Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 4 февруари 2009 г.

Най-щури събития и случки се вихрят из Татковината: простотията у Нашенско триумфира и изживява невиждани никъде апотеози!

Какво ли да коментирам тази сутрин? Има много случки, заслужаващи внимание. Примерно това, че президентът Гоце Първанов заминал за Русия, където пък щяла да бъде представена негова книга със заглавие България в глобалния свят. За "писателя" Гоце не ми се пише обаче: той си е издал книгата на руски, бравос, надеждата ми е да вземе, та да си остане там завинаги - а късмет де! Огнян Стефанов пък, да, онзи, който го пребиха преди време, пише ласкави думи за "ненадминатия" агент Димитър: „Кеворк проговаря" - анатомия на случилото се; това, че този същия е приятел на тия, които са поръчали и платили пребиването му, за него явно няма значение. Чудно ли е това? Едва ли...

А че няма начин Кеворкян да не е приятел с тях, наистина няма начин: той, оказва се, както със задоволство ни съобщиха медиите наскоро, бил приятел с 80% от нашия "политически и духовен елит"! И какво излиза в този случай? Ами излиза, ако помисли поне малко от малце човек, оказва се, че 80% от нашия "политически и духовен елит" е приятел с... ДС!

Има и други знаменателни събития в Татковината. У Нашенско само може да ги има тия новини. Примерно: цял един град, тормозен от мутрите братя Галеви, е готов да излезе на протести, понеже, представете си, правосъдието се било опитвало да посегне на техните велики благодетели! Абе искат си бандитите гражданята от Дупница и това си е! Нищо чудно и "славна револуция" да спретнат в тяхна защита - и срещу жестокото и несправедливо българско правосъдие!

А пък местният поп всеки ден отправял за бандитите братя Галеви най-прочувствени молитви към Бога, надявайки се, предполагам, благодарение на Божието застъпничество следователите да не могат да докажат престъпленията на благодетелите на дупнишката църква! Много щедри били тия Галевите бе: на всички помагали, и то обилно?! Дали пък не са били така щедри и със своя най-близък приятел, министъра Румен Петков, който си загуби поста заради дискретни потайни срещи с бандити като тях.

Като капак на всичко иде радостната новина, че Търновският университет бил взел решение да присъди академичната титла "доктор хонорис кауза" на руския диктатор Путин! Бравос, ашколсун, точно туй трябваше да се случи най-после, та да разберат всички у нас какви хора диктуват положението в нашите родни академии: поклонници на душителя на свободата, човещината и демокрацията в Русия триумфират, не някакви други, да не си помислихте нещо лошо?! Сиреч - бетонноглави комунисти дирижират положението в нашите родни академии! Т.н. "сфера на висшето образование" се е превърнала у нас в нещо като фризер, в който автентичният комунизъм е съхранен в неизменен вид; нищо не пречи да водим чуждите туристи из родните академии, та да видят що е това автентичен комунист, пълно е с такива из нашите академии! Ето начин да печелим в условията на "световната финансова криза", както сладко и велеречиво Дмитрич напоследък я величае, понеже тя му даде такава превъзходна възможност да си умие ръцете и да изглежда таман пред изборите като най-невинен младенец!

Е, има и протест срещу решението Путин да се провъзгласи за най-велик "учен" по науката за ликвидирането на демокрацията и на човешките права, то остава и да нямаше! (Не се чудете много де, всичко у нас е възможно: примерно в Пловдивския университет Жан Виденов е назначен за екстраординарен професор по най-новата дисциплина "Хиперинфлация, най-ефективно окрадване до шушка на спестяванията на благодушния български народец и тотална икономическа разруха на страната".) Та аз в това протестно изложение срещу даването на званието на Путин - апропо, ний двамата с Путин сме завършили един и същ университет и то почти по едно и също време: Санкт Петербургския ("Ленинградския") университет! - счетох за нужно да напиша ето тия думи:

Подкрепям: Путин ликвидира демокрацията в Русия и създаде на мястото й кагебистка авторитарно-олигархична диктатура. Ако за този “принос” в европейска България се дават почетни академични титли, то това няма как да не се изтълкува като поощрение на авторитаризма, диктатурата, убийствата на политически опоненти и на журналисти, крещящото нарушаване на човешките права. Т.е. все неща, нямащи нищо общо с академичния дух. Ако въпреки това ръководството на ВТУ не се откаже от скандалната си инициатива, това пък означава признание от тяхна страна, че нямат нищо общо със споменатия дух на академизма.

