Представена публикация

Ще се намери ли благодетел, който да помогне да спасим списание ИДЕИ?

Списание ИДЕИ , което издавам от 12 години, е застрашено да умре поради крайната бедност на издателя му, моя милост, учител по философия, ...

сряда, 4 февруари 2009 г.

Позор, скандал, жестока обида на достойнството ни: българският президент Г.Първанов говори на руски с руския президент Медведев!

Току-що видях по телевизията как президентът Гоце Първанов седи на един диван с руския съпрезидент Медведев и най-любезно разговаря с него без преводач. И ето че възниква въпросът на какъв, на кой език разговаря Гоце Първанов с руския президент? Разбира се, Гоце, който е учил руски, може без преводач да разбира какво му дума Медведев, но самият Медведев, който внимателно слушаше (без преводач) какво му говори Гоце, явно не може да схваща директно от български, понеже никога не го е учил: явно Гоце, без смущение, че нарушава междудържавния дипломатически протокол, разговаряше с руския президент на руски език!

Да, наистина, изобщо нямаше преводач, а пък Гоце, крайно поласкан, че българите и светът ще се удивят на учеността му, че знае руски почти колкото знае майчиния си узик, най-охотно си говореше с руснака на руски!

Аз много добре разбирам, че Гоце с удоволствие и без капчица смущение говори пред телевизионните камери на руски с руския съпрезидент, понеже руският хем му е в сърцето още от рождение, хем пък иска да се подмаже на руския си господар, като му говори на неговия собствен език. Ако Гоце беше просто Гоце, а не български президент, нека тогава да си говори на какъвто си иска език, но щом по едно недоразумение трябва да играе непосилната за него роля на български държавен глава, то тогава той е длъжен да спазва протокола, да пази националното ни достойнство и да говори на български език. Руският език не е втори официален език на България - това за сведение на Гоце и на ония, които за да угодят на Матушката си Русия, са готови и майка си да продадат. По тази причина аз като български гражданин съм крайно възмутен от факта, че българският президент разговаря с руския съпрезидент на руски език! Не вярвам Медведев и Гоце да разговарят на английски, щото много се съмнявам, че специално Гоце е имал време от учене на руски да научи някоя и друга дума на английски.

Смятам, че това не е малозначителен въпрос, напротив, крайно дразнещ и унизителен въпрос е. И трябва да се реагира за да си защитим достойнството като суверенна нация и държава. Крайно време е днешните продажни на путинска Русия български управници да разберат, че България не е Задунайская губерния на Матушката им, а е независима и суверенна държава - ерго, говоренето на руски от българския президент е накърняване на суверенитета и достойнството на България!

По тази причина трябва да се реагира, за да си защитим достойството, самоуважението си. Това, че си е издал книгата първо на руски също е резил - от руски на български ли ще я превеждат, може би той директно я е писал на руски!? - но това не ме обижда толкова, защото нямам никакво намерение да чета някога книгата му. Но това, че българският президент си говореше на руски с руския съпрезидент, го намирам за крайно обидно и смятам, че сме длъжни да реагираме! Призовавам да се открие протестна подписка, аз веднага ще се подпиша. Надявам се, и други са забелязали този немаловажен детайл по тазвечерните новини на телевизиите.

Надявам се, че и други българи ще реагират на гоцевото нахалство, на най-новия фал на постоянно резилящия ни президент. Това, че в Узбекистан уби защитен от закона козел е много по-незначителна подробност от това, че не говори на български при официална визита в Русия. А пък щом толкова му се иска да говори на руски нека да сдава поста си и да си остане ако иска завинаги в Русия, та да си говори докато е жив все на руски! Аз лично тогава съвсем няма да плача за него, за вас не знам...

Вижте и чуйте най-новото в първия български видеоблог: Angel.G-TV - видеоблогът на Ангел Грънчаров. Технологичният прогрес трябва да се насърчава!

3 коментара:

САНДО каза...

Какво сме взели да се чудим, че Гоце предпочита да говори на руски - зер не си знаем стоката? И няма смисъл да се тръшкаме и да протестираме - червените са си същите верни на Москва сектанти, откакто свят светува.
Та в това се състои трагедията на България - влязохме в ЕС с червено правителство и всички демократични държави ни гледат като извънземни. Можем да се сърдим само на себе си.

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров, ако говореше с Обама на английски, бихте ли бил възмутен?

Ангел Грънчаров каза...

За да се успокоите напълно, ще ви отвърна така: не, нямаше да бъда възмутен! Щото атглийския е езика на свободните и цивилизовани хора от цял свят. Какъвто твоят кумир Гоце не е и не може да бъде.

Поради което това е невъзможно, щото Гоце не знае английски...