Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 15 януари 2009 г.

Костов начело на протестите е самата смърт за управляващата руско-българска комуноидна мафия!

Ето една малка, но много показателна дискусийка по темата, разразила се в Свежо.нет по повод на една моя публикация И.Костов, 14 януари: Правителството трябва да си отиде колкото се може по-бързо!:

Кръстев рече: Този нахален черен гарван, който от 20 години грачи над измъченият Български народ, който никога НЕ Е направил нещо стойностно, пак се набутва! Като и този път целта му е да остане на топличко в парламентарната хранилка, заедно с подмазвачите и клакьорите си! Като използва минало членство в народната партия и безочливо и безкруполно, като най-долен криминален престъпник, се отъждествява с "дясно" принуждава Борисов да се коалира с него, по препоръка на Народната партия, която като повечето останали си няма и хабер, от историческите и настоящи факти изстрадани от всички нас. Включително и днешният протест!

vladotopa рече: Участвах в протеста и забелязах странни неща: 1.Милицията бе пропорционална на протестиращите - по един милиционер на трима протестиращи. Тя бе и страшно непропорционална на хулиганите - сигурно ги превъзхождаха 20 пъти! Но това не им попречи да си приложат милиционерските номера - да бият наред (най-вече нищо не предизвикали ги участници, да се появи "бомбата", да послушат чинно баш милиционера-пожарникар Б.Б...)

2.Голяма част от милиционерите бяха като клошари - с излитени дрешки, с кърпени кубинки, без ръкавици... има с к'во да се гордее министъра им!

3.Почти цялата милиция бе докарана с едни допотопни автобуси, с каквито в нормална държава няма да возят и добитък - отново повод за гордост на министъра - милиционер!

Сега очаквам той поне да ги почерпи с по една цигара - да има какво да пушат, че с такъв министър - дълго ще има да пушат! Абе... картинки! Ама цял свят ги видя...

Ангел Грънчаров рече: Таварищ Кръстев, за кой говориш, че не се разбра?! Да нямаш предвид някой комуноид от БСП?! :-) Нещо се опитваш да усукваш, ала само злобата ти личи, а всичко друго е абсолютно неверно. Та се доизясни ако обичаш щото иначе репликата ти звучи съвсем налудничаво...

Кръстев отвърна: Абе гледам нещо искаш да ми напишеш май? Та виж темата и от там за кой говоря. Да започнем ако искаш от чисто формалната част. Та да не би твоя гърбав идол да е бял, че не разбрах, нещо недовиждам, Барако Обама май е по-в бялото? Или да не грачи като споменатите птици, че нещо недочувам? Да мънкаш това и онова не е вярно съвсем НЕ значи че не е вярно, а философе? Ще ти задам един въпрос. Ако можеш да ми отговориш смислено, а не пропагандно оправдателно на него, като човек а не като солташак на ония криминално политически престъпник Костов ще продължим. И така, защо твоят любимец когато имаше цялата власт, когато чудовищните престъпления на комунистическите изверги тлееха на масата, ти, черният гарван - проклетата птица, и всичките ви парламентарни съучастници, НЕ приехте закон за лустрация, пълно и безусловно отваряне на досиетата, нова политическа линия ликвидираща за винаги, Българските комунистически изверги-мутанти като политическа формация в България, и недопускане на каквито и да е грабежи и преразпределение незаконно, на националното богатство? Ама отговори ми не ми философствай?

KOL_ZA_POLITICITE: Полит-мафията използва личната си (почти безплатна) охрана (почти защото ние плащаме за нея :) !) за да прогони тези който им омръзна да ги хранят тях и чужди държави (Русия и други) обслужваши интересите им срещу лични облаги! СВАБОДА ИЛИ СМЪРТ! ИСКАМ БЕСИЛО ЗА ПРЕДАТЕЛИТЕ! СМЪРТ ЗА ГРАБИТЕЛИТЕ НА ЗЕМЯТА И ДУШИТЕ НИ! НИКОГА ПОВЕЧЕ РОБИ! СВОБОДААААААААААААААААА!!!

