Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 13 януари 2009 г.

С наближаването на 14 януари управляващите все по-зверски ги е страх - защо ли?!

Ами ясно защо ги е страх: страх ги е, защо сами добре си знаят колко дълбоко са нагазили в престъпления, колко много са се оцапали и омърсили, чак до шията даже: техният страх е косвено признание, че са много, много мръсни. И също така толкова много ги е страх, понеже съзнават че ще им се наложи да отговарят. Когато видите политик, който, без да иска, се издава, че прекарено го е страх от избирателите, такъв политик все едно че е подписал декларация, в която пише само едно изречение:

Аз съм страшен мръсник, мръсен съм отвсякъде, и отвътре, и отвън, съм затънал в подлости и в престъпления; т.е., подобен съм на Доган, на Симеон, на таварищите Гоце, Моце и пр., все славни херои на ДС!

Та така аз тълкувам нескривания страх на комунягите, които не само по презумпция, но и на дело са си ненадминати мръсници, разбойници и престъпници. Доказаха го и този път, след като им позволихме да се докопат до властта. Сега пак ще си счупят главата, макар че този път по кражби надминаха даже самите себе си: и при Луканов зверски крадоха, и при Виденов, ама сега крадоха като никой път алчно и жадно даже! Зверският им апетит идеше така силно понеже ги вдъхновяваха очакваните колосални кражби от парите на ЕС: след като на няколко пъти опоскваха до шушка благодушната българска нация, сега се прехвърлиха на европейския терен, поради което лигите им течаха така обилно. Ала не би, Европа ги отряза; но все пак окрадоха толкова, че цяла Европа пропищя! Та ето затова ги е страх толкова сега.

Защо, по какво съдя че ги е страх ли? Ами ето, предложили са проектозакон, в който се забранява занапред да се протестира около Парламента, около Президентството, около сградата на Министерския съвет! Т.е. забраняват по принцип протестите, щото явно е, че ако не се протестира там, където протестиращите могат да бъдат чути от властта, се обезсмисля самия акт и процес на протестирането. Защото ако, примерно, пратят някои протестиращи да си протестират, да речем, там, настрана някъде, в Южен парк или пък, премерно, на изхода на Цариградското шосе, там, където започва... Вакарел, то явно тия протестиращи, ако приемат да идат да протестират там, при гаргите, са по-скоро малоумници, отколкото протестиращи (щом са се съгласили да протестират там!). Ето, колегата Николов (Управляващите ще ограничават протестите) дава и подробности около техния проектозакон, и го иронизира по много уместен и духовит начин, но най-много при него ми хареса заключението му, под което се подписвам и с двете ръце:

От коментар няма смисъл. Но това за сетен път ме убеждава, че тези наистина трябва да си ходят. Бъркат България със Северна Корея. Не са познали обаче.

И така, да покажем, че тия малодушни, но и крайно нагли страхливци, които ни управляват - като мишока Дмитрич, или като козела Гоце Първанов! - не само че трябва да си идат, ами на 14 януари трябва да им ударим толкова силен граждански шут, че да изхвръкнат не само из пределите на България, не само да се търкалят по инерция през цяла Средна Азия, но да се спрат едва било в Сибир, било чак в Северна Корея, дето явно им е хвърлен пъпа на тия наглеци. Аз така предлагам, такова е моето мнение, остава да го направим в най-скоро време...

И още едно нещо искам да спомена, което показва какви са тия наглеци, които сега плащат луди пари на медиите, за да разединяват протестиращите, да ги объркват и пр. Ето, вчера, не знам дали сте забелязали, но Бареков, по време на интервюто с Костов, счете за нужно да размаха в-к НОВИНАР, където плакатът на протестиращите, дето е начело и на тази публикация, е фалшифициран така "умно", че наред със символите на управляващите са добавени и тези на... опозицията! И Бареков, хилейки се като амортизиран... полов орган на дърта и многопреживяла курва, запита Костов: "А какво ще правим сега, г-н Костов, те искат всички да си идете?!". Костов, разбира се, не се сети за фалшификацията - на оригиналния плакат са само символите на управляващите, ала ченгенцата от НОВИНАР са добавили и тия на опозицията! - не отговори много убедително точно защото не знаеше как изглежда истинския плакат.

