Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 6 януари 2009 г.

Подкрепа за протестите от сънародниците, прокудени от дом и Родина и откъс от мое писмо до организаторите на студентския протест

Упълномощвам всеки, който отиде на този протест, да ме представлява. Не само мен, а и всичките ми близки и роднини, повечето от които са вече в Земята, а малкото останали живи са пръснати по света, в дирене на шансове за оцеляване и реализация.

Благодаря на всеки, който си спомни за всички нас, български сънародници, прокудени от дом и Родина, благодарение именно на тия, които уж ни управляват, а всъщност само и единствено усвояват парите от труда ни. На всинца ни.

И на тия, които сте там, тъй и нашите, които сме далеч от дом, Родина, приятели, сънародници. Духом сме с Вас и ако ситуацията, която ще създадете, изиска и физическото ни присъствие - няма съмнение, ще долетим на деня! Защото отдавна сме проумели, че нищо не идва даром, без личното участие на всеки един от нас, за нас.

Всеки един е важен и значим. Заедно можем повече.

Блокиране на Парламента с депутатите вътре, които да бъдат заставени да си свършат работата, която не вършиха с години, а бяха там на хранилка и поилка.

Автор: Ружка Братанова

Бележка от мен, А.Г.: Към написаното от моята приятелка Ружка искам да добавя следното, което, впрочем, написах вчера в свое писмо до организаторите на студентския протест, цитирам най-важното:

Постарайте се, моля ви се, да направите силна петиция до Парламента. Много е важно исканията да са конкретни и изпълними. Но моето най-главно предложение, което всъщност съдържа всичко останало, понеже е условие, без което нищо друго не може да стане, е едно: петицията да включва искане за оставка на правителството! Много хора, недоволни граждани като мен, ще привлече това искане. Иначе петицията, каквото и друго да съдържа, но без искането за незабавна оставка на вредното за България правителство и насрочването на предсрочни избори, ще излезе съвсем половинчата, скопена, импотентна, лишена от живец, от ефект. Управляващите ще се стреснат само ако им се поиска оставката от разгневеното мнозинство на площада! Успех! С вас сме! Ще се видим на площада пред Парламента!

Вижте и чуйте и най-новото в моя видеоблог HUMANUS. Технологичният прогрес трябва да се насърчава!

7 коментара:

Ангел Грънчаров каза...

There is a new comment on the post "България може".
http://ikonomika.org/?p=1592

Author: Емигранта
Comment:
Извинявам се за латиницата .Ама никoй нормален чужд инвеститор които е с нормален разум няма да вложи дори и цент в България,поне за момента.Да наистина доста съмнителни световни бизнесмени изпраха парите си в БГ.Болно ми е че трябва да го кажа, но е така.Никoй не ни е виновен за положението.Само ние самите.А пък аз престанах да буда оптимист за нашата държава.Ако Господ може да ми гарантира че ще доживея до 500 години,с удоволствие ще отдам първите 250 за борбата със злите вятърни мелници в Бг.Айде нека не съм стиснат даже 300 ще отдам.Единствения изход в момента за предприемчивите млади хора е да емигрират по далеч.Интересно,незнам дали сте слепи,но никoй от вас не каза нищо за ролята на емиграцията в развитието на икономиката на една държава.Емигрантите не са само бегалци.Това са хората които си плащат за да живеят в развити демокрации и се учат на истински бизнес.Може би след време те ще бъдат началото на новото развитие.Само един факт от мен:няма по малка емигрантска общност,за сега, от нашата представена в Америка и Канада (изключвам страните,които наистина не се налага да се напускат)Така че традициите в емиграцията, са в тясна зависимост с развитието на демокрацията.Бреее даже и рима му докарах.Айде със здраве.Още веднъж извинявам се за латиницата и правописните грешки.

See all comments on this post here:
http://ikonomika.org/?p=1592#comments

RoujkaBG каза...