vladoan рече: Не ми допадат препирните ви в интернет, момчета. Има ли смисъл да спорите за минали събития и политици, които най-вероятно след време ще бъдат забравени? Нека помислим за нас, да променим нещо в живота си. Неразумно е да продължаваме да живеем като овце, с наведени глави. Докога? Мили българи, вие не си давате сметка, че сме за кратко гости на тази земя. Животът много бързо си отива, повярвайте ми. Време е да заживеем с достойнство, със самочувствие като всички нормални хора. Да свалим маските на тъжни, угрижени, нещастни хора. Трябва сами да го променим. Да се съберем всички пред парламента утре, 16 ян. и всички следващи дни и да изметем от парламента боклука, изявяващ се като богоизбран. Стига корупция, безхаберие и некадърност. Високо и ясно да го кажем в очите на тези катили, на тези самозабравили се алчни, ненаситни, безскруполни олигофрени, че трябва да си отидат. Искам да живея достойно тук и сега. Да се надявам, че това искат и полицаите и техните семейства. До утре, с надежда...

Solo рече: Г-н Кръстев! Ако го нямаше "гарвана Костов" през 1997 щеше да мръзнеш и да се редиш на опашки за хляб до май, когато щеше да си като мечка след тежка зима. Какъвто и кусур да му търсите, едно направи в онова време, пое отговорноста да вкара малко ред в България. Разбира се бе наивен да повярва на разни измекяри като Радев, Бисеров и Цонев и още няколко малоумни политически търгаши. Ореола на авторитаризъм го създадоха медии и усложливи клакьори, защото всички искате Пиночет и твърда ръка, но на никой не му стиска да я приеме. Проблема ви, г-н Кръстев, е че сте късоглед по душа и виждате само пред носа си, не харесвате "гарвана Костов", но сигурно ви допада "сокола Доган" или "орлето Станишев". Или стария пеликан Симеон и доста други пернати от политическия кокошарник, заради които сме на това дередже. Защото Костов управлява един мандат и неговия резултат бе, че започнаха всички пътеки към ЕС и НАТО, стабилизира лева с борд и направи България разпознаваема страна и партньор. А сегашния премиер и президент бягат в Москва вместо в Брюксел и го лъготят, като последните лапнишарани. Овчаров е на ски в Швейцария (вместо да е подсъдим), Масларова хвали колко е по-хубаво в Куба отколкото на Малдивите. Президентът ВИ мълчи като д....е предшествано от яка пръдня по отношение на блоковете на АЕЦ Козлодуй, които се затвориха когато бе той президент и неговата "тройна рожба" е на власт. Спрете да плюете Костов, задръстени балкански тъпанари, не мога да ви нарека комунисти, защото тези хора имат идеи и вече измряха. Вие, г-н Кръстев, сте простаци от селско-чалгаджийски вид, папагали, които повтарят едно и също, защото нямат мозък и памет, а само навик, облечен в злоба и простотия.

maicky рече: Вие не разбирате ли кой дърпа конците спрямо така наречените "протести"? Този, който опропасти държавата преди години започна отново да Ви дърпа за носа. Беше си скрил в миша дупка и сега реши да си покаже рогата отново. Вие веднага "литнахте" по неговата "умна" идея. До кога ще търпите едни и същи да Ви водят за носа?

twsd рече: Тоя идиот ЗАКАКВО ЖИВЕЕ??!?!?!?!?!?!??!?

Aleksandar_t рече: Тъжното е че повечето хора са като Кръстев, лесно се манипулират и с едно две скалъпени обвиненния и един човек от добронамерен става най-черния дявол в очите им... а всичко е толкова очевидно... не става въпрос за симпатия или незнам си какво... просто всеки такъв заблуден Кръстев да си спомни кое правителство в какво състояние остави държавата и какъв беше статута на "мутрите" при всяко едно от тях... много е просто, само че някои хора нарочно не искат да го видят...

Кръстев рече: Solo, не ми ги пробутвай тия, за твоя г-ин, нелепи са и нищо не казваш по зададеният въпрос. Твоето е злоба, показваш се просто като един от клакьорите на гарвана, очевидно ти текът лигите в момента, като на вбесен епилептик, защото добре знаеш, че като се махне престъпника и ти заминаваш, няма кой да те прибере под крилото си, колкото и да пълзиш или да седиш в партерна поза. Никой не е говорил за Пиночет, и т.н. Говорим тук и сега. А 97 година се вдигнаха пак студентите и още много, много хора, които днес не могат или не искат, пак заради такива като тебе, а гарвана само грачеше, и грачи защото друго не може, и сега се увърта около протестиращите, като мангал край огън, за да извлече облаги. Къде беше вчера когато ни биха? Въпросът, който ти зададох и на който НЕ можеш да отговориш, включва и годините преди 97?