Аз лично смятам, че битката, която започваме с тази арогантна ченгесарска паплач, ще бъде тежка и продължителна, но трябва да я доведем докрай. А за радикализирането на настроенията на протестиращите ще се погрижат именно идиотите Дмитрич и пр.: каквото и да кажат напоследък, все е най-ужасен фал, толкова е тъпо, но е и нагло като отровата на настъпена змия. Но за щастие всяка тяхна реплика, каквато и да е, така ще ядоса протестиращите, че те скоро ще им видят сметката! А пък управляващите просто вече нямат никакъв печеливш ход, което показва че са обречени. И затова от нас се иска само да изринем тоя боклук, и то този път завинаги! Дай Боже по-скоро да стане това!

Абонирайте се за първия и единствен блогърски вестник! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в немилост!

11 коментара:

Анонимен каза...

Всички, всички да си ходят, господин Грънчаров....
Че тия сега просто довършват онова, което предните не успяха да унищожат.
Мисля си, че ако ги оставим сегашните да си идат така - забогатели и без никакви последствия за тях, трябва да сме най-големите мърши... Господин Грънчаров, Вие бидейки (и) психолог не може да не сте отчели (където трябва)все по-нарастващото желание на огромен брой хора за възмездие над цялата тая новопоявила се класа от политици и мафиоти. И ако има някакво изоставане в сравнение с "Напредналите И Демократични Страни", то е точно в тази област на сметопочистването. Те си имат доброволни граждански сдружения, грижещи се за нивото на хигиената в политиката (тоест - в най-едрия бизнес). Официално по мас медиите ги наричат терористи, но лично за мен етикетите нямат особено значение. Важното е, че вършат добра работа когато съдебната система не работи или е в зависимост от джоба на ищеца и обвиняемия..
С нетърпение очаквам да се появят подобни групи и тук, бих им помагал с каквото мога. Благодаря Ви, че за тези мой мисли и желания ще бъде съобщено където си му е редът.( а най - лесно е просто да ги публикувате тук)
Поздрави!

Анонимен каза...

Ограниченията на формите и начините за протест в момент като този естествено ще доведат до ескалация на напрежението. Ето така от парламента се направляват и подпомагат протести и ексцесии.
И така, кой всъщност го дирижира това?? Аман от диалектика...

Анонимен каза...

ha haa...spored men pak trjabva da si otidat vsi4kite......Upravljavashtite barabar sas Izbiratelite ( toest tezi koito shte sta4kuvat)......no tova shte stane sigurno sled 100-na godini

Ангел Грънчаров каза...

:-) Освен да се усмихва човек над наглостта на ченгетата, както друго му остава?! Сега са пуснали едни отровни паяци из мрежата, които навсякъде пускат точно това, което и пейстнал този най-отгоре. Дали е толкова закъсал в умствено отношение родният ченгесариат и слугите му че да си мислят, че все някой ще им се върже на простотиите?!

Анонимен каза...

Е, каква стана тя, господин Грънчаров: - Кой не скача е червен, който скача - и той...
Къде останаха приказките за гражданското общество и тн. ? Май излиза, че всеки който не е с Костов е ченге?

Анонимен каза...

Боя се, че грешите за фалшификацията на плаката с измитането на партиите. Плакатът със знаците на трите управляващи партии беше първоначален вариант. По-късно в блога на СРОКСОС се появи и новият плакат с всички парламентарно представени партии. На коментар, в който се обясняваше, че в Интернет циркулира фалшифицирана версия, където партиите за измитане са само три, авторът на колажа се включи в дискусията и каза, че и двата са негови, просто първо е бил единият и после другият.

Анонимен каза...

Силно препоръчително е да се махат всички от властта! А не: "преоблякъл се Илия, гат се погледнал - пак в тия..." С други думи: Всички "революции" от 1989 досега нищо не постигнаха. Защото те са си пак тия, същите крадци. Неизброима банда от крадци. Предлагам Парламентът да отпадне въобще. Сградата му да се превърне в Музей на байганьовщината. Да има такса вход за разглеждане 25 евро за чужденци, поне! Прортретите на обитателите да висят по стените. За който иска да плюе по тях - таксата да скача двойно. Да бъдат премахнати институциите -Президент/Вицепрезидент. Правителство не ни трябва. Да ни управляват директно от Европа. Да съдят престъпниците ни в Европа и т.н. Точно тогава ще се пооправим след 20 години. Всичко иде от народа - отдолу нагоре и отгоре надолу. Проста пасмина сме си и това е. Камшик и тояга требе да скачат по гърбината на престъпника! А за мирния и работлив човек - спокойствие и свобода във всички нейни аспекти.