Публикувам ги тук, щото гледам, че чорбаджията на оня сайт още не е модерирал моя коментар, явно поради крайно топли чувства към моята особа няма никога да ги пусне; та с оглед да не се загубят моите думи за бъдещите историци на българските нрави ги пуснах и тук. Не се чудете и на това: тия, които се възмущават за това че диктаторът на Русия и душителят на човешките свободи ще бъде награден, самите те не зачитат човешкото право на свободно изразяване на мнение! Но у нас, у Нашенско, всичко е възможно: искаме свобода, уж сме за свободата, но тя требе да е само за "нашите", в никакъв случай не за всички, нали така, Богомиле?!

Ами стига вече, има още други такива щури събития из Татковината, ама да спра: отщя ми се вече да пиша и да се възмущавам. Сякаш сме прокълната земя на някакви там видиотени маниаци, които са на път да загубят всичко човешко: аман от простотия бе, братя българи, какво ще правим с тая поголовна простотия, дето тресе всички наред бе?! Не знам, но явно е задушила комай всичко живо вече из Нашенско, така ми се чини, дано бъркам - ама надали...

Вижте и чуйте най-новото в първия български видеоблог: Angel.G-TV - видеоблогът на Ангел Грънчаров. Технологичният прогрес трябва да се насърчава!

6 коментара:

Анонимен каза...

Много точни са последните ви думи,г-н Грънчаров...но ми се ще да чуя Вашия коментар за ето това...ама много ми се ще !
http://www.youtube.com/watch?v=fU-cmLVZX_s

Анонимен каза...

Нещо си се объркал.

Бого

Ангел Грънчаров каза...

Мерси, Бого, вече всичко е ОК, приеми моите извинения! (Сметнах че съм цензуриран и понеже съм привърженик на свободата като теб нямаше как да не реагирам на странното поведение...)

Ангел Грънчаров каза...

В механата

Тежко, тежко! Вино дайте!

Пиян дано аз забравя

туй, що, глупци, вий не знайте

позор ли е или слава!

Да забравя край свой роден,

бащина си мила стряха

и тез, що в мен дух свободен,

дух за борба завещаха!

Да забравя род свой беден,

гробът бащин, плачът майчин, -

тез, що залъкът наеден

грабят с благороден начин, -

грабят от народът гладен,

граби подъл чорбаджия,

за злато търговец жаден

и поп с божа литургия!

Грабете го, неразбрани!

Грабете го! Кой ви бърка?

Скоро той не ще да стане:

ний сме синца с чаши в ръка!

Пием, пеем буйни песни

и зъбим се на тирана;

механите са нам тесни -

крещим: “Хайде на Балкана!”

Крещим, но щом изтрезнеем,

забравяме думи, клетви,

и немеем и се смеем

пред народни свети жертви!

А тиранинът върлува

и безчести край наш роден:

коли, беси, бие, псува

и глоби народ поробен!

О, налейте! Ще да пия!

На душа ми да олекне,

чувства трезви да убия,

ръка мъжка да омекне!

Ще да пия на пук врагу,

на пук и вам, патриоти,

аз вече нямам мило, драго,

а вий… вий сте идиоти!

Ангел Грънчаров каза...

А по клипа на СКАТ "Роми се гаврят с български гробища" мога да кажа само това:

Всяко стадо си има мърша. Но това, че са го направили роми не е основание да се насажда етническа ненавист. Деянието е криминално и независимо от какъв етнос е извършителят, той трябва да отговаря строго пред правосъдието.

Друго не мога да кажа...

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров,
Как да отговарят пред правосъдието? Полицията трябва да ги залови. По същия начин се гаврят с възрастни хора в родното ми село. Няма никаква полиция по селата. Цялата е събрана около Станишев и го пази да не загуби властта. Погледнете всеки мирен протест как е охраняван от полиция. На 14 01` бях на протеста и затова, че скандирахме "Оставка" и "Мафия" полицайте ни набиха и прогониха. Тяхната работа е да охраняват властта, а не да пазят народа от престъпниците.
Каменов