Aleksandar_t рече: Гледай сега какво си написал: "Та да не би твоя гърбав идол да е бял, че не разбрах, нещо недовиждам, Барако Обама май е по-в бялото? Или да не грачи като споменатите птици..." Е, ако е някои дето е по бял или не грачи тва по-добре ли ще те накара да се чувстваш? ... тва да не е кастинг?...

Кръстев рече: Aleixandre, може и да не си лошо момче но не разбираш нещата, употребяваш думата манипулация просто защото си я чувал да се употребява. Не защото я разбираш. Темата е много дълга и за да ви отговоря е необходимо много писане. Още повече Вие не разбирате нещата и сте предубедени но ще ви кажа две неща по пресни. Питаш за мутрите е щом вашият господин овладя мутрите, защо най-богатите са имено те и вече им викат бизнесмени, а не са в затворите? Наредете нещата и вижте защо сега Гоце е президент и какъв глупав пирует се въртя с Борисов, Костов, Заимов. Какви безпринципни безобразия въртя Костов за да върне Заимов. А Заимов стария е извършвал шпионска дейност за пари, което значи че предател, по-просто казано мръсник разстрелян основателно! Виж всички енциклопедии. И накрая защо пак вашият гарван не е представен в парламента по осезаемо а са една шепа долни интересчии?

Ангел Грънчаров рече: Кръстев, колко ти плащат ченгетата от ДС за да плещиш нелепости против Костов? А знаеш ли защо използват такива измекяри като теб? Защото знаят добре едно: Костов начело на протестите е смърт за управляващата руско-българска комуноидна мафия!

Кръстев рече: За съжаление си папагал и то от най тъпите, а това което ми плащат от ДС го дарявам на жертвите на Костов и неговата престъпна политика.

Aleksandar_t рече: Това че обръщаш внимание на външния му вид, гласа му... означава че просто си го мразиш човека, но това няма нищо общо с това какво е направил и какво не... От тия спорове няма никакъв смисъл... това е все едно левскар и цесекар да спорят кой отбор е по-добър... Айде със здраве...

K.Grigorov рече: Кръстев, покорно Ви моля да напуснете нашата общност, да се качите на някой кораб, може и подводница и заминете по свой избор за СССР, Северна Корея, Куба, Венецуела или Боливия. Защото тук ни омръзна от Вашите нестойностни обиди, към стойностните политици в тази страна. Ако можете качете се и на машина на времето и се преместете към априлския пленум 1956 г., или станете комисар на народния съд 1948г. Приятен път и не се връщайте повече!

Aleksandar_t рече: Е на въпроса: "И накрая защо пак вашият гарван не е представен в парламента по-осезаемо, а са една шепа долни интересчии?" Ще ти отговоря преди да спра... Отговорът е много лесен, защото, за съжаление на нормално мислещите хора в България, които са малко, е пълно с тапанари, които си фантазират разни глупости подобни на твоите. В които се съмнявам че и самия ти си вярваш...

Абонирайте се за първия и единствен блогърски вестник! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в немилост!

2 коментара:

Анонимен каза...

05 мар 1999 01:01 | Нормативни актове
Закон за събранията, митингите и манифестациите

Държавен вестник брой: 20
Година: 1999
Орган на издаване: НС
Дата на обнародване:
05 мар 1999