Анонимен каза...

аз не мисля че се страхуват. по–скоро смятам че ни се хилят отгоре и ни презират като стадо овце. още повече че те наистина ни доят и стрижат както си искат. живко

Анонимен каза...

По принцип се съгласявам с Вас, г-н Грънчаров, и мога да се подпиша под 99 % от Вашите текстове. Този път обаче имам възражения.

Съгласна съм, че управляващите са престъпници, които във всяка нормална държава отдавна щяха да са в затвора. Малко им е просто да бъдат свалени от власт! Съгласна съм и с това, че демокрацията е неосъществима без политика, партии, политически платформи. И мен, като всички почтени хора, ме боли като си помисля къде в развитието си щеше да е България сега, ако се бяхме отървали от червената зараза, когато трябваше (сигурна съм, че е могло, но това е друга тема). Ходих по шествия, мръзнах по барикади, скачах и отглеждах надежди. Вече почти нямам такива, някои ги убиха, други аз приведох в състояние на анабиоза, т.е. сама ги трансформирах в скептицизъм.

Сега искам с тези протести отново да съживя стръкчето надежда, но и аз, като много други българи, си задавам въпроса "Добре, с "народна любов", "камъни и дърве" ще ги изгоним, а после какво?" Кой ще ги смени тези? И не ми обяснявайте, че трябва да преживеем поредната ротация, и да дойдат на власт някои други стари муцуни. Или ляво-десни мутро-ченгета, пази Боже!

През живота си не съм пускала нещо различно от синя бюлетина, но честна дума, отдавна си свалих розовите очила. Част от илюзиите ми умряха по време на провителството на Костов. Друга част погребах от яд, гледайки грозните братоубийствени войни в дясно. Не казвам, че всички са маскари, но си мечтая най-после да се появят достойни мъже и жени между онези 240, които да предложат свикване на Велико народно събрание, смяна на Конституцията и избирателния закон и да се оттеглят без усукване и уговорки. Дори и да има останали почтени и честни политици (Ау, какъв оксиморон сътворих!), хората, обезверени и омерзени от общата воня, не ги разпознават. А истовията ще произнесе присъдата. Аз вярвам, че десните правителства ще бъдат оценени по достойнство, но и за греховете си ще получат заслуженото. Най-вече за това, че имаха всички възможности да изметат червената чума и да изрежат до здраво, но не го направиха.

Поздрави!
Петрова

Анонимен каза...

Това, което чета в коментарите е много тъжно...
За какво тогава е този протест? Нали идеята е да свалим управляващата коалициа на Сергей и Гоце, Доган и царя, заради хала на който се намира България, и отврата в който живеем. Да, ще дойдат други на власт, но тези които изберем - НИЕ. Ако си приказваме, че няма кой да ги смени, защото всички са еднакви - що за малоумност е това - тогава няма смисъл от протест. Ако пък мислим, че благодарение на протеста тройната дружинка ще се вразуми и ще се впрегне да работи за България и всичко у нас ще тръгне по мед и масло, значи наистина сме пълни идиоти - точно такива, каквито ни смятат управляващите. Е, аз не съм идиот и не желая повече тези да управляват България. По-добре да избираме дотогава, докато се появят читави хора, които ДА ИСКАТ да живеем в по-добра държава

Анонимен каза...

Не се заблуждавайте,и не заблуждавайте никой,никой не се е уплашил по смисъла, които казвате.Тези изключително опасни и закоравели криминални изверги, управляващите просто търсят изход.За резултата ще говорим накрая, А СЕГА, концентрирайте се в протеста.Запазете структурата,като бъдат свалени тези, ако дойдат други като тях, да можем веднага да свалим и тях.Сега е момента организараите се, създайте и регистрирайте Българска Студентска Партия необвързана към нито една от настоящите престъпни организации, не приемайте членове, които са членували в такива организации,защото те ще ви изядат отвътре, намерете честни и почтени хора между Вас,необвързани с злодейското минало, и влезте в парламента – управлявайте,изхвърлете гадовете и боклуците завинаги, НАПРАВЕТЕ ГО, ТОВА Е ИСТИНАТА – ВИЕ МОЖЕТЕ !!! разпространи това съобщение навсякъде,Направи нещо и докажи, че заслужаваш да бъдеш свободен!!!