Протестите трябва да изразяват конкретни политически искания като смятам, че едно от най- важните е НОВ ИЗБИРАТЕЛЕН ЗАКОН.
Снощи гледах пирамида с участието на един депутат Петър Чернев, който заяви, че се подготвя нова промяна на избирателният закон, която е още по- желязна в укрепване на статуквото.Тревожен факт, който не оправдава очакванията на народа. С години обещаваният и отлаган мажоритарен принцип, който ни дава шанс да гласуваме за личности, независими от партии и носене на конкретна отговорност и мина в публичното пространство като ПР акция на Гоце.Никакво излизане на нито един депутат от Парламента, докато не приемат НОВ ИЗБИРАТЕЛЕН ЗАКОН на мажоритарен принцип и не отменят поправките, с които отрязаха българите, живеещи в чужбина, в страни нечленки на ЕС от конституционното им право на гласуване.Там, вътре и да работят по 24 часа,да си изработят и заплатите, и глобите, и премиите!Там, вътре докато ПРИЕМАТ ПРЕМАХВАНЕ НА ДЕПУТАТСКИЯТ ИМУНИТЕТ, който им е нужен само и единствено да бъдат недосегаеми от съдебната система.
БЛОКАДА НА ПАРЛАМЕНТАРИСТИТЕ ВЪТРЕ В ПАРЛАМЕНТА И ДА РАБОТЯТ!!!Ние няма да работим,докато те не се разработят в полза на обществото, което ги е уполномощило за това.
Приемане на ЗАКОН ЗА РЕФЕРЕНДУМИТЕ.
Не страхувайте да употребявате думите политика и искания, които сякаш стряскаш хората и бързат да заяват, че исканията им не са политически, с което разврвръзват ръцете на политиците. Съдейки по тяхното нагло и безпардонно поведение види се, че в тия две думи няма нищо страшно, напротив.
Исканията ни са политически, и определено не искаме да ни управляват именно тия политически играчи.Списъкът с искания може и трябва да бъде допълнен, дори ако по- умни от мен преценят, че е нужно свикване на Ново Велико Народно събрание.
В никакъв случай обаче, тия, наличните мекерета не бива да бъдат допускани да напуснат Парлаамента, преди да са приели нов приемлив избирателен закон.
Иначе знае се "Пременил се Илия,
погледнал се пак в тия".

Анонимен каза...

За съжаление, сред недоволните няма консенсус по отношение на включването на едно конкретно искане за оставка. Причина за това е именно царящият нихилизъм, до който доведоха хора като агените Гоце и Сава, макар първият в „празничното“ си слово в последните секунди на старата година да се опита за пореден път да „издемагогства“, да си измие ръцете. За много от хората, които ще дойдат пред Парламента на 14.01, по-добра алтернатива няма, а изборите не изглеждат като решение (точно в духа на мисленето на заблуденото и „обгазено“ момче от Русе - Калоян, чиито мнения прочетох). Въпросната част от недоволните се бори за т.нар. „нов морал в политиката“, което на мен ми звучи постно и сякаш изменя същността на проблема. И все пак си мисля, че едва ли ще има някой несъгласен с мнението, че сегашното правителство трябва да си ходи на секундата. В крайна сметка, най-важното е да се съберем колкото се може повече хора. Аз лично отивам единствено и само за оставка на червените боклуци - не мога да си избера само една причина за това искане.

Unknown каза...

Ето един опит да излезем от нихилизма.
Г-н Грънчаров започна с идеята за обединяване, аз щесе опитам да допълня още нещо.
http://kamenpetev.blogspot.com/2009/01/blog-post.html

Ангел Грънчаров каза...

Author: Георги Антонов
Comment:
Емигрант,

докато умните млади хора емигрират по рационални подбуди, наистина няма да има надежда за страната. Защото точно рационално мислещи (а не идеологически мислещи или чакащи месия) хора са нужни за да излъчат управление което да се бори с вятърните мелници. Гледам всеки следващ ден какви безобразия се вършат, но точно затова все по-малко ми се заминава. Всъщност аз труда си вече съм го изнесъл зад граница, за щастие имам квалификацията за такъв тип работа. Надеждата ми е, че след още два-три мандата от по 4 години, поколенията ще се сменят и въпреки всички емигрирали ще се намерят квалифицирани и добросъвестни хора за да сформират парламентарни групи и правителство. Пак ти казвам -- емигрирайки, връщаме България назад във времето, защото точно по качеството на гражданите се определя в кой век живее едно общество. Не съветвай хората да емигрират, поне заради това.

See all comments on this post here:
http://ikonomika.org/?p=1592#comments

Ангел Грънчаров каза...

Г-т Петев, ще ви отговоря непременно. На първо бързо прочитане имам чувството, че и вие повтаряте тезата на Слави Трифонов, че всички политици са мръсници. Обаче на Слави му плащат за да плещи тия неща, а Вие как се им се вързахте?! Дано съм останал с погрешно впечатление... ще прочета по-внимателно и ще ви отговоря...

Анонимен каза...

Нови хора с добри идеи за развитието на България - първо такива хора да се намерят и тогава да се искат оставки, защото който и да дойде на власт от настоящите политици ще е все едно те всички крадат от България вече 20 години. Подкрепям Ви за протеста! Успех!