Чл. 1. Този закон определя реда и гаранциите за организиране и провеждане на събрания, митинги и манифестации.
Чл. 2. Събрания, митинги и манифестации могат да се организират и провеждат от граждани, от сдружения, от политически и други обществени организации.
Чл. 3. На събранията, митингите и манифестациите гражданите изразяват мнения, възгледи и становища по въпроси от политически, икономически, социален, културен или друг характер чрез слово, плакати, макети и по друг подходящ начин.
Чл. 4. Гражданите не могат да бъдат преследвани и наказвани за организиране и участие в събрания, митинги и манифестации и за изразените от тях мнения, възгледи и становища освен ако това съставлява престъпление или друго правонарушение.
Чл. 5. Събрания, митинги и манифестации могат да се провеждат по всяко време на денонощието освен в часовете от 22 до 6 часа.
Чл. 6.
(1) В събрания, митинги и манифестации не могат да участвуват граждани, които:
1. носят оръжие или други специално предназначени или приспособени предмети, които може да се използуват против живота и здравето на хората или за причиняване на материални щети;
2. са в очевидно пияно състояние;
3. са маскирани с цел да се затрудни тяхното разпознаване.
(2) Всеки организатор или участниk отговаря за вредите, които по негова вина са причинени при провеждането на събранието, митинга или манифестацията.
Чл. 7.
(1) Събранието или митингът може да се провежда на открито или в закрито помещение.
(2) Събрание, митинг или манифестация не може да се провежда в обозначената зона около Народното събрание, както и в непосредствена близост до военни обекти.
Чл. 8.
(1) За свикване на събрание или на митинг на открито организаторите най-малко 48 часа преди началото му писмено уведомяват общинския народен съвет или кметството, на чиято територия ще се проведе, като посочват организатора, целта, мястото и времето на събранието или митинга.
(2) В неотложни случаи за събранието или митинга на открито уведомлението по предходната алинея може да се направи в еднодневен срок.
Чл. 9.
(1) Организаторите на събранието или митинга вземат необходимите мерки за осигуряване на реда при провеждането му.
(2) Председателят на изпълнителния комитет на общинския народен съвет, съответно кметът, съдействува за нормалното протичане на събранието или митинга, а по искане на организаторите - и за осигуряване на помещение.
Чл. 10.
(1) Събранието или митингът се ръководи от председател.
(2) Участниците в събранието или митинга са длъжни да спазват указанията на председателя за запазване на реда.
(3) От събранието или митинга се отстраняват лицата, които с поведението си пречат за провеждането му, грубо нарушават обществения ред, както и лицата, посочени в Чл. 6, ал. 1.
Чл. 11.
(1) Организаторите на манифестация уведомяват писмено общинския народен съвет или кметството за целта, времето и пътя на движението на манифестацията най-малко пет дни преди провеждането й, а в неотложни случаи - най-малко два дни.
(2) Председателят на изпълнителния комитет на общинския народен съвет, съответно кметът, както и организаторите вземат необходимите мерки за спазване на реда за провеждане на манифестацията и за безопасността на движението.
Чл. 12.
(1) Когато времето и мястото на събранието, на митинга или пътят на движението на манифестацията създават условия за нарушаване на обществения ред или безопасността на движението, председателят на изпълнителния комитет на общинския народен съвет, съответно кметът, предлага промяната им.
(2) Председателят на изпълнителния комитет на общинския народен съвет или кметът може да забрани провеждането на събранието, митинга или манифестацията, когато има несъмнени данни че:
1. са насочени към насилствено изменение на конституционно установения обществен и държавен строй или срещу териториалната цялост на страната;
2. застрашават обществения ред в съответното населено място;
3. застрашават народното здраве при предварително обявена епидемична обстановка;
4. нарушават правата и свободите на другите граждани.
(3) Забраната се налага с мотивиран писмен акт в срок от 24 часа от уведомяването.
(4) Организаторът на събранието, митинга или манифестацията може да обжалва забраната по предходната алинея пред изпълнителния комитет на общинския народен съвет, който се произнася в срок от 24 часа.
(5) Когато органът по предходната алинея не се произнесе в определения срок, събранието, митингът или манифестацията може да се проведат.
(6) Когато жалбата, се остави без уважение, спорът се отнася пред съответния районен съд, който се произнася в петдневен срок. Решението на съда е окончателно.
Чл. 13.
(1) Председателят на изпълнителния комитет на общинския народен съвет, съответно кметът, прекратява събранието, митинга или манифестацията, когато не са организирани или не се провеждат при условията и по реда, установени с този закон.
(2) При прекратяване на събранието, митинга или манифестацията участниците са длъжни да се разотидат незабавно.
Чл. 14.
(1) (Изм. - ДВ, бр. 11 от 1998 г.) Граждани и длъжностни лица, които нарушават установения ред и гаранциите за организиране и провеждане на събрания, митинги или манифестации, се наказват с глоба от 50 до 300 лв., ако не подлежат на по-тежко наказание.
(2) Нарушенията се установяват с актове на съответните органи на народните съвети.
(3) Наказателните постановления се издават съответно от председателя на изпълнителния комитет на общинския или на областния народен съвет и могат да се обжалват по реда на Закона за административните нарушения и наказания.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ И ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ

& 1. Този закон не се прилага за сватбени, семейни и другарски тържества, културни и спортни прояви, погребални ритуали, религиозни обреди и други подобни, както и за събранията по месторабота и събранията, предвидени с нормативен акт.
& 2. В глава трета от Особената част на Наказателния кодекс се създава нов раздел VIII: "Р а з д е л VIII
Престъпления против свободата на събранията, митингите и манифестациите
Чл. 174а.
(1) Който с насилие, измама, заплашване или по друг незаконен начин разтури или попречи да се проведе събрание, митинг или манифестация, допустими по Закона за събранията, митингите или манифестациите, се наказва с лишаване от свобода до две години.
(2) Организатор, който в нарушение на чл. 12, ал.3, и чл. 13, ал.1 от Закона за събранията, митингите или манифестациите проведе забранени или продължи да провежда прекратени събрание, митинг или манифестация, се наказва с лишаване от свобода до една година".

& 3. Изпълнението на закона се възлага на народните съвети.

Законът е приет от Девето Народно събрание на четиринадесетата му сесия, второ заседание, състояло се на 25 януари 1990 г., и е подпечатан с държавния печат.

Законът представлява едно цяло,а не избирателно цитиране на отделни членове и алинеи.Та какво следва от закона.
1.Законът се изпълнява от народните съвети,т.е кмета.
2.По чл.6-Какво изобщо представлява този член?Ако ти нямаш диплома за средно образование не можеш да кандидатстваш във висше учебно заведение,защото няма да ти приемат документите.Кой проверява участниците по този член?Тъй като този закон се изпълнява от кмета,значи ли че той?Този член е свързан с чл.10.Ако участниците не изпълняват нарежданията на председателя на митинга,какво следва от това?И кой отстранява лицата по чл.6(и как са успели да се включат в митинга,като нямат право?).Тъй като законът се изпълнява от кмета,отговорността негова ли е?
3.По чл.9.Какви са тези необходими мерки за осигуряване на реда и как точно кметът съдейства за нормалното протичане на митинга?Тука включвам и чл.13.Как кметът установи нередности при провеждането и как уведоми участниците за прекратяването на митинга?Никак.Официалната версия за прекратяването е за анонимен сигнал за самоделна бомба подаден от МВР.Кметът изобщо го нямаше там.И тука идва големият въпрос:Каква е ролята на полицията в цялата тази законова уредба?Кой ръководи полицията при охрана на митинг?Щом кметът изпълнява закона значи ли,че е той?Той ли определя броя на полицаите и поведението им?Това би било така,ако полицията е общинска,както е в Ню Йорк.Но не и в България.В Б-я полицията е МВР,не Общината.И си има министър.Този закон е ярък пример на 99% от законите приети от Парламента в последните 20 години.Т.е. той нищо не урежда и нищо не регулира.Затова протестът бе пред парламента,насочен към управляващи и опозиция.С конкретни искания.Свършете си работата,за която народа ви плаща и чуйте неговото мнение.Законът,както и останалите 99% закони създава една една мъгла,една каша,една възможност за безкрайно тълкуване и заобикаляне.Щом като кметът не ръководи полицията,той трябва да организира някакво опълчение ли?И какво прави полицията на площада,ако не е повикана от кмета?Защо полицията не отсрани 50-ната лумпени след изричната молба на организаторите на митинга,а ги остави час и половина да вилнеят?
Г-н Грънчаров,обърнете внимание на датата на обнародване на закона.
Момчил Х.


Четвъртък, 2009, Януари 15 23:10

Анонимен каза...

Слава на Костов!!!

Вечна слава!!!

10 000 години живот за
Великия Кормчия,
нашето Слънце - Командор Костофф!

Ура!!!