще се видим ли там, на площада, пред Парламента, драги ми български търпеливци?! намерих следните думи, които силно ме развълнуваха:

Здравейте, господин Грънчаров! Казвам се Зорница Танева и съм от студентски съвет на Пловдивския университет!

Първо искам да ви поздравя за подхода ви към учениците и за това че наистина им показвате какво означава гражданска позиция. И че точно ние, младите хора, трябва да я изразяваме винаги, когато е необходимо. А сега е крайно необходимо това да се случи!

Ние също организираме студентите от нашия университет да се включат в протеста. На предишния също се включихме, надявам се този път да сме повече!

Ние също ще сме с групов билет с влака, ако искате може да пътуваме заедно, ние от Пловдив. Ние ще сме с влака в 8:00. Каня и всеки друг от Пловдив, който иска да се включи: елате на 14.01.2009 г. в 7:30 пред централна гара! Заедно сме по-силни!

Здравейте, Зорница, толкова Ви е хубаво името, а е и символично, като се вземе предвид момента: да ни води на протести Зорница е знак, че ще успеем!

Много Ви благодаря за инициативата да пътуваме заедно! Там сме в 7.30 часа, непременно! Да разпространяваме заедно в оставащите дни тази информация, та да се съберем повече хора. Ако някой гражданин иска да се включи към групата на учениците, да ми се обади на имейла angeligdb(@)abv.bg. До виждане пред Централна гара, Пловдив, под часовника!


Абонирайте се за първия и единствен блогърски вестник! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в немилост!

10 коментара:

Анонимен каза...

А имате ли връзка с организирани групи от другите областни градове ? Предварително благодаря.

threeears каза...

Браво за инициативата! Аз лично ще пътувам от Добрич. Извинения за отсъствие не се приемат!

Добавих поста в свежо.

Ангел Грънчаров каза...

Както ние, пловдивчани, държим връзка с организаторите на протестите в София, така, предполагам, хора от всяка област държат също връзка с тях. А между самите области не се налага засега някаква координация...

Блог на Павел Николов, астрофилолог каза...

Аз ще се кача от Ихтиман, предполагам в същия влак!

Анонимен каза...

Предлагам всеки, който не може да е на площада на 14, да развее трибагреника от дома си, за да се види, че цяла България стои зад протеста!

Ангел Грънчаров каза...

Идеята е чудесна, наистина не всеки може да отиде, но един такъв знак - да сложиш на дома си нациовалвото или европейското знаме, понеже си солидарен с протеста! - макар и сомволически, е израз на гражданско съзнание и поведение! Аз специално ще пополяризирам идеята, тъй като съм убеден, че и такива символически акции имат своето възпитателно гражданско значение!

Ангел Грънчаров каза...

Господин Николов, ето хубав начин да се запознаем: във влака, на път за протеста на гражданите, които искат България да заживее достойно, а пък ние да станем свободни европейци!

Konstantin Dichev каза...

Чудесно!!! Ще дойда в 7:30 под часовника, дано да се съберем доволна тълпа. И правете плакати ей :). И гледайте да рекламирате протеста на максимум, аз лично разлепявам стикери около центъра и където видя :)

Анонимен каза...

Защо не се организират протести в цялата страна? ( София, Пловдив, Варна, Бургас, .... )

Защо не бъдат в почивен ден? ( Събота или Неделя )

Анонимен каза...

Попрочетох и се втресох...

Май немам к'во друго да кажа...